Şimdi Ara

Amatör Stereo sistemim.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
5.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O hacimde kabin ve 17 metrekare oda :( Cok yanlıs bir secim olmus aslında.
    Oda hacmine uygun baska bir speakerla cok daha iyi verim alırsınız. O kabinler bogulur kalır odada. Kabinleri besleyecegim diye uyandıracagım diye watt lara yukleneceksiniz. Oda hacmi kaldırmayacak. Obur turlude diyafram yeterince beslenmediginden keyif vermeyecek. Zaten 900 kuralına gore o kabinin inebilecegi alt basları dalgaboyundan dolayı baska odada dinlersiniz. Yan odadakiler asırı bastan rahatsız olurken siz sistemin odasında o absları duyamazsınız. Yani bir cok sey ofsayt malesef. Muzikal anlamda hicibr getirisi olmayacak o sistemin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 16 Nisan 2013; 16:59:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

O hacimde kabin ve 17 metrekare oda :( Cok yanlıs bir secim olmus aslında.

Odaya göre düşünürseniz çok haklısınız ama HD88'ler hep sahip olmak istediğim bir hoparlördü ve bu oda şimdilik hobby için ayrılmış olsa da ilerleyen zamanlarda mecburen salona taşınmam gerekecek gibi duruyor.Salon 50 metrekare ve bu seferde orayı doldurabilecek hoparlör arayışına girecektim o yüzden hoparlörlerin büyüklüğünü pek hesaba katmadım.Aslında imkan olup dediğiniz gibi 30-35 metrekare hobby odası ayırabilsek keşke...
  • Anladım, bu malesef cogumuzun karın agrısıdır.

Bir dunya yatırım yapıyoruz ama performansının cok altında sonuclar alıyoruz. Bende aynı sekildeyim.
    Bazıları bu hataları gormuyor bilmiyor, bu sistem kötü, calmıyor diye gereksiz arayıslara giriyor. Hata ne sistemde ne kendinde oda calmıyor sadece.
    Performans ancak odanın akustik yeterliligi ve cevabı kadar olur.
    Gordugum ses sistemi fotolarının buyuk cogunlugu hatalarla dolu, isin trajik yanı farkında bile degiller malesef.
  • Grace Audio streamer satıp yerine Camaross Audio'dan Pro-ject Stream Box DS aldım.24 bit / 192 kHz'e kadar destekleyen,dahili DAC içeren gerçekten kaliteli bir cihaz.Bilgisayar ile bağlamadan USB'den vinyl rip ve yüksek çözünürlüklü büyük dosyaların hiçbirinde sorun yaşatmıyor.İnternet radyo yelpazesi çok geniş,kaliteli yayın içerikleri var.DAC faktöründen dolayı 128kbps ya da 192 kbps mp3 yayın yapan radyoları kaliteden çok fazla ödün vermeden dinleyebiliyorsunuz.Bu tip yayınlar içinde özellikle Linn Radio dikkatimi çekti.
    Stream Box'un göze hoş gelen bir özelliği de 3.5 inch'lik ekranı.Dinlediğiniz radyo hakkında bilgi veren ya da albüm kapak resmini gösteren bu ekran sayesinde hem menü geçişleri çok kolay yapılabiliyor,hem de dinleti esnasında şık bir görüntü elde ediliyor.Menü demişken,cihazın menüsü çok kullanışlı.Fazla karmaşaya yer verilmeden gayet sade ve anlaşılabilir biçimde cihazı rahatça kullanabiliyorsunuz.Radyo menüsünde bölgeye,içeriğe,dinleme sıklğına göre seçim yapılabilmesi yanında yüksek kaliteli radyoları da filtreleyebilmesi çok iyi düşünülmüş.Biri arka kısımda,diğeri önde olmak üzere iki USB girişi mevcut.Cihazın kasası da gayet sağlam ve stabil çalışacak şekilde tasarlanmış.

Amatör Stereo sistemim..

Amatör Stereo sistemim..

Amatör Stereo sistemim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 20 Mayıs 2013; 9:02:14 >

• cok sağlam cıhazlar hocam ozellıkle şu marantz ekolayzer a hasta oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfrace57

cok sağlam cıhazlar hocam ozellıkle şu marantz ekolayzer a hasta oldum

Güzel yorumunuza çok teşekkür ederim.Marantz eq Technicsler ile güzeldi ama Sansui amfiye geçtikten sonra bir kere Denon DE-70 eq bağlayıp memnun kalmayınca artık eq defterini kapatma zamanı geldiğini düşündüm:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneyt1977

quote:

Orijinalden alıntı: wolfrace57

cok sağlam cıhazlar hocam ozellıkle şu marantz ekolayzer a hasta oldum

Güzel yorumunuza çok teşekkür ederim.Marantz eq Technicsler ile güzeldi ama Sansui amfiye geçtikten sonra bir kere Denon DE-70 eq bağlayıp memnun kalmayınca artık eq defterini kapatma zamanı geldiğini düşündüm:)

aynen eskı cıhazlarda ıyıydı yenı serılere pek uyumlu gelmıo
  • Haklısınız,aslında Sansui 1987,Technics'ler 1996 yapımı ancak Sansui teknik olarak çok daha üstün bir cihaz eq'nun hiçbir katkısı yok hatta sesi bozdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 28 Haziran 2013; 18:54:19 >
  • Senin en önemli eksiğin lambalı ampli, bunu da el yapımı olarak s.togay yapıyor, ben ona yaptırdım, üstüne tanımam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet konuyu gördüm gerçekten mükemmel bir çalışma olmuş...Amfiden şimdilik memnunum,ilerleyen zaman bakalım ne gösterecek ancak yeni bir pikap sisteme ilave olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 2 Temmuz 2013; 18:40:19 >
  • Sisteme dün Sony PS-4300 pikap dahil oldu.Soundathome-Mustafa Bey'den satın aldım.Çok ilgili birisi kendisine buradan teşekkür ediyorum.Pikap elime çok güzel bir şekilde paketlenmiş olarak ulaştı.Kozmetiği aynen telefonda görüştüğümüz gibi çok güzel,ayrıca üzerinde shure kafa ve iğne var.Bağlantı kablosu olarak Acoustic Research interconnect kullanılmış,dün gece amfinin phono girişinden sisteme bağladım.Bugün elime Timpani'den sipariş verdiğim DH Labs white lighting kablo geçecek.MUSES preamfi-amfi arası kablolamayı DH Labs ile yapıp karşılaştırmalı dinleyeceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 20 Temmuz 2013; 9:22:00 >
  • Hocam cihaz seçimlerin gayet uyumlu ve güzel olmus ekolayzır ına bayıldım bildiğim kadarıyla cok kaliteli bir cihaz acaba sana toplam maliyet ne oldu
  • teknoforum-bs kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.İlk mesajımı düzenledim,sistemin son halinde artık Eq yok.Bahsettiğiniz cihaz sanırım Marantz EQ-515,kendi sınıfında güzeldi ancak amplide Technics'ten Sansui'ye geçtiğim anda Eq tamamıyle gereksiz ve sesi bozan bir bileşen olarak kaldı.
  • Sistemde ufak birkaç değişiklik oldu.Pro-ject Stream Box'u satıp yerine Kenwood DP-7090 CD player satın aldım.Cambridge Audio Cd player ise Class T Indeed ve Castle Knight2'ye bağlı.
    Kenwood DP-7090'dan kısaca bahsetmek gerekirse,2*4 adet toplamda 8 tane Burr brown pcm1702 22bit DAC kullanıyor ve o yıllarda pek çok üst seviye cihaz bu dac'lardan kullanmış.90'ların sonlarında üretilmiş 7.5 kg ağırlığında,ciddi manada detaylı çalan bir cihaz.Satın alırken bazı kararsızlıklarım olsa da kısa zamanda aklımdaki soru işaretlerini yok etti.

Birkaç ay önce Triangle Altea EX+NAD 326BEE amfi kullanan bir abimizin evinde yaptığımız Sansui+Triangle eşleşmesinden bir kare'de yüklüyorum.Benim ilk başta vintage amfi-yeni nesil hoparlör eşleşmesinden dolayı çekincelerim vardı.Amfi'yi bağladığımızda ise bambaşka bir sonuçla karşılaştık.Yüksek kaliteli kayıtlar ile caz dinletilerimizde Sansui-Triangle mükemmel bir uyum sağladı.Sesin üzerinden bir perdenin çekildiğini,çok açık ve dengeli,kulağı kesinlikle yormayacak şekilde çaldığı yorumuna vardık.Triangel'ların sahibi abimiz sürekli dinlediği parçalarda daha önce hiç duymadığı enstrümanların sesinin gelmeye başladığını söyledi..Güç konusunda Sansui'yi bir üst seri olan Antal EX daha iyi doyurucak gibi duruyor,eğer değişim düşünürsem bir sonraki hoparlörler kafamda şekillenmeye başladı gibi:)

Amatör Stereo sistemim.. Amatör Stereo sistemim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 20 Ocak 2014; 0:34:24 >

• Marantz HD88 ve Castle Knight 2'lerden sonra yerine Cabasse Bali 350 geldi.

Amatör Stereo sistemim..

Amatör Stereo sistemim..

Amatör Stereo sistemim..

• cuneyt1977 C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Cüneyt bey iyi günlerde kullanın, yeni hoplarla nasıl bir farklılık oluştu, en çok hoparlörler değişti sanıyorum umarım aradığınız sonuca ulaşmışsınızdır.
  • Cüneyt Bey
    Keyifli dinlemeler diliyorum, sistemi dinlerken yüzünüzdeki gülümsemeyi hayal etmek zor değil
    Sağlıcakla murat
  • Güle güle kullanın castle knight2'yi size ben tavsiye etmiştim.. Cabasse ile sistemin son halinden memnun oldunuz mu peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 30 Haziran 2014; 17:30:41 >
  • Selam Atalayalper Bey ve Cüneyt Bey
    Hazır adı geçmişken sahi castle2 nasıl bende de Pionner sx737 var memnun kalırmıyım? sesi ve karakteristiği hakkında bilgilendirebilirmisiniz?
    sitede bununla ilgili konu açtım zaten ama siz kullanmış ve dinlemiş olanlardan bir tavsiye daha iyi olacak gibi
    selamlar murat
  • Öncelikle herkese iyi dilekleri için çok teşekkürler.Aslında Castle Knight2'leri Class T amfi ile kullanmak için satın almıştım ve ciddi anlamda iyi performansları vardı.Fakat her odada bir sistem olunca tek bir yere toplama kararı aldım.Amfi bu durumda Sansui olunca birkaç hafta Knight2-Sansui amfi eşleştirmesi yaptım.HD88 bassları ve tizleri oldukça parlak çalan tarzı zaten aşağı yukarı belli olan bir hoparlör,özellikle rock parçalarda gerçekten iyi sonuçlar veriyor.Knight2 ise daha müzikal,ayrıca ebadına göre yine de çok iyi alt frekansları var ve daha kontrollü çalıyor.Cabasse'de ise ikisinin karışımını buldum diyebilirim.Bu sefer özellikle vokaller ve orta frekanslar arıyordum ki Cabasse bu konuda oldukça başarılı.Alt frekanslarda diğer iki hoparlörlerde 0-5 skalasına göre 3'te kullandığım ton kontrolünü kullanmıyorum ya da 1 seviyesinde kullanıyorum.Geniş bir sahnesi var ve karşısına oturduğunuz anda sesteki gücü hissedebiliyorsunuz.Kısacası yaptığım değişime değdiğini düşünüyorum.

Sn mgk07 Castle Knight2 düşünüyorsanız gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.Hem işçiliğiyle,hem de sesiyle sizi oldukça memnun edecektir.Tabii ki yine de eğer mümkünse aklınızdaki markaları test etmenizi öneririm.

Saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.