Şimdi Ara

Almanyada dogdum büyüdüm, sorularinizi sora bilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanyada dogdum , büyüdüm ve burada yasiyorum .

    Sorulariniz varsa sora bilirsiniz.




  • Genellikle Berlin ile Toronto'yu kıyaslıyorlar çok kültüre sahip şehirler olduğu için. Toronto'nun %60'ı aslen kanadalı değil, bu da göçmenlere bir çok avantaj sağlıyor. Peki bu oran berlinde nedir? Göçmenler için berlin yaşanılası bir şehir mi?
  • Size karşı almanlarin tepkileri nasildi? egitim sistemi nasil? Orada universiteler nasil sinavi var mi? Gene olarak neler pahali

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • birisi3535 B kullanıcısına yanıt

    Arkadas yerine ben cevapliyim. Uni sinavi yerine abitür denen bir sinav var. lisenin son 2 senesindeki notlar + sinavlarin + yil sonu ana derslerden girecegin yazili ve sözlü sinavlarin ortalamasi. O aldigin abitur notuylada bi yere giriyorsun.


    Neler pahali konusuna gelirsek:


    Ben son 3 senedir almanyada yasiyorum. Türkiyeden gittigim icin döner bile bana pahali geliyo :D (5€ para veriyom bi dönere)


    Neyse saka bi yana benim gözlemledigim pahali olan seyler:


    • Ev kiralari. (Almanlar izdeki gibi heryere bina dikmiyolar. Yani sehir düzenini pek bozmuyolar. Bu yüzden evler kismen pahali. 50m² lik 2 + 1 eve 600€ kira veriyo bizim komsu. Biz lojmanda kaldigimiz icin kira derdimiz yok allahtan:D . Bu arada kuzenim münihde kaliyo 20m² lik odaya 900 veriyo. Simdi istanbuldaki kiralarla kiyaslarsak birim para olarak ucuz ama söyle bi konu var. 900 euro ya araba aliniyo burda. asgari ücretin yüzde 60 - 70 i kira parasi. Umarim aciklayici olmustur kira konusu.
    • Aslinda pahali degil ya cogu sey. Bn türk kafasiyla düsündügüm icin pahali geliyo olabilir. Misal Aldi Talk den (Alamanyanin Bimcell'i) 5€ ya 1 gb internet aldim. Türkiye de 10tl ye aliyodum. 1 bucuk euro. Böyle hesap yapinca almanya pahali geliyo biz türklere. Ama aslinda o kadar da sey degil yani. 3 5 kurus düzenli bi gelirin varsa yasanir.




  • birisi3535 B kullanıcısına yanıt

    Almanlarin tepkisini sormussun simdi gördüm. Afd baya oy aldi bu son aralar. Yani almanyadada yabanci karsitligi yükseliyo biraz. Ama genel olarak biz türkler almanyanin bir parcasi olduk. 1950 den sonra kurulmus bir devlette 1960 dan beri yasiyoruz. Kimseye bir zararimiz olmadi. Kendi cemiyetlerimizde/camilerimizde yasayip gidiyoz :D.


    Arada bir büyük sehirlerdeki camilere saldiri lar oluyor ama ben normal karsiliyom. Yeni alman neslinde biraz nazi özentiligi var.


    Ha bazen sey oluyo. Bu nazi kafasindaki adamlar devlet kurumlarinda calisiyor. O zaman sana gicik davranabilir belki.

  • Zaten birim olarak da hesaplamanması gerekiyor sanırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.