Şimdi Ara

altın uçlu scart ve hdmı şartmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 42 lh 3000 tv aldım ve uyduya tüplü tvmide bağladığım scart ile bağladım acaba piyasada satılan altın uçlu scart kablolardan kullanmam şartmı? kulanan ve kullanmayan lar farkları yazabilirmi görüntü şuan bana göre iyi ama belki daha iyi olması gerekiyor ben bunla yetiniyorum bu konuda yorumlarınız nelerdir?

• Her altın uçlu iyi sonuç vermeyebilir. Altın kaplama olmasından da önemli olan içerideki kabloların direncinin yüksek olması, iyi izole edilmiş olmasıdır. Tabii ki iyi bir kablo verdiğiniz paraya değer. Almadan önce düşündüğünüz marka ve modelleri yaz buraya belki iyi değildir, bir kullanan vardır forumda sizi uyarır. Diğer taraftan YUV desteği varsa uydu cihazınızın ve tvnizin scart/YUV(komponent) bağlantı scart-scart'a göre daha iyi netice verir.
  • yuv dediğiniz şu 3lü audio video v.s yazan beyaz kırmızı v.s olan kablomu ? uyduda yuv var tvdede yuv var sanırım (lg lh 3000) yuv scarttan dahamı verimli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

arkadaşlar 42 lh 3000 tv aldım ve uyduya tüplü tvmide bağladığım scart ile bağladım acaba piyasada satılan altın uçlu scart kablolardan kullanmam şartmı? kulanan ve kullanmayan lar farkları yazabilirmi görüntü şuan bana göre iyi ama belki daha iyi olması gerekiyor ben bunla yetiniyorum bu konuda yorumlarınız nelerdir?

altın uçlu kablo veri akışı daha hızlı olduğundan görüntü haliyle daha kalitelidir arkadaşım.saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

yuv dediğiniz şu 3lü audio video v.s yazan beyaz kırmızı v.s olan kablomu ? uyduda yuv var tvdede yuv var sanırım (lg lh 3000) yuv scarttan dahamı verimli?

YUV diğer adıyla Component bağlantı giriş veya çıkış renkleri kırmızı-yeşil-mavidir. Senin dediğin kırmızı-beyaz-sarı olan composite diye geçer ve bunlardan sadece sarı olanı görüntü taşır. Görüntü kalitesi ise scartt seviyesinde hatta daha alt seviyededir. kırmızı-beyaz ise ses taşır. YUV'da ise kırmızı-yeşil ve mavi ile üç ana renk taşır. Hdmi kalitesine yakın görüntü taşıyabilir.

Altın uça dönersek bence deneyimlerime dayanarak hdmi'da bir fark olmuyor. Scartta ise analog bağlantı olduğundan ve bu bağlantıda iletkenlik ve parazitlenmeyi önlemenin önemi büyük olduğundan altın uçlu markalı kabloların bir nebze daha iyi görüntü sunduğunu söyleyen arakadaşlar var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.