Şimdi Ara

ALTUG HOCA 345 BENZERLİGİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ayetulkubra kullanıcısına yanıt

    hocam konuyu o hortlattı zaten  

  • mbayediagne10 kullanıcısına yanıt
    canimfizik C kullanıcısına yanıt
    canimfizik mi ?

    Valla o adam fiziği biliyor . Yani Altuğ hocadan dinleyenlerin hoşuna gitmedi ama adam doğru söylüyor .
  • ayetulkubra kullanıcısına yanıt
    Fizik tv diye bir site var hocam reklamlarını görmüşsünüzdür bol ispatlı deneyli fizik dersleri sunuyor internet sitesinde. O adam da mühendislik mezunu ancak fiziğe oldukça hakim. Esş yi de bazı konularda kullanmış biri olarak ondan daha bilgili duruyor. Kısacası Altuğ hoca bence de fizikte eksik ancak bu mühendislik okumasıyla alakalı değil
  • Hocam Koray hurmayı biliyorum bir ara almayı da düşündüm . Deneyle anlattığı için çok güzel anlatıyor.
    Ama onun bölümü Makine mühendisliği.
    Makine mühendisi , fiziğin bazı konularını anlatabilir .
    Belki de konuların yarısını anlatabilir çünkü makine mühendisliğimde bu dersler vardır .

    Diğerleri için de şöyle bir şey var :
    Koray hoca marmara fizik öğretmenliği yüksek lisans yapmış . Böylece o eksiklerini tamamlamıştır .
    Yani fizik öğretmenliğinde yüksek lisans yapması önemli.
    Ama benim demek istediğim mesela Gıda mühendisinin , Jeoloji mühendisinin fizik anlatması bence çok sorunlu olur .
    Altuğ hoca , Ceng mezunu . Bildiğim kadarı ile bu bölümde matematik derslerini iyi derecede görüyorlar . Ama fizik dersleri öyle değil .

    Bir de Altuğ hoca bir ara bana cevap yazmıştı :

    “Üniversitedeki çoğu dersin lise müfredatıyla alakası yok “demişti !

    Eğer kalitesi düşük sıradan bir üniversitenin fizik bölümümde okuyorsanız evet öyle . Çünkü eğitim kötü . Ama Boun , Odtü gibi fizik bölümlerinden mezun Ertan Hoca , Tolga hoca gibi hocalar diğer hocaların hiç açıklayamadığı anlatamadığı yerleri çok güzel açıklıyorlar . Demek ki üniversitedeki derslerin önemi büyük .
    Ben bunu bir ara boğaziçi mezunu bir hocadan ders alırken gördüm . Diğer hocaların ezbere anlattığı bir çok kısmı bu adam mantığıyla yerli yerinde anlatıyordu.Hani şu adama şu soruyu sorayım da sıkışıp yan çizsin dediğinizde öyle bir cevap alıyordunuz ki hayret ediyordunuz .Ben orada eğitm göreceğiniz üniversitenin ne kadar önemli olduğunu anladım.




  • ayetulkubra kullanıcısına yanıt

    Peki fizik için önerebileceğiniz bir kanal var mı?

  • Tıp okumama rağmen ilgimi çektiği için fizik Bölümünün derslerine giriyordum ben tabiki 1 dönem aldığım için o dersleri yorum yapmam doğru olmaz ama lisedekilerle farklı falan değil özellikle olayın mantığı öğretiliyor işlemlerde her türlü şeye dikkat ediliyor deneyler ve teorik sonuçları karşılaştırılıyor.


    Ha şunu da söyleyeyim lisede ezberleye ezberleye fizik öğrenen birisi üniversitede fena patlar :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MylesKenn M kullanıcısına yanıt

    Mühendislik mezunu birisi olarak fazlasıyla katılıyorum. 1. sınıfta verilen fiziği referans alarak söyleyecek olursam, lisedeki mekanik ve elektromanyetik konuları sadece biraz daha ileri bir matematikle işleniyor.


    Altuğ Güneş'in bilmediği yerlerde bunları üniversitede göreceksiniz diyerek kendisini korumaya aldığını düşünüyorum. Fiziğin doğrusunu anlatmayarak/bilmeyerek fizik eğitimi verilmez. Müfredat dışında kalan yerlere zaten girmeye gerek yok lise fiziğini eksiksiz anlatmak için.


    Ben Altuğ Güneş'in açısal momentum, eylemsizlik momenti, itme, merkezcil kuvvet, tork gibi kavramları bile bilmediğini görüyorum. Bunu göstermek için size uzun uzun anlatmaya çalıştım.


    Kaldı ki kendisini bir eğitimci gibi gören birisinin gelip buraya yaptığım eleştirilere cevap bile vermemesi benim için çok şey ifade ediyor. Günü gelecek buradaki eleştirileri sevmediği ve "işini sevdiği (ya da işine geldiği)" için burayı bile komple terk edebilecek birisi olduğunu düşünüyorum. (Bu platformun eski bir üyesiyim, benzer durumları çok gördüm açıkcası.)


    Ben soruları biliyorum, ÖSYM'nin şifresini çözüyorum havasında... Böyle bir havayı çoktan pompalamış öğrencilere. Böyle rezil bir eğitimcilik olmaz (ayrıca oturup fizik çalışmak zoruna giden öğrencileri de peşinden sürüklüyor, ben size işin şifresini veriyorum diyerek. Bu adamın 21'de 21 yapacak kadar bile fizik bilmediği açık. Bu adamın patlaması çok sürmeyecek, bekleyip görelim.). Ama bu ün sayesinde para kazanabilir. İşte burada haysiyet devreye girecektir. Bakalım neler olacak göreceğiz.





  • Şimdiye kadar yalan olmasın 5-6 kanalı inceledim .Özellikle aynı konuyu bir çok farklı kanaldan izledim karşılaştırmak için.Ben açıkçası youtube daki kanalları pek beğenmedim . Çoğu ezber anlatıyor.Fizikte mantığını kavramak önemlidir . Belki güzel anlatan ama abone sayısı az kanal vardır , benim bilmediğim . Ama buradaki bazı arkadaşların önerisi ile 'Entropi '' kanalını izledim .Güzel anlatıyor konu anlatımını ama uzun ve ayrıntılı değil. Bir de soru çözümü az . Anlamadığın konu için bir dene ,bak istersen . Şimdi bu cümleyi yazarken baktım hoca güncellemiş yeni videolar eklemiş . Tolga hoca onu önermişti.Tolga hoca öneriyorsa iyidir demek ki .


    Tolga hoca Boun mezunu , Esş nin kitaplarının da yazarı ama kanalında sadece bazı önemli kısımları anlatıyor .Konu anlatımı yok .


    Ben ücretli olarak Esş yi aldım .Oldukça memnunum . Soruları güzel , konu anlatımı da güzel . Onunla beraber Meb kitabından da okuyorum . Biraz garip gelebilir başta ama bence konu anlatımı en güzel Meb kitabından anlaşılıyor .Meb kitabı konuyu Özet geçmiyor ve günlük hayattan örnekler veriyor . Tabi bazı noktalar da takılabilirsin ama onlar az olur .Onları da Esş den halledebilirsin . Esş almak zorunda da değilsin . Şöyle güzel bir formül önerebilirim : Meb kitabından çalış güzelce konuyu .Ardından video çözümü iyi olan bir soru bankasından soru çöz . Mesela 3-4-5 in bu seneki güncel videoa çözümleri güzel .Hoca güzel anlatıyor . Çok fazla vesvese yapmamak lazım aslında .Çok fazla kanaldan gidince çok fazla zaman alıyor ve gereksiz .Ben konuyu şu ana kadar en iyi Meb kitabından anladım .Ordan çalışıp üstüne dediğim gibi video anlatımı güzel olan bir soru bankası çözersen ve ardından konuyla ilgili çıkmış sorulara bakarsan yeterince iyi düzeyde öğrenirsin .Desen ki ben garantiye almak istiyorum iyice ayrıntılı sağlam öğreneceğim üstüne video çözümü iyi olan kaliteli bir soru bankası daha çözebilirsin .ertan hocanın sitesinden soru bankalarını incelemiş oradan bak istersen , ücretsiz bir içerik o . Ama bu sene sınava gireceksen 2. bir soru bankası çok vakit alır .Gerek yok . Konuyu meb kitabından iyi öğrenip 1 soru bankası çözdükten sonra bir de çıkmış sorulara bakarsan , sınava yakın son 2 ay gibi sürekli denemelerle yeterince iyi bir noktaya gelirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 8 Aralık 2020; 11:45:23 >




  • MylesKenn M kullanıcısına yanıt

    Benim de demek istediğim işte , Altuğ hocanın o cümlesi aşırı şekilde saçmaydı . Yani üniversiteyi sırf diploma almak için mi okuyor bu insanlar ? Eczacılık bitiirp eczane açacak bir eczacı için bu geçerli olabilir ama bir çok bölüm için değil.


    Yüksek matematik , fizik , biyoloji , kimya dersleri gereksizse tüm gelişmiş ülkelerde öğretmen yetiştirirken bu dersler boşuna mı var diye düşünüyor insan .


    Yani Tolga Bilgin hoca bu kadar derin fizik bilgisini lisede mi aldı ? :)


    Ya da Ertan hoca bu ayrıntıları lisedeki soru bankalarından mı öğrendi ? Odtüyü sadece diplolama almak için mi okudu ?


    Bu düşüncenin ne kadar manasız olduğu ortada.


    Burada mesele şu bence ( temel bilim okuyanlardan anladığım kadarıyla ) : Yüksek mat ,fizik dersleri kolay değil ve maalesef bizde bir çok üniversitede bu eğitim iyi vermiyor .Üniversiteyi yetersiz bir yerde okuyan ve aldığı derslerin mantığını anlamamış bir öğretmen diyor ki : Üniversite derslerinin bununla alakası yok ?

    Bence bu bir doktorun çıkıp , okuduğum tıp fakültesinin koyacağım teşhis , yapacağım ameliyatla ilgisi yok demesi gibi saçma .

    O dersleri kendini zorlayıp iyi anlarsan ve özümsersen , fiziği gerçek anlamda akademik olarak doğru öğreniyorsun .Bu bölüm de bunun için vardır . Adam fiziğe hakim olmayıp bilmeyince işte işin içinden çıkmak için bunu söylüyor .


    Mesela Mustafa Yağcı Odtü'de okumuş ve yüksek matematik derslerinin derinine inmiş . O yüzden yazdığı kitaplar Meb kitaplarından daha kaliteli . Demek ki üniversite dersleri ona çok şey kazandırmış ki matematik deyince onun adı akla geliyor .





  • oha 345 esintisi demiştim ben ama burada indiregandi var resmen :)

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.