Şimdi Ara

Altyapıyı görmeden FTTH mi FTTB mi nasıl anlarım?( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

senin tek başına yapman pek işe yaramaz. Komşularla ortak imza toplaman lazım

• altyapim.net

tam göstermiyor sanırım 200 mbps Vodafone fiber abonesiyim apartmanda ekstra kablonet var

Altyapıyı görmeden FTTH mi FTTB mi nasıl anlarım?(

Altyapıyı görmeden FTTH mi FTTB mi nasıl anlarım?([

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreylcn06 -- 5 Aralık 2022; 0:33:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• emreylcn06 kullanıcısına yanıt
    Hocam altyapim.net sadece TT altyapısını gösteriyor. Siz 200 Mbps Vodafone'u hangi altyapı üzerinden kullanıyorsunuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dejuf D kullanıcısına yanıt
    Pardon o zaman ben tüm İss leri barındırıyor sandım Vodafone’un kendi altyapısı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt

turk telekom'a apartman yonetçisi dilekçe yazsın santral bina da istemiyoruz ftth altyapısı istiyoruz diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 6 Aralık 2022; 0:19:43 >
  • Bu resimlere göre altyapı ftth mi ypksa fttb-eth mi ? ( bina içi kutu resminide ekledim )

• fearless_king kullanıcısına yanıt

FTTH 1000 alırsınız

• miskindvd kullanıcısına yanıt

şükür kavuşturana o zaman :)

keşke bende de olsa :)

türk telekom son zamanlarda altyapı çalışmalrını artırdı bizim buraya tek bina olarak geldiyse bir çok yere gelebilir. üstelik garip olan şu mevcutta 80mbit vdsl telekom ve 100mbit Türksat altyapısı varken geldi. normalde bu hızı alan yerlere yatırım yapmıyorlar . inşallah en yakın zamanda siz de fibere kavuşursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_king -- 9 Aralık 2022; 11:2:11 >

Hocam son zamanlarda Türk Telekom çalışmalarını çok arttırdı olarak farklı anadolu şehirlerinden çok duyum alıyorum, ama ne yazık ki İstanbul'un eski semtlerinde durum böyle değil, hiç çalışma yok.

Bakın size eski istanbulu bir daire çizerek atayım, bu çizdiğim yerde milyonlarca insan yaşıyor,İstanbul'un göbeği buralar, fakat hiçbir çalışma yok.

bakırköy de sizin ikametinize yakın yerde çalışma olmaması hiç bir çalışma olmadığı anlamına gelmez daire içine aldığınız bölgede anadolu yakasında bolca dönüşüm var TT GPON olarak yanlış veya eksik bilgi vermeyiniz.

• maxi909 M kullanıcısına yanıt

Ben neden bu daire için gezdiğim alanda sokaklarda gezerken bu çalışmaları göremiyorum, dediğiniz gibi ufak çaplı birkaç yerde dönüşüm olabilir, ama bu oran %1 gibi bir şeydir.

Türk Telekom her 3 aylık dönemde bir ilçeye girip tamamen GPON dönüşüm yapsa keşke, bu durumda her yıl 4 çeyrekte İstanbul'un 4 ilçesi tamamen GPON olmuş olurdu.

Ama şu an çok yavaşlar, yılda yaptıkları Fiber bırakın 4 ilçeyi 1 ilçe bile etmiyordur. Bu gidişle 20 yıla bitmez GPON dönüşüm süreci.

Kadıköy'de bol bol vakit geçiriyorum, adamlar 2 yıldır Caferağa mahallesinin bile tamamına yayılamadılar, Fatih ilçesinde 2021 2022 yılında GPONa geçen yer hiç görmedim, Zeytinburnu daha VDSLe yeni geçti, GPON yapılmıyor. Bahsettiğiniz çalışmaları ben göremiyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 10 Aralık 2022; 17:10:35 >

Erenköy özelinde bazı mesajlar yazmışsınız tekarar üzerinden geçeceğim SOL GPON bir çok adreste mevcut Bayar caddesi özelinde binalarda TT VDSL FTTB sistemleri mevcut misal vermek gerekirse.

Caferağa özelinde konuşacak olursak Rum ilkokulu tarafında Zuhal sokak olması gerekiyor (ilgili sokakta dairemiz var Murat Gamsız da yakınlarda bir yerde 100/20 Türksat tarifesi kullanıyor) TT GPON dönüşümü gördüm santrale en uzak kalan nokta olan Moda tarafının büyük kısmı TT GPON dönüşümüne girdi binaların büyük kısmında Türksat Kablonet RFOG sistemi de mevcut yine FTTB sistemi sayılmakta. Kalamış Zühtüpaşa mahallesi nam-ı diğer Kızıltoprak da bitişik nizam binalara bakınız ıtri sokak vs. ( hatta insanların bel hizasına çekilmiş OBK lar burada da paylaşmıştım foto) ya da kestirme olsun Migros jet açıldı Akbank yerine oraları biraz gezin göreceksiniz ha TT GPON gelince SOL de hareketleniyor. Üsküdar vs. bir çok ilçede TT GPON dönüşümü var Salacak üstünden çiçekçi harem vs. şirketlerin avukatı değilim ama gördüğüme inanırım %1 bile değilse fiberleşme oranı BTK vs. kurumların verileri ile destekleyin sizden ricam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 10 Aralık 2022; 17:52:26 >

Şimdi şu an konumuz Türk Telekom FTTH üzerine, onu belirteyim. Fiber altyapıların içine lütfen Türksat'ın 20 senelik 100Mbitten fazla vermeyen Docsis şebekesini, FTTB(DSL) şebekelerini veya Türkcell'in akşam saatlerinde hızı 5 Mbite düşen Fiberini katmayın, bunlar çakma Fiberler.

Bu ülkede Fiber altyapı hizmetini hakkı ile sadece Türk Telekom veriyor, superonline kullananları görüyoruz akşam saatlerinde site bazında bant genişlikleri 5 mbite düşüyor, yayın bile açamıyorlar.

Zuhal sokakta Fiber sönüşüm yapılmış ben de gördüm, ama kadıköy'ün en zengin yeri olan moda tarafına doğru inince Fiber olmadığını görüyoruz.

Diğer bahsettiğiniz Zühtüpaşa mahallesinde dönüşüm yapılmış fakat halen DSL olan binalar mevcut, mahallede rastgele yaptığım bir sonuç DSL çıktı

Bu firmalar kaç yıldır Fiber çekiyorlar, daha İstanbulun en zengin semtlerine bile adam gibi yayılmayı beceremediler, çoook uzun sürecek bu Fiber süreci çoook, 10 sene sonra bu konuları tekrar okuyunca anlarsınız.

Bir çoğumuz 10 yıl sonra VDSL kullanırken yakınmaya devam edeceğiz.

Yaya olarak gezin göreceksiniz çekilmiş olan TT GPON'u aktif etmemiş olabilirler. Moda özelinde biliyorsunuz zaten ızgara planı vardır oranın tüm sokaklar birbirleri ile kesişir bolca TT GPON dönüşümü devam ediyor

Türksat ın teknolojik olarak geri kalmasına şaşırdığınız nokta nedir Bakırköy de size GPON getirmeyen irade Türksat'ın sivrilmesini sağlayacak mıydı? Telekomu özelleştirip Türksat ile ona rakip mi olacaktı bunun bir adını koyalım gerisi kolay. Anadolu yakasında 2000 lerin başına kadar özel işletmeciler vardı Kablo TV şebekesinde sizin ciddiye almadığınız sistemle AB de ne hızlar veriliyor hangi pingler ile onu da göz ardı etmeyelim RFOG olan binalarda docsis 3.1 aktif edilmesi için bir sorun yok.

Dediğim gibi sizi kimse ikna etmek zorunda değil inanıp inanmak da size kalmış şu dakikadan sonra eski teknolojiye geri dönüş olmayacağı için ben kendi adıma memnunum.

ARPU lar yerde iken geçmiş yılların hatırına ISS ler yatırım yapmaya devam etsinler :)

Yanlış bilgilendirme yapmayalım yeter!!! hiç bir ISS hizmeti bedava sunmuyor bana o nedenle hangisi gelirse benim sokağıma fiber altyapısı ile iyi olur.

• Bu arada DSL'in ne kadar yaygın olduğunu görmek için BTK'nın raporlarına bakmak yeterli, bu ülkede 23-24 milyon hane var, bu evlerin 18-19 milyonunda internet var, ve bu internetlerin 11,265.537 tanesi DSL.

Bu kadar DSL hattın dönüşümünün ne kadar süreceğini anlamak zor değil, 10-20 yıl arası süreçte ancak bu sayı 2-3 milyonun altına indirilebilir.

DOCSIS ile avrupa ülkelerinde güzel hızlar veriliyor olabiliri, ama bizde verilmiyor. Ben kendi durumuma bakarım. Apartmanımda 1998 yılından beri Türksat var, ama hiç almaya yeltenmedim, çünkü en fazla 100 Mbit veren Ping'i VDSLe göre yüksek, sürekli sorun çıkartan bir altyapıyı neden kullanayım ki ?

Bakırköy kronik saha ben de sizin yerinizde olsam tercih etmem.

Bu da dipnot olsun:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154535814

• quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

Bu arada DSL'in ne kadar yaygın olduğunu görmek için BTK'nın raporlarına bakmak yeterli, bu ülkede 23-24 milyon hane var, bu evlerin 18-19 milyonunda internet var, ve bu internetlerin 11,265.537 tanesi DSL.

Bu kadar DSL hattın dönüşümünün ne kadar süreceğini anlamak zor değil, 10-20 yıl arası süreçte ancak bu sayı 2-3 milyonun altına indirilebilir.

formülü paylaşır mısın bizimle? ayrıca iş şu noktaya varıyor mevcut bakır şebekeni geçiş tamamlana kadar en etkin şekilde kullanılması.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.