Şimdi Ara

Amasya insanı nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konya'daki gibi abaza,apaçi,keko,yobaz çok mudur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amasya İnsanı: Kültürel Mirası ve Özgün Özellikleri

Amasya ili, Türkiye'nin kuzey kesiminde yer alan ve tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle tanınan bir şehirdir. Amasyalılar, kendilerine özgü özellikleri ve yaşam tarzlarıyla dikkat çekerler.

Laz Mirası ve Kültürel Etkisi

Amasya'da önemli bir Laz nüfusu bulunmaktadır ve bu nüfusun kültürü, şehrin genel dokusuna yansımıştır. Lazlar, Karadeniz Bölgesi'nden göç eden bir halk olup, Amasya'ya zengin bir mutfak kültürü, müzik ve dans gelenekleri getirmişlerdir.

Toplumsal Yapı ve İnsan İlişkileri

Amasya insanı genellikle sıcakkanlı, misafirperver ve yardımsever olarak bilinir. Toplumda güçlü bir aile bağları ve topluluk bilinci vardır. İnsanlar birbirlerine destek olmaya ve geleneksel değerleri korumaya önem verirler.

Erkeklerin Rolü

Amasya'da erkekler geleneksel olarak toplumda lider rol üstlenme eğilimindedirler. Ailede ve iş hayatında otorite figürleri olarak görülürler. Bununla birlikte, son yıllarda kadınların da eğitim ve istihdam alanlarında daha aktif rol almaya başladığı gözlemlenmektedir.

Eğitim ve Gelişime Önem

Amasyalılar, eğitim ve kişisel gelişime büyük önem verirler. Şehirde çok sayıda okul, üniversite ve kütüphane bulunmaktadır. İnsanlar sürekli öğrenmeye ve becerilerini geliştirmeye heveslidirler.

Merzifon Etkisi

Amasya'nın Merzifon ilçesi de kendine özgü özellikleriyle bilinmektedir. Merzifonlular, zekaları, çalışkanlıkları ve girişimcilikleriyle tanınırlar. İlçede çok sayıda başarılı iş insanı yetişmiştir.

Sonuç olarak, Amasyalılar sıcakkanlı, misafirperver, yardımsever ve eğitimli insanlardır. Laz mirası, kültürel etkilerini şehrin dokusuna yansıtmıştır. Toplumda güçlü bir aile bağları ve topluluk bilinci vardır. Amasyalılar, eğitim ve kişisel gelişime önem verirler ve kendilerini sürekli geliştirme çabası içindedirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Oo bir sürü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çok severim Amasya'yı. Oralı değilim ama her gittiğimde şanstanmıdır nedir rastgeldiğim tüm insanlar iyiydi. Yozlaşma yok pek. Taşovalılar pek sevilmiyordu ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuRGeNeR@L

Ben çok severim Amasya'yı. Oralı değilim ama her gittiğimde şanstanmıdır nedir rastgeldiğim tüm insanlar iyiydi. Yozlaşma yok pek. Taşovalılar pek sevilmiyordu ama.

çok köy gibi mi yoksa biraz gelişmiş midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Su Torbası

quote:

Ben çok severim Amasya'yı. Oralı değilim ama her gittiğimde şanstanmıdır nedir rastgeldiğim tüm insanlar iyiydi. Yozlaşma yok pek. Taşovalılar pek sevilmiyordu ama.

Amasya merkez sakin kalabalık çok yok. Yüksek binalar fabrikalar vs.. merkezde yok. Şehrin ortasından yeşilırmak geçiyor. Avrupa şehirlerindeki görüntüye benziyor. Yeşil alan çok fazla. Ben Suluovayada gittim orası daha sakin . Yanlış değilsem köy nüfusu daha fazla.
  • quote:

quote:

quote:

Amasya merkez sakin kalabalık çok yok. Yüksek binalar fabrikalar vs.. merkezde yok. Şehrin ortasından yeşilırmak geçiyor. Avrupa şehirlerindeki görüntüye benziyor. Yeşil alan çok fazla. Ben Suluovayada gittim orası daha sakin . Yanlış değilsem köy nüfusu daha fazla.

hiç gelişmiş değil mi? Nüfusuna göre idare eder mi? Büyük avm felan var mı ? Herşeyi merkezde raahat bulabilir miyiz?

• Amasya italyadami, Avusturyadami, Amerikadami yoooo

eeee ne bekliyosun, bak bakalim

bi indikator verirmi bilmem ama AKP %51 birinci cikmis

http://secim.haberler.com/2015/amasya-secim-sonuclari/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uşak nasıl bir şehir?
    9 yıl önce açıldı
    AFYON MU ISPARTA MI?? (TIP)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hiç gelişmiş değil mi? Nüfusuna göre idare eder mi? Büyük avm felan var mı ? Herşeyi merkezde raahat bulabilir miyiz?

Valla ben AVM falan görmedim. Nüfusuna göre iyi gelişmiş. Bence yaşanabilir huzurlu bir yer. Onun dışında çok beklentiye girme.

• Merkezine gideceksen topu topu 2 caddesi var zaten. ortadan yeşilırmak geçmese pek bir albenisi de yok Amasya nın. Soğuğu fena. Şehir merkezi dışında dağlık arazi ki şehir merkezi de öyle. Vadiye kurulu bir şehir.
    Kalabalık yok. Eğlence desen yok. Öyle her aradığını bulabileceğin kadar gelişmiş bir yer değil.
  • Memleketimin her köşesi ayrı güzel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeter artık gına geldi,her şehrin insanı aynı tipte degildir,ben konyalıyım saydıkların gibi değilim,bırakın şu işleri.
  • Amasya'yi cok seviyorum. Merzifona'a da gitmek istiyorum nedense hic bir yer bu kadar hosuma gitmiyor. Sessiz sakin kalabalik degil keske gidebilsem simdi... Orali degilim ama memleketimden cok seviyorum.

• amasyada 5 gözlü 8 kulaklı adamlar var genelde.
    amasya benim memlekete 50km. çook gittim gördüm kulakları gözleri

ne demiş ibrahim sadri..

herkes gibiydim işte
    herkes kadar cesur
    herkes kadar korkak
    herkes kadar delikanlı
    herkes kadar buralı
    ve herkes kadar ağır sevdalı.
    ahaha yeee ahaha yeee ohohoho yeeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peiks -- 3 Temmuz 2017; 17:13:14 >
  • Amasya insanı idare eder.Yobazı da çok iyisi de çok, havası soğuk, gezecek bir kaç yeri var.Eğer öğrenciysen 1 hafta sonra cafelere gidersin, 1 ay sonra ırmaktan başka bir yere gidemezsin.Merzifon insanı pistir, iğrençtir (liseli ergen çipler) bir üni öğrencisi, sevgilisini yurda bırakırken ne "bakıyon la" diyerek hastanelik ettiler.
  • Amasya'ya bir defa gittim, diğer Karadenizlilere göre daha hoşgörülüydüler. Ayrıca tanıdığım Amasyalılarda aynıydı.
  • elma gibidirler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_v_p

Amasya'ya bir defa gittim, diğer Karadenizlilere göre daha hoşgörülüydüler. Ayrıca tanıdığım Amasyalılarda aynıydı.

Amasyalılar diğer karadenizlilerden hoşgörülü değildir, hoşgörüsüz de değildir, binaenaleyh Amasya karadenizde değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: RichardB

Amasya italyadami, Avusturyadami, Amerikadami yoooo

eeee ne bekliyosun, bak bakalim

bi indikator verirmi bilmem ama AKP %51 birinci cikmis

http://secim.haberler.com/2015/amasya-secim-sonuclari/

Akp'ye verilen oy oranıyla şehir genellemek gerçekten baydı son 10 yılda. Hakkari'de Akp %33 oy aldı, buradan yola çıkarak Hakkari'nin uzay şehri olduğunu söyleyebiliriz.

Amasya'li değilim. Malum internette bir şeyi elestirdigimiz zaman otomatik olarak altına not düşmek zorunda bırakılıyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.