Başınıza gelenleri sonuna kadar hak ediyorsunuz. Daha da beter olacaksınız. Çırağa sigorta yapma, çıraklık eğitim merkezindeki hocalara ezdir hatta dayak atsınlar. Çıraklık-kalfalık belgesi için okulun öğretmenleri şahsi aracını tamirhaneye çekip a'dan z'ye bakımını yaptırıp kuruş para vermeyip uzasın. Bunun adı da uygulaması sınav olsun. Para desen zaten yok güya meslek öğreniyorsun ya... Müşteriler desen nerede numunelik tipler var gelir seni bulur bir de ezmeye kalkar. Sesini çıkardın mı arkadan patrona şikayet eder papaz olursunuz. Bunları kalfalık belgesi sahibi eski bir mekanikçi olarak ilk elden yazıyorum. 80'lerde doğan kuşak sanayilerde hep bunları yaşadı. Tanıdığım çoğu yetenekli arkadaş meslek değiştirdi. Tersaneye giren, şoförlük yapan, inşaatlarda çalışmaya başlayan bile oldu. Bu ülkedeki araba sahiplerini herkes biliyor birbirimizi kandırmayalım. 2 milyonluk arabaya binip bedava iş yaptırmaya çalışanlar yüzünden millet dükkan mükkan açmıyor yahut butik yerler açıp belli kişilere hizmet veriyor. Kimse enayi değil anlayacağınız. O yüzden piyasa sanayideki çakallara aç köpeklere kaldı. Böyle olmasını otomobil sahipleri kendi istedi. Benim sülalem okusun, en güzel, en rahat işlerde çalışsın ama elin çocuğu sanayide sürünsün işi öğrenip benim aracımı tamir etsin. Yok öyle bir dünya kardeşim. |
Allah kimseyi bu ülkede oto sanayiye-hastahaneye-adliyeye düşürmesin-edit (5. sayfa)
-
-
Hocam hiçbir doktorun dediğine direk güvenmeyin. Başka doktorlarında fikirlerini öğrenin. Ben yaşadığım tecrübelerimden bunu öğrendim. Birkaç örnek vereyim benimde uzun zaman önce kanal tedavisi olan dişim ağrımaya başladı. Devlet hastanesine gittim, doktor çekilecek başka çare yok dedi. Yaptırmadım özele gittim o da ben bir şey göremedim ağrı geçmezse tekrar gel dedi. Başka özele gittim onun dediği de kanal tedavisi iyi yapılmamış tekrar yapalım dedi. Dedim bu ne hepsi ayrı telden çalıyor. Sonra hiçbir şey yaptırmadım kendi kendine geçti şükür. Ama benim kanaatim zaten bu dişte bir hassaslık oluyordu ara ara. Muhtemelen son gittiğim özel haklıydı. Ama devlet hastanesine güvensem şu an dişim yoktu.
Uzatmadan kısaca başka örnek vereyim. Annemin ayağı şişti, inanılmaz ağrısı var, üstüne basamıyor bağırıyor resmen. Acile gittik film çekildi, kırık var alçıya alınacak ama şu an biz yapamıyoruz yakındaki başka hastaneye gidin dendi. Orada da kırık yok ama sebebini de anlayamadık diyerek ağrı kesici yazıp gönderdi. Kadın 1 hafta acı çekti sonra kendisi geçti. Artık enfeksiyon mu vardı başka bir şey mi bilemiyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
siz onu bu anlattığınız tip 2 milyonluk arabayı bedavaya yıkatmak için benzincide fulledikten sonra otomatik fırçalı araba yıkama makinasından geçiren insanlara söyleyin.
Ben efendi gibi bidip arabayı sorunumu söyleyip daha ucuz olurmu yada başka ne yapılır idare etsin gibi işeyler söylemiyorum.
gidiyorum adama diyorumki bak ne gerekiyorsa onu yapalım.Artık bunun olması için ne lazımsa nekadar harcanması gerekiyorsa onu yap diyorum.
30 senelik boya ustası arabayı dalmaçyalı gibi boyamış ve bana gel araban hazır diyor siz bana diyorsunki daha beter olacaksın.
Ben baştan bu adamla konuşurken böyle anlaştık.kusur olmayacak diye.Temiz işçilik olacak diye anlaştık.Parasınıda lira pazarlık etmedim.Arabanın parçaları nasıl sökülüyor diye kağıt bile yazıp verdim.
Şimdi ben bunu hak etmişim öylemi.
-
Ingiltere de dikkat eksikliği için doktora gitmek istedim aile hekimi 2 yıl beklersin dedi iskocya da olsan 5 yıl beklersin dediler. Ozeller bile 3-4 ay sonraya randevu verdi. Herseyi elestiririm ama saglik sistemi bizde halen iyi diğer ulkelere göre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oto sanayi ile ilgili benimde başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim 1 ay önce arabama bakım yaptırmak için gittiğim serviste triger kayışı dahil filtreler ve yağları değiştirdim bununla birlikte uzun yol yaptığımda aracın motor hatası verdiğini ve hemen kenara çekip çekici ile bakım yaptırdığım yere aracımı bıraktım.
Ne görelim trgier gitmiş kopmuş ,trgier in yanında ufak yuvarlak bir parça var Keçe diyorlar yamulmuş. Bana keçeye yağ geldiğini ve bu yağın trigere bulaştığını anlattılar ama doğru değil. Doğrusunuda serviste çalışan arkadaşlar gizli gizli bana söyledi keçe yi ters takmışlar ve trigeri etkilemiş iş yeri sahibi her ne kadar hatasını kabul etmesede bana yardımcı olacağını söyledi ve işçilik almayacağını fakat aracın motor üst kapağının açılacağını ayrıca subapların eğriliğinin giderileceğini söyledi.
Halen aracın onarımını bekliyoruz cumartesi teslim edilecek sözde. Kime, nasıl güveneceğiz bilmiyoruz aracın kendi servisine gitsek dünya para bilemedik valla.
-
Benim de geçen 3 hafta önce mucur yüzünden yan canım kırıldı. Kaskodan özel cam tamircisinr yaptırdım. Adamlar hayatta ilk defa seat ibiza yan cam sökğyor sanki . İçindeki plastik klipsi kırdıktan sonra 5 defa dök tak yaptı. Düzgün de oturmadı yan kapı kısmı. 3 mm boşluk kaldı. Dediler sanayide yaptıralım beklersen. Sıcaktı yaptırmadım. Şimdilik sorun yok ama yaptıkları işçilik sıfır. Elazığ'da kesinlikle sanayiye götürmeyin . Ülkenin her yeri öyle aslında. Ben de dbakırda kendi servisine götürüp yaptıracağım artık. Siz siz olun kendi servisinden başka bir yere vermeyin. Çoğu iş bilmez.
geçmiş olsun triger kayış kopması iyi birşey değil çok masraf çıkarıyor.şimdi işçilik almayacak ama parça parası isteyebilir.
dün arkadaşımla konuştum diyorki abs ışığı yanıyor diye servise gittim.tam 2 saat goygoy yaptılar akşam 4 te gttim 6 da arabaya baktılar hatayı bilgisayara bağlayıp sildi diyor.
Sonra abs sorunu tamam demiş arkadaş yola çıkmış 7 de hava kararmış eve gidene kadar yolda yine abs ışığı yanıtor ve ustaya söylüyor bunu .
5 dakka sonra yola aniden çıkan bir arabayı görüp firene köklüyor ama araba abs olmadığı için kızaklama yapıyor.Can kaybı yok ama 2 arabada pert
-
Hocam ülke kötü durumda her anlamda bunu hepimiz biliyoruz ki buraya ülke çohh iyiğğ güzellemesi yapmak için yazmadım 2 senelik yüksek lisans sonucu deneyimlerimi yazdım. İsveç'te acilde 5 saat doktoru beklediğini biliyorum diğer ülkeleri bilmiyorum Almanya vb. Belki daha iyidir ama Avrupa'ya gidince tüm sıkıntılar gidecek mutlu olacağız uçacağız olayını ben gidip hayalkırıklığı ile öğrendim mutlu olanlar illaki vardır ama ben İsveç'te daha kötü depresyona girdim İtalya ve İspanya çok güzel ama yolsuzluk ve işsizlik TR ile yarışıyor oralarda yaşamak için benim için onlar iyi seçenekler değildi. ABD vb. Var diyeceksiniz evet ABD genel olarak çok iyi hatta belkide ilerde taşınırım oraya eğer iş bulabilirsem fakat Sağlı sistemi konusunda ABD de çok çok büyük şirkette çalışmıyprsanız ve kanser olursanız ortalama bir şirket direkt sizi kovup sigortanızı iptal ediyor sonra ömür boyu ödeyeceğiniz bir hastane borcu kalıyor o da eğer yaşarsanız yaşamazsınız yakınlarınıza milyon dolarlık hastane harcaması borçları çıkabiliyor. Geçen Microsoft ta çalışan arkadaşım sigortalı olmasına rağmen diş dolgusuna 10 bin dolar verdi cebinden bu kadar basit işler için bile deli paralar gidebiliyor maaşının 3 te biri diş dolgusuna gitti. Asya'da durum nasıl bilmiyorum ama İsveç'teki Çinli arkadaşım sağlık sektörü çok pahalı Çin'de diyordu onun dediğinin yalancısıyım.
Kusura bakmayın telefondan yazdım bir sürü yazın yanlışı olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
UK de her şeyin bedavaya yapıldığına 1 gram inanmadım hocam kusura bakmayın
Şu lift mevzusuna bende o kadar açım ki. Bir liftim olsa tüm işlerimi kendim yaparım. Geçenlerde arabanın karter korumasını komple değiştirttim. Honda tüm alt korumaya raptiyeli klips atmış takip çıkarması basit. Adam neredeyse hepsini kırıyordu. Dedim kardeş sen dur ben lift için parasını veririm. Aldım kendim taktım güzelce. 10 liralık iş yapıyorlar 100 lira zarar veriyorlar. Ülke de kalite, sağlam işçilik yok. Rezillik yaşarsınız nereye giderseniz gidin.
Edit: hastane mevzusuna gelirsek hiç yurtdışına b.k atmayın bir siz gitmiyorsunuz bu yurtdışına daha İsveç’e yeni gittim geldim. Burun için röntgen çektirdim. 1 saatte işimi hallettiler. Ülke de burun röntgeni için 4 aydan asagi randevu vermiyorlar hele şehir hastaneleri daha beter. Eğer ilgili bölümde tanıdık yoksa geçmiş olsun bizim millete.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 24 Ağustos 2023; 16:27:24 >
ses sistemi sorunu için arabanın göğsünün çoğu kısmını sökmek gerekiyordu.Şimdi elektrikçiye yaptırsam araba eski biyerini sökerken kırar falan diye kendim 1 gün uğraştım yavaş sakince söktüm.
ona versem haldır huldur sökecek kıracaktı.
-
öyle yağ değişimi yapılmazki çok daha kolay altına gir arabanın 1 tıpa var karter de onu çıkart yag boşalsın kapat üstten doldur devam et
-
Özelden yazın bana, toplamda tarattığım 82 evrakın tamamını pdf olarak atayım inceleyin. Hatta eğer inanmazsanız bir tane banka kullanıyorum, 2 senelik hareket dökümünü de paylaşayım. Eğer bir tane dahi medikal harcama görürseniz, ne isterseniz onu yapacağıma da söz veriyorum.
geçmiş olsun. memlekette tamirci mi var ki diyeceğim , olan bir kir kaç ustaya da ayıp etmiş olacağim
-
bir kaç ay oldu sanırım. Aşırı yağış olduğu bir gün sonrası arabanın su aldığını farkettim. Büyük ihtimal yağmur giderleri tıkanmıştır dedim. İşte bir kaç gün sonra temizleyeceğim diye kafamda kuruyorum.
Babam bu arada komşunun tanıdık ustası varmış bir gösterelim deyince onunla beraber sanayiye gidiyor. Yok mazgalda çatlak varmış, orayı kapatıp arabayı bir güzel fırınlatıp ( ne demekse ) kurutacakmış. Bir iki gün kalsın 1500 Tl de olur demiş.
Babam fiyatı pahalı bulunca eve dönüyorlar. Silikon milikon biz çekeriz diye düşündü . Neyse mazgalı açtık. Giderlerden birinin kapağı yok , mazgala baktım orada da yok. Bu lanet kapak tırnağından kurtulup giderden içeri girmiş. dolayısıyla gideri tıkamış.
Sorun sadece bu . Kapağı delikten çıkardım , sorun çözüldü. çatlak vs hiç bir şey yok amk .
Bu ülkede ciddi anlamda ahlak sorunu var.
-
Özellikle sondaki bir kaç projenin benzerini biraz daha sağlam yaparak ben de düşünmüyor değilim .
Machinery StationyoutubeHomemade car lift jacks. - Do not try it at home ! We do NOT own the video materials and all credits belong to respectful owners. In case of copyright issues, please contact us immediately for further credits or clip delete. DISCLAIMER: Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing." The materials are used for illustrative and exemplification reasons, also quoting in order to recombine elements to make a new work.https://www.youtube.com/watch?v=JFQxvLb27Z4 -
bende rampa yapıcam ama altına yatma değilde yağ değişim çukuru gibi ayakta durabileceğim biryer arıtoeım arabanın altını restore edicem
Telefoncular da öyle.
en kolay meslek, bir dükkan aç "ustalık" yap, bir dükkan aç telefon tamir et, bir dükkan aç akseuar sat ama piyasadan bir boktan haberdar olma, bir dükkan aç bilgisayarcıyım de ama laptop kasasını metal çubuklarla tornavida ile kanırtarak aç.
İşini hakkıyla yapan bir elin parmağını geçmez şu ülkede.
Klimacılar mesela, vakumlamadan klimayı takar skrt olur gider. Adem abi youtube kanalında olayı anlatınca. Arçelik o servislerle anlaşmasını fesetmişti.
Ya da oto klimacılar, onarım kitapçığında şu şu klima komprasörü için bu kadar yağ bukadar gaz önerir. Ya sen o kitapçoğa bakma der gereğinden daha az gaz ve yağ basar.
-
Ne kadar iç karartıcı bir başlık olmuş bu böyle, okurken daraldım. :( Sanayilerde az da olsa işinin ehli ustalar vardır, ince eleyip sık dokumak gerek. İlçede veya küçük bir şehirde iseniz bakımlar veya tamirat için birkaç yüz km yol sorun olmamalı. İyi bir usta bulup devam edince de artık bir süre içinde bir hukukunuz oluşur, işleriniz daha rahat yürür.
Parçalar için de muhakkak aracınızın kaliteli yedek parçasını satan dükkanlar bulun, bunun aynı şehirde veya yakında olmasına da gerek yok. Telefonla Türkiye'nin her yerine 2 günde parçayı gönderirler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X