Şimdi Ara

Alttan ders alma ve ortalama? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
56
Cevap
4
Favori
329.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak

    1. sınıf 1. dönemden matematik dersim ff geldi. o dönem sonunda ortalamam 1.60. bu sene de 2. sınıf 1. dönem yani o dersi alttan aldım ama yine ff. şimdi dönem notum 2.47 ama matematik hesaplandığı için. normalde 2.97 oluyor. şimdi sorum şu bu normal bir şey mi? zaten ben onu 1. sınıf 1. dönemde veremedim diye ortalamam düştü. 2. sınıf 1. dönemde niye düşüyor?
  • Arkadaşlar şimdi ben 1.sınıfta kaldım ve 1.sınıfta verdiğim bir ders var.Bu dersi seneye tekrar 1.sınıf okurken almazsam eğer 1.sınıf ortalamama katılıyor mu çünkü sonuçta o dersi almıyorum ?
  • 1. sınıf 1.dönemde 2. sınıf 2. dönemden aldığım üstten derse devam etmeyip bırakmıştım. Daha sonra 2. sınıf 2.dönemde yani bu dönemde dersi tekrar alıp geçtim. Transkriptte iki dönemde de bu ders gözükür mü? Benim yatay geçiş yapmamda bir sıkıntı oluşturur mu bu durum? Böyle bir şey yaşayan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, geçen sene güz döneminde hazirlik sınıfını geçtim . Bahar döneminde 18 Akts lik ders seçtim ve bu derslerin sınavlarına gitmedim . Bu sene 1. Sınıf olarak mi başlayacağım yoksa okulda kalmış mi gozukeceğim ? Ve bu sene dersleri alırken ücret odeyecek miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bir şey danışmak istiyorum. Ders kayıtları başladı, alttan almam gereken altı tane dersim var ama bunları aldığım zaman dönem derslerimin bir kısmını kredi kapasitesini doldurduğumdan dolayı alamıyorum.
    Hangi derslerden feragat etmem gerekiyor? Bu sene okuyacağım dönem derslerinden mi yoksa alttan kalan derslerden mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sol-leks

    Ben de bir şey danışmak istiyorum. Ders kayıtları başladı, alttan almam gereken altı tane dersim var ama bunları aldığım zaman dönem derslerimin bir kısmını kredi kapasitesini doldurduğumdan dolayı alamıyorum.
    Hangi derslerden feragat etmem gerekiyor? Bu sene okuyacağım dönem derslerinden mi yoksa alttan kalan derslerden mi?
    kaldığın dersleri alman mecburi, o yüzden bu sene alacağın dersleri almayacaksın. Bir birini bağlayan dersler varsa onları almayı da ihmal etme.
  • Sağolasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler ben 1. sınıfta hiçbir dersi geçmedim 2. sınıfa geçtim 1. senenin derslerini mi almam gerekiyor 2.sınıftan ders alamıyorum sanırım kredi mevzusundan dolayı aydınlatırsanız
  • Alttan ders alma ve ortalama?

    Alttan ders alma ve ortalama?



    Şimdi benim ne yapmam gerekli? 1.dönem ff aldığım dersleri çoğunu iyileştirdim. Sayfada ders tamamlandı diyor. Matematiği yaza bırakmak istiyorum şuan iktisat açıklanmadı. Açıklansa dahi gno 1.4 1.5 gibi birşey olacak. Bizde geçme notu dd olduğundan şöyle bir soru var. Bu sayfada ders tamamlandı diyor, e benim gno 1.8 altında olacak ben şimdi gelecek dönem 2. Dersleri alamayacakmıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bir sorum olucak acil cevaplarsaniz sevinirim..



    1.senenin 1. Donminden bir dersim alttan kaldi. Bu dersi 2. Senenin 1. Doneminde koşullu yaptim fakat 1. Senenin 1. Donem ortalamasi 1.72 ve bu dersi tekrar aldigim donem de 2.67 bu alttan kalan ders hangi ortalamadan etkilenir ? Ve hangi doneme etki eder ? @Sherlock Domates

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumu örneklerle açıklamak anlamayı kolaylaştıracağından örnek vererek açıklamak istiyorum.
    Mesela bu zamana kadar aldığınız derslerin kredileri toplamı 86. Daha önceden 4 kredilik bir dersten kaldınız diyelim. Bu dersi ikinciye aldığınızda ve mesela cc ile geçtiğinizde ganonuzu 4x2/86=0,093 (dersin ağırlıklı ortalaması) kadar yükseltir.
    Farklı bir örnek:
    Eğer daha önceden 5 kredilik dc ile geçtiğiniz bir dersi aldınız ve cc ile geçtiyseniz ganonuza etkisi şu şekilde olur:
    Dersi ilk geçtiğinizde ağırlıklı ortalamaya ne kadar etki ettiğiniz bulur ve sonra ikinciye geçtiğinizde ağırlıklı ortalamaya ne kadar etki ettiğini bulursanız ganonuzun ne kadar yükseldiğinizi bulabilirsiniz.
    Mesela bu 5 kredilik dersin daha önceden ağırlıklı ortalamaya etkisi 5x1,5/86 =0,087 idi. İkinciye alınıp cc ile geçildiğinde ise 5x2/86=0,116 idi. Bu değerlere bakılarak aslında daha önceden dc ile geçilen 5 kredilik bir dersi tekrar alıp cc ile geçerseniz ganonuzu 0,029 kadar arttırmış olursunuz.
    Tabi ki bu hesaplamalarda kullanılan toplam kredi sayısı, derslerin kredi sayısı gibi sayılar örnek sayılardır.

    Ağırlıklı ortalama hesabı:
    (Dersin kredi sayısı)x 4 /(Alınan toplam kredi sayısı) (AA için)
    (Dersin kredi sayısı)x 3,5 /(Alınan toplam kredi sayısı) (BA için)
    (Dersin kredi sayısı)x 3 /(Alınan toplam kredi sayısı) (BB için)
    (Dersin kredi sayısı)x 2,5 /(Alınan toplam kredi sayısı) (CB için)
    (Dersin kredi sayısı)x 2 /(Alınan toplam kredi sayısı) (CC için)
    (Dersin kredi sayısı)x 1,5 /(Alınan toplam kredi sayısı) (DC için)
    (Dersin kredi sayısı)x 1 /(Alınan toplam kredi sayısı) (DD için)
    (Dersin kredi sayısı)x 0 /(Alınan toplam kredi sayısı) (FF için)


    BUNU BÖYLE UZUN UZADIYA ANLATMAMIN SEBEBİ İKİNCİYE ALINAN BİR DERSİN GANOYA ETKİSİNİN HESAPLANMASINI HİÇBİR YERDE BULAMAMAM VE KENDİM ÇÖZMEYE ÇALIŞMAK ZORUNDA KALMAMDIR. BURADA ANLATILAN HESAPLAMALAR DAHA ÖNCEDEN DENENMİŞ VE DOĞRULANMIŞ HESAPLAMALARDIR.




  • Arkadaşlar tekrar hortlatıyorum, cevap bulamadım.

    Güz dönemi Seçmeli Dersi CB ile verdim.
    Ortamala yükseltmek için aynı dersi tekrar aldım. F0 ile kaldım.

    Ben bu dersi CB ile saydırabilicekmiyim ?

    Y.T.Ü. Öğrencisiyim.
  • 1.sınıfın birinci döenminde aldığım ve dd ile geçtiğim ve o dönem not ortalamsı 3.80 ise
    İkinci sınıfın 1. Döenimde bu dersi tekrar aldığımda ve aa ile geçtiğimde ve sadece bu döneme ait ortalamam 4.0 ise
    Geçmiş dönemden silinmeyen o dd olan not kaldığı sürece, nasıl genel not ortalamam artacak ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönem Ortalamasının hiçbir zaman önemi yoktur. Bu bütün üniversitelerde aynıdır. Önemli olan AGNO (Genel Ortalama) dır. Şöyle açıklayayım. AGNO dönem ortalaması üzerinden hesaplanmaz. Derslere tek tek bakılır dönem farketmeksizin. Örneğin 6 dersimiz olsun AGNO şu şekilde hesaplanır;

    1.Ders Kredisi x harf notu + 2D.K. x H.N.+......./Toplam Kredi şeklinde AGNO genel ağırlıklı ortalama bulunur. Daha Önce sınıfta kalmış olanlar veya alttan dersi olanlar da transkripte girip sadece geçtiği derslerin kredi x harf notu işlemini yapın. Bulduğunuz sayıyı kenara yazın dursun. Ardından transkriptin başına gelin. Son 2 dönem hariç geçtiğiniz derslerin sadece kredilerini toplayın. Ardından son 2 dönemde geçtiğiniz veya geçmediğiniz bütün derslerin sadece kredilerini toplayın. Bu bulduğunuz iki sonucu toplayın. Son olarak kredi x harf notu ile bulduğunuz sonucu bu 2 sayının toplamına bölün. Farkedeceksiniz ki Transkripteki sonuç çıkacaktır

    Bu şekilde seneye bu dersleri şu harf notuyla versem geçebilr miyim kaç dersten kalsam geçerim gibi sorulara cevap bulabilirsiniz

    TEKRAR SÖYLÜYORUM DÖNEM ORTALAMASININ HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR. BOŞUNA MORALİNİZİ BOZMAYIN. İSTERSENİZ 10 SENEDE BİTİRİN ÜNİVERSİTEYİ 4 ORTALAMA YAPMA ŞANSINIZ BİLE VARDIR.Alttan ders alma ve ortalama? 





  • ben bir şey danışmak istiyorum.ortalamamam 1.95 bir tane kaldığım ders var onu kaç laarak yükseltirsem ortalamam 2 üstü olur ?

    iki tane de koşullu geçer dersim var onları da almak daha mı mantıklı

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.