Şimdi Ara

Altyapı desteklediği halde firmalar neden 200Mbps'lik paket satmıyorlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • önce vdsl2 getirsin dolapta sadece adsl var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

önce vdsl2 getirsin dolapta sadece adsl var.

Ne alaka?

İstersen sorduğum soruyu bi tekrar oku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle kendi kafalarına göre tarife belirleyebileceklerini sanmıyorum btk dan onay almaları gerek.

bu firmalar birbirlerinin altyapısını kullanabiliyor mesela benim vodafone vdsl2 kullanıyorum ama türk telekomun altyapısından geliyor. karşılıklı anlaşmaları vardır.

verdikleri tarifelerin her hangi birini pazardan silebilecek kadar uygun olabileceğini düşünmüyorum, bu konuda rekabet kurumunun müdahelesi vardır. yani altyapısı çok iyi de olsa pazarda tekelleşmemeleri için bazı tarife önerilerini de şutlayabilir, tabi uzun vadede bu tüketici lehine olacaktır.

ben 24 mbit kullanıyorum, 2 kişilik bir aileyiz herşeyimize yetiyor bu hız. internette, sörfdü, hd filmdi, downloaddı derken yavaşlığını hissetmiyorum bile. ancak geniş aileleler veya kurumsal kullanıcılar için daha yüksek hızlara ihtiyaç olabilir. o tip müşteriler de azınlık durumunda ancak yatırım maliyeti de yüksek olacaktır.

bence şuanda asıl problem hız değil, asıl problem kotaların düşük ve birim fiyatına göre bakıldığından pahalı olması. yani 100gb kota 24mbit hız için 70 lira ödüyorum. benim bu paraya 50bit hız en az 250 gb kotalı internet kullanabiliyor olmam gerek.

birde sevis sağlayıcılar sadece hız ve kotayla rekabet etmemeli, yan ürünler ve servisler de vermeli.

• kullanıcıların kafası böyle olursa 100 mbit üstünü 10 sene sonra görürüz ancak
    HER TOPLUM, LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİR lafını hatırladım nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 12 Nisan 2017; 19:38:16 >
  • 100 Mbit yeterli bir hız şuanda akk ler kalkıp veya 500gb civarına yükseltilip uploadda 10 da bir olarak 10mbit e çıkarılırsa ve 99 tl yi geçmezse bu paket efsane olur, teoirde mümkün fakat yaptırmazlar adama
  • quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

100 Mbit yeterli bir hız şuanda akk ler kalkıp veya 500gb civarına yükseltilip uploadda 10 da bir olarak 10mbit e çıkarılırsa ve 99 tl yi geçmezse bu paket efsane olur, teoirde mümkün fakat yaptırmazlar adama

100Mbit indirme 4Mbit yükleme 100GB AKK+UYKU YOK pekedini zaten 100TL'ye veriyo adamlar mümkün mü böyle bi paket yapmaları orda akk 100GB de olsa 500GB de olsa el mahkum onu alıcaksın başka altarnatifi yok çünkü neden sana fazlasını versinki ama istediğimiz şey farkı neyse 120-130TL ye 200Mbit olsun veya 150-160TL ye 250-300Mbit olsun Vodafone'nin 200Mbit 200GB pakedi 120TL demekki böyle paketler çıkarmaları mümkün eğer BTK'sı Rekeabet Kurumu buna izin vermiyo olsa Vodafone'ye de vermezdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.