Şimdi Ara

Almanlar Soykırım Suçlamasında haklılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sabah sınıfına girer girmez henüz günaydın bile demeden ‘’Çocuklar bu karar bizler için yok hükmündedir’’ dedim.

Önce derin bir sessizlik oluştu. Sonra fısıldaşmalar başladı. Bir kaç çocuk cılız seslerle ‘’ne, ne’’ diye kendi aralarında olayı sorguladılar. Bu defa daha gür bir sesle tekrar ettim. ‘’Bu karar bizler için yok hükmündedir!’’.

Oradan bir çocuk ‘’örtmeniiim Hayrunnisa ne kararı,hangi karar diyoo’’ dedi.

İşte bu dedim. Bize kimse diz çöktüremez.

Çocuklar çoktan reddetmişlerdi Almanya’nın soykırım kararını. Yok saymışlardı. Doğal bir yok sayıştı bu. Spontane gelişen. İçten pazarlıksız ve herhangi bir politik, askeri, ekonomik çıkar kaygısı gözetmeden. Artık hangi parlamento hakkımızda hangi asılsız kararı alırsa alsın önemli değildi. Zira yediden yetmişe tüm yurttaşlarımız hakkımızda alınan kararları peşinen reddedebilecek bir vakura, onurlu bir duruşa sahipti.

Değerli ve yalnızdık. Fakir ama gururluyduk. Ama inanıyorduk ki bir gün mutlaka kahpe Bizans’ın yiğit güzeli Ele Nora’yı jantları ciğıl ciğıl parlayan, siyah film kaplı camları, bagajı ağzına kadar amfi hoparlör ve lpg dolu olan, fabrika çıkış rengi beyaz olmak üzere, zaman içerisinde de sırasıyla, bordo, siyah, beyaz, canavar yeşili ve son olarak ta lacivert renklerini alan 92 model şahinimize atacaktık. Artık ne yapmayı düşünüyorsak.

Neyse konuyu dağıtmayalım.

Peki, Almanlar Bizden ne istiyorlar?

Neden ‘’Hacı siz de az değilmişsiniz haa Hitler Reyizden de eksik kalır yanınız yokmuş. Siz de soykırım yapmışsınız’’ diye ithamda ve iftirada bulunuyorlar?

Esasen topyekûn Almanların bizden bir şey istediklerini söylemek iddialı olur. Fakat Almanların içinden bazı kişi ya da kişilerin aramızdaki bazı kişi ve ya kurumlardan bir şeyler istedikleri de muhakkak. İstediklerini alabilmek için sık sık ülkemizi ziyaret edenler, Türkiye ziyaretini sıradan bir ziyaretten öte bir hobiye dönüştürmüş olanlar olabilir. Hatta çoğu sabah ‘’Hayatım ben bir koşu Türkiye’ye gidip geleceğim merak etme sen hadi kib byee’’ diyerek evden çıkanlar bile olabilir. Bu mümkün. Çünkü dünyada Türkiye’nin kendine has bir çekiciliği, bir kışkırtıcılığı, baştan çıkarıcılığı olduğunu düşünenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çok.

Fakat üzülerek ifade etmeliyim ki bir takım yetkililerimiz Almanların bu ihtiraslı arzularına, değişik beklentilerine karşılık vermekte imtina ediyorlar. Bence kimsenin buna yapmaya hakkı yok. 78 milyonu soykırım suçuyla töhmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yok. Vaktiyle bavullar içinde İran’dan 10 bin muta kadını getirilip parti teşkilatlarına dağıtıldığı başta Hoca Efendimiz olmak üzere herkesçe malum. Siz neyi kimden saklıyorsunuz? 10 bin muta kadınını sığdırdınız şeyinize, gönlünüze de sarışın, yaşlı, çirkin ve yumurtadan kesilmiş kart tavuğu andıran bir Alman’ı mı sığdıramıyorsunuz? Bakın bu ayrımcılıktır, antisemitizmdir. Cörmenia fobiciliği körüklemektir. Elbette bütün ısrarlara teşviklere, promosyonlara ve cilvelere rağmen soyunu çoğaltmamakta ısrar ettiğiniz bir takım Almanlar ‘’Soyumu çoğaltmıyorsan o zaman ben de soy kırdığını söylerim, görürsün sen gününü !’’ diyerek tepki gösterirler. Bu gayet anlaşılabilir bir tepki olur. Bu saatten sonra kalkıp ta ‘’Neden Almanlar soykırım yasasını kabul ettiler?’’ diye soranın suratının ortasında iş makinesi çalıştırsak yeridir.

Öte yandan Sorgulanması gereken bir başka husus daha var:

Neden soykırım bilirkişi heyetleri sadece parlamenterlerden oluşuyor?

Daha objektif kararlar verilebilmesi için daha çoğulcu bir soykırım bilirkişi heyeti kurulması gerekmez miydi?

Mesela; bahçıvanlar, su aygırı bakıcıları, işportacılar, kanatlı hayvan besicileri, mimarlar, veterinerler, terziler, taksiciler, küçük esnaflar, apartman yöneticileri, barmenler vs gibi başta soykırım konusu olmak üzere tarih alanında uzman kişiler neden soykırım bilir kişi heyetine dahil edilmiyor?

Üstelik ben, başta İngiltere kralı olmak üzere , rahmetli başkan Kennedy, taçsız kral Pele, Baçken Bauer, kaleci Mayer, Nadia Komanaçi, Brigitte Bardot ve Fenerbahçeli Cemil’in de dahil olmadığı herhangi bir heyetin alacağı soykırım kararının objektifliğinden de şüphe duyarım doğrusu.

Akmizah.com

• bune lan
  • Ben az önce ne okudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne içtiysen aynısından bende istiyorum kardeşim.
  • Yazın kötü olmuş, sıkıcı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım akpliler mizah yapmaya çalışıyorlar ama anlamadıkları nokta komik değiller,misvak dergiside bu akboyların onlarda komik değil

Yav söyleyin şunlara komik değiller,güldürürken düşündürmüyorlarda...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lozanı tanımayan devlet varmış
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.