Şimdi Ara

Amazon.com.tr ne yapmaya çalışıyor? Bilen biri açıklasın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Amazon.com.tr den yaklaşık 8 gündür macbook pro m5 pro almaya çalışıyorum. Önce siparişim onaylanıyor, sonra iptal ediliyor, sonra hesap yetkilileri durumu düzelttik diyor. Ancak bir bakıyorsunuz ki ürün stokta yok, ürünü satın alamıyorsunuz. Sonra ürün stoğa giriyor aynı döngü devam ediyor, al, iptal, bekle, stok yok.

Konuyu kısaca yukarıda özetledim. Şimdi detaylandıralım.

Yıllardır alışveriş yapıyorum bu siteden, bilgilerimde değişen hiçbir şey yok. Neden olduğunu anlamlandıramadığım olayın dizisi aşağı yukarı anlatacaklarım gibi.
    Alışveriş yapmak için hediye kartı bakiyesi olarak cüzi bir miktar hediye kartı yüklemesi yaptım. Bu hediye kartı bakiyesi sadece amazon satıcılı ürünlerde geçiyor. Ardından amazon satıcılı macbook pro m5 pro 14 inç 1 TB siyah renkli bilgisayarı sipariş verdim. Bankadan telefon geldi, şu tutarda alışveriş yapılıyor onaylıyor musunuz diye, evet dedim tuşlama yaptım. Daha sonra ürünüm onaylandı maili aldım. Ardından çok kısa bir süre sonra ürünümün iptal edildiğini gördüm. Sonra 1-2 defa daha aynı işlem denemesi sonrası iptal edilen ürünün yanında para iadesi 3-5 gün sonra yapılacaktır yazıyor. Allah Allah dedim yazdım müşteri hizmetlerine, arama talep ettim. Görüştüğüm kişi ve kişiler güvenlik sistemi şüpheli işlem algılamış, hesap uzmanlarımız size dönüş yapacaktır, denildi. Neredeyse 1 gün bekledikten sonra ve bir sürü yazışma vs den sonra dedim ki tamam almıyorum sizden hiçbir şey yüklediğim hediye kartı bakiyesini benim hesabıma yatırın. Temsilci böyle bir şeyin olamayacağını söyledi, hediye kartı bakiyelerine böyle bir işlem yapamıyorlarmış. Sayın temsilci bu karta bakiyeyi bu sebeple yükledim, ne ürünü alabiliyorum, ne ürünü bulabiliyorum dedim ama nafile. Geri alamadım. Üstünden 6-7 gün geçti. Ürün tekrar stoğa girdi (alışveriş için alım yapabilirsiniz maili gelmişti) tekrar almaya çalıştım ve yine aynı durumlar yaşandı. Yine 3-4 gün bekleyecekmişiz, hesap uzmanlarını keyfi gelirse bana bir daha mail atacaklar ve ondan sonra ben tekrardan alım yapmaya çalışacakmışım. Biraz önce 13:45 civarı tekrar siteye girdim Aaa! Ne göreyim, ürünü stoktan kaldırmışlar. Günlerdir param içerde alamıyorum. Benim gibi bir sürü kişi de benzer durumları yaşamış, bunun Türkiye Cumhuriyeti yasalarında bir karşılığı yok mu? Bu sitelere ceza falan verilmiyor mu? Kaldı ki veriliyorsa eğer hiç çekinceleri de yok onu da belirteyim. Bu paradoks ve bir sürü parayı döndürme, içerde tutma gibi durumlardan nasıl kurtulabiliriz? Ha bir de dalga geçer ki uygulamadan bildirim geliyor Yeniden bakmaya ne dersin?
    Hemen sepetine ekle, senin olsun. Diye.
    Sevgili amazon.com.tr,
    İstesek de alamıyoruz kardeşim, yanıltıcı bilgilerle ürün satmaya çalışıyorsunuz ve zaten satmıyorsunuz kardeşim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Gelen mail.

Amazon'a olan ilginiz ve Amazon.com.tr Müşteri Hizmetleri ile irtibat kurduğunuz için teşekkür ederim.

Apple MacBook Pro Laptop: M5 Pro çip, 15 CPU ve 16 GPU'ya sahip: Yapay zeka için tasarlandı, 14.2 inç Liquid Retina XDR Ekran, 24GB Birleşik Bellek, 1 TB SSD Depolama; Uzay Siyahı ürün sipariş için sipariş vermeyi deneyebilirsiniz.

İptal edilen ürünler ile ilgili geri bildirim ve talepleriniz iletilmiştir.

Size yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim.

Umarım size sunduğum hizmetten memnun kalmışsınızdır.

Anlayışınız ve nezaketiniz için teşekkür eder,sağlıklı günler dilerim.

İyi ki varsınız.

Merhaba,

İzni olmayan bir kişinin Amazon hesabınıza eriştiğini ve sipariş vermeye çalıştığını düşünüyoruz. Güvenliğiniz için bu siparişi iptal ettik.

• İşiniz zor hocam, Amazon bu tarz teknik sorunlarda çok zor çözüm sağlıyor. Zamanında 1 adet siparişe bile "miktar hane hakkını geçiyor" tarzı saçma sapan bir gerekçeyle siparişlerimi iptal ediyordu, aylarca mailleştim zor bela çözdüler. Amazona güvenip yüksek miktarda cüzdan vs. yüklememek lazım.

• Hocam belli ki zor dediğiniz gibi. Ama buralara özellikle yazıyorum yetkili birileri görsün de bunlara bir çeki düzen versin. Sorun yaşayınca bir gezindim internette o kadar çok şikayet var ki bu site ile alakalı. Nasıl oluyor diyor insan.

• bu söylediğiniz şey benim başıma farklı kişiye ait ödeme kartı ya da her zamanki adresin dışında bir yere alışveriş yaptığımda bir kere gelmişti ve düzelttiler. bir daha olmadı. yani bir başkası için ürün alıp ona gönderttiğimde olmuştu. böyle bir detay varsa ona dikkat edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prolesor -- 25 Nisan 2026; 16:27:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.