Bildirim
Alternatif akım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
hocam bunun sebebi bu devrelerin farklı olmasıdır.Yani dinamoda da alternatif akım üretilir fakat dinamo devrelerinde komütatör vardır ve komütatör sayesinde üretilen alternatif akımın tek yönde akması sağlanır yani doğru akıma çevirilmiş olunur.Mesela dönen bobine manyetik akı azaldığı için indüksiyon akımı oluşur ve bu akım halka sürekli döndüğü için yön değiştriri bu iki sistemde de aynıdır fakat dinamolarda yer alan komütatör adlı kısım gelen alternatif akımı doğru akıma çevirme görevi üstlenir diyebiliriz. -
Teşekkürler Hocam .siz nerden öğrendiniz bunu
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Türkçe kaynak her konuda sınırlı maalesef, az buçuk İngilizceniz varsa her sorunun cevabı var neredeyse internette.quote:
Orijinalden alıntı: haleptıplı
Teşekkürler Hocam .siz nerden öğrendiniz bunu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciliusBagus -- 30 Mart 2020; 21:8:49 > -
Yok hocam o anlamda sormadım.Yani bunu biliyor muydu da cevapladı okulda vs mi öğrendi diye merak ettim.Yoksa dediğiniz konuda haklısınız zaten
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Okulda öğretileceğini sanmıyorum. Benim de kafama takılmıştı bu konu, google'da da dh'deki eski başlıklar çıkıyordu bu konuyla alakalı, hiçbirinde net bir cevabı yoktu. İngilizce aratınca hemen çıktı karşıma, bence o da öyle bulmuştur.quote:
Orijinalden alıntı: haleptıplı
Yok hocam o anlamda sormadım.Yani bunu biliyor muydu da cevapladı okulda vs mi öğrendi diye merak ettim.Yoksa dediğiniz konuda haklısınız zaten -
Olabilir hocam
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X