Arkadaşlar istanbul içi elden alma ihtimalim vardır ürün temiz olursa sevinirim sıfır veya ikici el farketmez elektrik aksamı olmayan modelinden istiyorum fiyat olarak da 20 lira gibi bir bütçe ayırdım satmak isteyen arkadaşlar varsa acill olarak alınıktır.Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
MErhaba..nikon için uygun hem manuel hemde elektrik aksamlı uzatma tüpü mevcut. manuel olanı sana 20 liraya veririm. ama açıkcası tavsiye etmem..elektrik aksamlı olan modeli kullandıktan sonra inan ohh be diyorsun ..:) manuel olan modelde herşeyi manuel kullanmak zorundasın..diyafram ayarı yapamıyorsun odaklamayı elle yapmak zorundasın ( elektrik aksamlı olan modeldede bazen elle yapmak gerekiyor ) bütün fotograf parametrelerini elle ayarlamak zorundasın..çünkü lens ile iletişimi kalmıyor body'nin..
quote:
Orijinalden alıntı: f.aktunc
MErhaba..nikon için uygun hem manuel hemde elektrik aksamlı uzatma tüpü mevcut. manuel olanı sana 20 liraya veririm. ama açıkcası tavsiye etmem..elektrik aksamlı olan modeli kullandıktan sonra inan ohh be diyorsun ..:) manuel olan modelde herşeyi manuel kullanmak zorundasın..diyafram ayarı yapamıyorsun odaklamayı elle yapmak zorundasın ( elektrik aksamlı olan modeldede bazen elle yapmak gerekiyor ) bütün fotograf parametrelerini elle ayarlamak zorundasın..çünkü lens ile iletişimi kalmıyor body'nin..
teşekkürler hocam ürünü bugün almış bulunmaktayım :) manuel olanını aldım 50mm F1,8 D lens ile beraber kullanacağım için bir sıkıntı çekmeyeceğimi düşünüyorum diyafram ayarı zaten lensin üzerinde vs teşekkürler iyi günler
Hayırlı olsun..bahsettiğiniz lens ile çözüm sağlanabilir evet..Bende o lensi kullanmıştım genelde..:) Şöyle bir uygulama yapabilirsiniz.. odak almadan önce diyaframı sonuna kadar açın. Odak aldıktan sonra ise herşey sabitken diyaframı istediğiniz ayara getirin..Çünkü uzatma tüpü bağlandıktan sonra lens üzerindeki diyafram kapalı duruyor ve objeyi göremiyorsunuz..Ama hiçbirşey makro lens ile çekmek kadar rahat olmuyor..sabit olan objeleri çekmek bu şekildeki aparatlar yardımı ile yapılabilirken doğada canlı bir hayvanı çekmek imkansızlaşıyor malesef..hayvana dur biraz bekle ayarlamayı yapmam lazım diyemiyorsunuz..:)) zaten üzerine gelen kocaman şeyden ürküp kaçıyorlar..