Şimdi Ara

Altın fırsatları ( puan - çek - chip para v.s ile ) (547. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: redali Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21.897
Cevap
1.469
Favori
2.407.936
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 545546547548549
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AG vb e altın satan siteler sadece kredi kartı kampanyalarından kazanılan puanları harcamak için iyi . Onun haricinde birikim yapmak için uygun değil. Çünkü AG normal fiyattan 10 TL üstüne e Tuğrul yaklaşık 15 TL fark ile elektronik altın satıyor.
    Şahsen ben sürekli bonus, paraf puanlarım için AG yi kullanıyorum. Onun haricinde birikim için nakit ile Kuveyt Türk hesabımdan talimat verip alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam cevabınız için garanti kredi kartımda bol bol puan kazanımım oluyor süreli olduğundan dolayı zorunlu olarak kullanmak zorunda kalıyoruz bu nedenle ag yi dediğiniz gibi kullanıcam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • N7K kullanıcısına yanıt
    Başvurumu yaptım adres bilgileri aldılar gelip kendileri teslim edecekmiş sanırsam yoksa onlara gerek kalmadan ben bir şubeye gidip işlemlerimi halledebiliyor muyum?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NETHRON N kullanıcısına yanıt
    bekleyin gelip teslim etsinler
  • Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Hocam bısey sorabılır mıyım? Mesela 10 tanr ceyrek altın goturdugumde eksper neye bakarak gramını belırleyıp hesabına yatırıyor? Garantı bankasına goturmek ıstıyorum ama hıc bır bılgım yok. Tavsye eder mısınz ? Zararı cok olr mu?

• gomez_10 G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Bankayı kesinlikle tavsiye ederim.
    Şimdi siz bankaya götürdüğünüzde altın uzmanı arkadaş sahteliğini gerçekliğini tespit eder. Ardından bu çeyrekleri önündeki hassas tartı ile tartar. Tartım sonucu 22 ayar olarak kayıtlara geçer (22 ayar çünkü çeyrek, yarım gibi ziynet dediğimiz altınlar 22 ayardır) 22 ayar olarak toplam ağırlığı yazar. Ancak bankalar 22 ayar üzerinden işlem yapmaz, 24 ayar üzerinden işlem yapar. O yüzden 22 ayar tartım sonucu belli ve değişmez bir formülle 24 grama çevirir ( 22 ayar 1 çeyrek altının 24 ayar karşılığı 1.63grdır) ve hesaba geçirir. Kısaca sizin 10 çeyreğin 24 ayar karşılığı 10*1.63= 16.3gr 24 ayar altın eder. Hesabınıza 16.3 gr olarak yatırılır. İsterseniz hesabınıza girip o an bozabilirsiniz. İsterseniz 5 gramını bozar 11 gramını sonra bozarsınız. Her halukarda banka kurları sarraflara göre yüksektir.

• Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Hocam bılgılernz ıcın cok tesekkur ederım. Aydınlattınz benı saolun

• Çeyrek altın 22 ayardır. Bir ceyrek 1.75 gr gelir. Banka bunu 24 ayara cevirir. Katsayi olarak 0.905 veya 0.91 kullanir. Yani 1.75×0.905 veya 1.75×0.91 ile carparak sizin çeyrekler 1000/1000 oranında 24 ayara dönüştürür.

• Merak ettiğim bir konu var.

Qnb (Enpara) ve KuveytTürk 'te altın hesaplarım var.

Bankalar çoğunlukla fiziksel altını alıp hesaba aktarıyorlar ama daha sonra altın hesabındaki altınları fiziksel olarak almak istediğimizde bu o kadar kolay değil sanırım. Emin olmamakla birlikte KuveytTürk'ten altınları çekebiliyoruz öyle değil mi? (Atm'lerinden bile altın veren bir banka sonuçta, bir iki yerde de okudum sanırım) Peki Enpara Altın hesabındaki altınları almanın bir yolu var mı?

Bu iki banka ile ilgili, altın hesabındaki altını fiziki olarak gram olarak almayı tecrübe etmiş arkadaşlar yazabilir mi? Bozdurup TL olarak alıp tekrar altın almak çok zararlı olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    enpara da öyle birşey yok hocam. bozdurma transfer ve fizik alım gibi işlemler olmmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Merak ettiğim bir konu var.

Bankalar çoğunlukla fiziksel altını alıp hesaba aktarıyorlar ama daha sonra altın hesabındaki altınları fiziksel olarak almak istediğimizde bu o kadar kolay değil sanırım. Emin olmamakla birlikte KuveytTürk'ten altınları çekebiliyoruz öyle değil mi? (Atm'lerinden bile altın veren bir banka sonuçta, bir iki yerde de okudum sanırım) Peki Enpara Altın hesabındaki altınları almanın bir yolu var mı?

Bu iki banka ile ilgili, altın hesabındaki altını fiziki olarak gram olarak almayı tecrübe etmiş arkadaşlar yazabilir mi? Bozdurup TL olarak alıp tekrar altın almak çok zararlı olacaktır.
    Kuveyttürk'e altınları fiziksel olarak çekebilir miyim diye sorduğumda, genel merkezden altınların talep edildiğini söylemişlerdi. Altınların genel merkezden getirtilmesi durumunda ulaşım bedelini müşteri ödüyormuş. Ama ne kadar talep ediliyor bilmiyorum.
    Enpara da fiziksel olarak çekemiyorsunuz diye biliyorum.

• maverick15 kullanıcısına yanıt
    5-10-20-50-100 gr altın teslimi için gram başı 2,5 lira demişler.. Örnek 10 gram için 25 lira çok para be.

1 kg külçe altında daha makul 215 lira.. (1 kg olmasını mı beklemek lazım acaba :D)

KuveytTürk'de iyi kötü çekmek mümkün de Enpara'da yolunu bulamadım. (altın yükselince tl'ye geçmek lazım sanırım.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Merak ettiğim bir konu var.

Ben birkaç bankada araştırmıştım. Aslında altın hesabı açarken sözleşmelerinde yazıyor çoğu. Örnek için şunları koyayım:

Garanti Altın fiziksel çevirimi
    Gram Altın Çekme 10 gr. altının hesaptan fiziki olarak çekilmesi Şube 15.00 TL -
    İşlem BazındaGram Altın Çekme 2 gr. altının hesaptan fiziki olarak çekilmesi Şube 3.00 TL -
    İşlem BazındaKülçe Altın Teslimatı Hesaptaki altının 1kg.lik külçeler halinde teslimatı Şube - % 0.5*
    İşlem BazındaKülçe Altın Kabulü 1 kg.lik külçenin kabul edilip doğrulanarak hesaba yatırılması Şube - % 0.5* İşlem Bazında
    *İşlem yapılan altının tutarı üzerinden belirtilen oranda yapılan hesaplama sonrası TL olarak tahsil edilir.

#akbank
    Hesabındaki altını fiziken teslim almak isteyen müşterilere, Bankamızca bu konuda
    hizmet sunulmaktadır. Söz konusu hizmet nedeniyle Müşterilerimizden FİZİKİ TESLİM
    ÜCRETİ tahsil edilmektedir. Fiziki teslim ücreti fiziken çekilmek istenen altın tutarının
    maksimum %5’i kadar olacaktır.

• Ykb kredi kart puanları ile altın alabileceğim bir site var mı ? Teşekkürler.

• arkadaşlar altungoldda hesaba nasıl transfer yapıyoruz ilk defa yapacağım bankanız bölümünde sadece ziraat çıkıyor ?
  • World puan ile altın alabileceğimiz bir yer var mi arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: sempatikboy666

World puan ile altın alabileceğimiz bir yer var mi arkadaşlar
    Altungold dan alabilirsin

• smartlavyer kullanıcısına yanıt
    world geçmiyor diye biliyorum
  • grkm_evo kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlıyor olabilirim.

• Maalesef hocam orada geçmiyor , teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 545546547548549
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.