Şimdi Ara

alış-veriş siteleri nasıl çalışıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu alış-veriş siteleri ve açık arttırma usulü satış yapan siteler nasıl çalışıyor merak ediyorum. nasıl bir alt yapı kullanıyor. kredi kartı ile para transferi nasıl gerçekleşiyor, bunun için banka ile bağlantı nasıl kuruluyor. üyelikler nasıl bir veri tabanında tutuluyor ve nasıl bir server kullanılıyor. vede bu siteler hangi dil ile ( php,html...) yazılması gerekiyor falan filan. beni bu konuda aydınlatırsanız sevinir vede müteşekkir kalırım kardeşlerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyi35

arkadaşlar bu alış-veriş siteleri ve açık arttırma usulü satış yapan siteler nasıl çalışıyor merak ediyorum. nasıl bir alt yapı kullanıyor. kredi kartı ile para transferi nasıl gerçekleşiyor, bunun için banka ile bağlantı nasıl kuruluyor. üyelikler nasıl bir veri tabanında tutuluyor ve nasıl bir server kullanılıyor. vede bu siteler hangi dil ile ( php,html...) yazılması gerekiyor falan filan. beni bu konuda aydınlatırsanız sevinir vede müteşekkir kalırım kardeşlerim.

Kardeş bildiğim kadarı ile söyliyim.Kodlamadan çok anlamıyosan,bunların hazır scriptleri var sunucuna kuruyosun,veri tabanı için mysql da oluyor,PHP,ASP ikiside olabiliyor.Bu hazır içerik sistemini satın alıyosun veya free olanları da var,Sistemi sunucuna atıp veritabanı oluşturup kurulumunu yapıyosun ayarlarını yapıyosun.Sistemi kurduktan sonra,bankanla görüşüp gerekli ayarları yapıyosunuz.Elimde hazır script var,gitti gidiyor tarzı bir site,kurdum denedim,Sadece deneme amaçlı,sorun yok.Benim kurduğum,linux hosting de PHP,mysql desteği istiyordu.İhitiyacın olursa yükleyip linkini verebilirim.Önce PC de bulmam lazım tabii.

• kredi kartlı ödeme konusuna gelince bankaya baş vuruyorsun sanal pos alıyorsun. tabi herkese vermiyorlar. Bu sanal pos dediğim kredi kartından para çekmeni sağlayan birkaç sayfa kod. Bu kodları sitene entegre ediyorsun (tabi asp, php gibi bir dinamik dili iyi derecede bilmen gerek) kullanıcı kredi kartı bilgilerini veriyor sende ne kadar çekilecekse çekiyorsun
  • arkadaşlar banka dışında kimse kart bilgilerini göremiyor yanılmıyorsam. bilgiler şifreli gönderiliyormuş galiba.
  • Tabi ki kimse göremiyor.
    Probid_v524

Download :http://www.sistemnethost.com/MjDownload/Probid_v524.zip

Türkçe Dil :İNNNDİRRRRRR

Bununla yapılmış bir site

http://www.alsatexpress.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dvfth -- 15 Ağustos 2007; 22:59:50 >

• Ne olsursa olsun ben bu tip sitelere güvenemiyorum.Yani online ödeme konusunda.Hackerler boş durmuyor
  • gerekli önlemleri aldıktan sonra neden güvenmeyelim. mağazada alış-veriş yapmak daha güvenli değil emin ol. hırsızı var, kapkaçcısı var, kendini uyanık sanan esnafı var.... gider bu liste böyle. online alış-veriş ticarette bir devrim bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Ne olsursa olsun ben bu tip sitelere güvenemiyorum.Yani online ödeme konusunda.Hackerler boş durmuyor

3 Ay Once HepsiBurada.Com sitesinden Harici Usb dvd yazici aldim kredi kart numarami vererek ve tam 3 gun sonra kapima geldi ...

Kredi kartinn faturasina baktim herşey dogru

aldigin firmayi bileceksin ondan sonra güvendesin
  • Sanırım garanti rus hackerlar tarafından hacklenmişti.Peki bizim hesabı sömürme gibi bir durum hiç mi yok? 100% güvenli diyebilir miyiz?
  • Hicbir sistem %100 kuwenli degildir.Tabili bunuda insanoglu yapiyor. Biryerlerinde ufak bi acik wardir.

Ama banka işlerinde işin en profesyonel ekip çalişir tek tek kontrol edilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.