Şimdi Ara

Almanya ile Türkiye arasında kaç yıl fark var? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jeunes Turc kullanıcısına yanıt

    Ondan önce bir ortaçağı yaşayalım, öyle reform rönesans olur. :) Diğer ortadoğu ülkeleri ortaçağı yaşıyor şuan mesela...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    https://www.youtube.com/watch?v=T9l2yCH5wBk&feature=youtu.be

    50 55 sene kadar 50 sene sonra onlarin simdiki gdpsine gelebiliyoruz

    Videonun sonunda Nijerya ve Etiyopya bizi geçiyor Irak'ta Kanada ve Avustralya'yı. Çin ve Hindistan ise Amerika'ya fark atıyor. Müslüman ülkeler içinde en büyük ekonomi Endonezya'nın olmakta şimdi de öyle gerçi ama daha da yükseliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoloji gelişiyor bu durumda aradaki farkı kısa sürede kapatma imkanı yaratıyor. Fakat aynı seviyeye gelmen için ondan fazla ilerlemen gerekli şimdi öyle birşey yok Türkiye geriye gidiyor şu an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fbyram kullanıcısına yanıt
    Hristiyanlık da fabrikayı yasaklamıyordu :)

    Misal dini eğitimin saçma olduğu, milyonlarca beyni kaybettirdiğini anlardık.

    Allah kitapla milleti kandırmazdı birileri.

    "Yaptıysa öbür dünyada çeker" vurdumduymazlığının sonu gelirdi.

    Sıkıntılarımızı çözme yolunu aramak yerine dua etmezdik.

    Müslüman din kardeşi ortadoğulu "dost(!)"larımız olmazdı.

    Kadınları köle değil insan görüp işgücüne katardık.

    Şarapçılık gibi bazı sektörleri dine uygun değil deyip kösteklemezdik.

    En önemlisi din yüzünden millette ayrışma olmaz, nefret ortamı çok daha az olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim yaşacağımız yıldan uzun olduğu kesin.

  • 2. dünya savaşının bittiği yıla göre aramızda 75 yıl vardır.

  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Arkadaş Türkiye laik bir devlet değil mi? Yönetimi halifelikle mi idare ediliyor? Ne saçmalıyorsun? Halkın müslüman olması veya hristiyan olması gelişimin önünde neden engel olsun? Şu kafadan bir kurtulun hangi çağdayız. Bırak insanlar inanırsa inansın, inanmazsa inanmasın. Kime ne bundan? Almanya ile Türkiye arasındaki farkı din ile açıklamak kadar komik birşey yok. Banane orta doğulu araplardan. Kadınları kim köle olarak görüyor? Ben sanayi diyorum sen şarapçılık diyorsun. Şarap üreterek mi Almanya seviyesine ulaşacağız? Sanki bu ülkede rakı bira şarap üretilmiyormuş gibi yorum yazıyorsun.


    Eğitim eksikliğini dini zayıflık olarak görmek hata. Sıkıntıları çözmek için tabiki çözüm yolu aramalıyız. Dua ile sorun mu çözülür?


    Zaten belirttim neden iki ülke arasında fark olduğunu ve nasıl gelişebileceğimizi... buna odaklan din değil sorun.

  • asderty A kullanıcısına yanıt

    ""Yaptıysa öbür dünyada çeker" vurdumduymazlığının sonu gelirdi."


    İnsanlar hakkını bu yüzden aramıyor çoğu zaman... Çok yazık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Ağustos 2020; 19:50:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fbyram kullanıcısına yanıt
    O taraftan bakınca öyle görünüyor tabii...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Ben özgürlükçü bir insanım bu taraftan bakınca böyle görünüyor evet. Belirli kalıplara sıkışıp kalmış değilim. Ne taraftan baktığımı düşündüğünü anlayabiliyorum. Asla o tarafta değilim ve hatta 180 derece farklı bir taraftan baktığıma inanabilirsin, inanmayada bilirsin sana kalmış... Saygılar.

  • Ben 6.5 sene Ingiltere de, 14 yil Almanya da, 4 yil Ispanya da ve 1.5 yil ABD de yasadim. Konu cok yönlü ele alinmasi gereken bir fenomen. Bizim en önemli baslica sikintilarimiz sanayi devriminde cok ama cok gec kalmis olmamiz ve dolayisiyla uluslararasi küresel markalarimizin olmayisi, Rönesans ve Reform tarzi bir sey yasamamis olmamiz dolayisiyla bilim sanat ve kültürde istenilen noktalara gelememis olmamiz ve toplumsal cehalet. Bu topraklarda cesitli kutsal addedilen toplumsal fenomenlerle insanlari kandirmak ve hala bunlar üzerinden toplumu manipüle etmek oldukca kolay. Basin özgürlügü, hukuk devleti gibi kriterlerde de cok kötüledik. Bütün bunlarin olusturdugu kombinasyonla da su anda oldugumuz ülke oluyoruz iste. Bu alanlarda yapisal reformlar gerceklesirse, hizla aramizdaki ucurum kapanir kanaatindeyim. Belki hicbir zaman AB ye alinmayiz lakin onlarin da bize muhtac oldugu ciddi konular var ( Büyük pazar, büyük ve güclü ordu ve Avrupa nin asayisi güvenligi vs gibi ) ve bu konulardan dolayi da bizimle ciddi bir imtiyazli ortaklik ve cikar iliskisi kurmak durumunda kalirlardi. Bir Almanya olamasakta, yillik ihracati 400 - 450 milyar dolar seviyelerinde bir ülke olmamiz ve ekonomik kirilganliklari, kur soklari ve belirsizlikleri cok daha az, cok daha istikrarli bir ülke olmamiz kesinlikle isten bile degildi.





  • fbyram kullanıcısına yanıt
    Seni beya bi şahsı konuşmuyorum zaten, genel düşünce tarzından bahsediyorum.

    Mesela bizim ülkede, özellikle 50-60 arası ve 2002 sonrası seçimler direk din odaklı oldu. Dini hassasiyeti kullanarak gelenler her şeye zarar verip toplamda zaten 50 yıl geri götürdüler. Feto beya benzeri dini cemaatler de tuzu biberi. E bu arada almanya da 30 yıl normal düzeninde ilerledi, al sana 80 yıl.

    Yukarda saydıklarımın bazısı sistemsel, bazısı bireysel engeller.

    Mesela al sana bir bireysel engel daha. Günde 5 vakit namaz kılan insanın 1-2 saati dünyadan kopuyor. Veya ramazanda 1 ay oruçluyken, tüm ülkede performans yarıya düşüyor. Adamlar 1 yılı 365 gün yaşıyor, biz 330 gün yaşıyoruz :)

    Ama asıl önemli olan din değil, dini zihniyet. Bir varlığa teslim olma, geleceğini kaderden dolayı zaten değiştiremeyeceği, her şeyin oluruna varacağı inancı.

    Kitlesel dini terkediş zarar da verebilir tabii. Önce bilinç, eğitim olacak, sonra kademe kademe.

    Yüz yıllar insanlık için kısa süreler. Hayırlısı olsun diyelim. Her şey olacağına varır :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 10 Ağustos 2020; 12:4:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 100 yıl hocam

  • Türkiye de islam namına ne varda her suçu islama yıkıyorsunuz?

    "Türk vatandaşı İsviçre medeni kanununa göre evlenen, İtalya ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza muhakemeleri yasasına göre yargılanan, Fransız idare hukukuna idare edilen ve İslam hukukuna göre gömülen kişidir."

    durum bu iken her şeyi islama yıkmak kolaycılık oluyor. geçiniz.

  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Başarısız yönetim anlayışının dini duygular ile perdelenmesi hatalı elbette. Bunu bende istemiyorum. feto terör örgütünün devlet içinde yuvalanmasının çok ciddi sorunlara yol açtığını gördük. pkk da dinsiz bir terör örgütü. Terörün dini,anlayışı vs yoktur. Tamamen yokedilmesi gerekir. Bunda sanırım vatanını seven her yurttaş hem fikirdir.


    Önemli olan devletin kanunlarının ülkenin gelişimini sağlayacak düzeyde çağa uygun olması ve bu kanunları uygulayacak insanların görevlerini yerine getirebilecek yetkinlikte olmalarıdır. Bunu da eğitim ile sağlayabiliriz.


    Konumuza dönersek mevcut şartlarda iki ülkenin arasındaki farkın kapanması için yatırımsal anlayışta değişikliğe ihtiyacımız var.


    Çalışan nüfusun çok çok azının 5 vakit namaz kıldığını ve oruç tuttuğunu düşünüyorum. Kaldı ki bu oran %90 olsa bile gelişimin önünde bir engel olarak görmek yinede bana mantıksız geliyor.





  • balomer kullanıcısına yanıt
    Bu konulara girmek istemiyorum ama o dediklerin kağıt üzerinde olan şeyler. Şu anda ekonomimizin şahlanması gibi yani.

    Burada islam dediğimiz şey aslında din değil zihniyettir. Yani 4 kadınla evlenmek değil, geç saatte sokağa çıktı diye tecavüzü normal görmektir. Bizim milletin zihni arap kültürüyle zehirlenmiş. Yukarda yazdığım maddelere bak, mantığı anlarsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50-100 yazan var. Bu ülke 2020 yılında olabilir ama ülke insanlarının büyük bir bölümünün kafası 13-14.yy'da Osmanlı zamanlarında kalmış. Türkiye en az 1000 yıl geride Almanya gibi ülkelerden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-781808C66

    50-100 yazan var. Bu ülke 2020 yılında olabilir ama ülke insanlarının büyük bir bölümünün kafası 13-14.yy'da Osmanlı zamanlarında kalmış. Türkiye en az 1000 yıl geride Almanya gibi ülkelerden.

    mezar taşlarını okuyamıyoruz okuma yazma oranı %2 iken alfabe değiştiğinde bir gecede (evet bir) Atatürk tarafından (evet tarafından) cahil kaldık hüğğeee ciler Damlamış konuya zaten

    Almanya ile Türkiye arasında kaç yıl fark var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Ağustos 2020; 12:56:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım min. 50-60 yıl fark var. ağır sanayi kolu çok iyidir alamanyanın,ağır sanayi kolu için belki 90-100 yıl denilebilir.


    alamanlar sanayileşmeye sanırım 1800 yıllarda başladı ve genel olarak üstü üste koyup ilerlemeyi başardılar.

    biz ise 1800-1900 yıllarda neredeyse sürekli geriye doğru gittik diyebilirim. hatta yok olma tehlikesinden döndü bu millet derim şahsen.


    genel olarak dışarıdaki düşmanlardan ziyade içimizdeki gruplaşmayla mücadele ettik ve tabiki kazanan biz hariç herkes oldu.


    içimzideki dışarıya bağımlı ve/veya satılmış, bir şekilde dışarıya çalışan insanları temizleyemedik ve hala temizleyemiyoruz.bu yetmezmiş gibi bu bahsettiğim insanlar devletimizin üst kademelerinde ve hatta her yerinde kendine yer bulabiliyor.


    2000 li yıllara geldiğimizde içeride hala bir mücadele ortamı olduğu aşikar.bunları aşabildiğimiz zaman ilerlemeye başlarız diye düşünüyorum. ama zor görünüyor.



    not. bunlar benim şahsi düşüncelerimdir. beğenmediyseniz banlayıp geçiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 10 Ağustos 2020; 12:59:11 >




  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    Aslında 2.dünya savaşından sonra Almanya'da taş üstünde taş kalmamış ülke bölünmüş erkek kalmamıştı ülkede


    O zaman Türkiye de uçak fabrikaları henüz kapanmamıştı sanırım. Ekonomi olarak daha iyiydik onlardan ama adamlarda disiplin var iş ahlakı var

    Toparlandılar bizi geçtiler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Ağustos 2020; 13:0:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.