Şimdi Ara

Alınık AM3+ Anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Kocaeli
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kısmetse AM3+ Anakart sattın alacağım.

1-Kartın ACC(Kapalı işlemci Çekirdeklerini Açma Özelliği) olmalı
    2- Kingston marka HyperX 2*4GB 1600 Mhz belleklerle sorunsuz çalıştırmalı
    3-En az 2 adet PCI slotu olmalı

Sanırım piyasadaki hemen hemen tüm AM3+ kartlar bu özelliklere sahip. Zaten Am3+ kartlar piyasaya çıkalı 2 ay kadar olduğundan kartın garantisi devam ediyor olacaktır, söylemeye gerek duymuyorum. Kartı nakit ya da sattıığım onlarca ürünle takas yoluyla satın alabilirim. Ya da kullandığım Asus M4A785TG-V EVO kartımla takas(önce diğer kartın gönderilmesi kaydıyla, yoksa bilgisayarsız kalırım) olabilir.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

• AM3+ anakartlarda örnek Gigabyte 990XA-UD3 ACC özelliği yok diye biliyorum yeni bios ile destek geldimi bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nickimi Kaybettim

AM3+ anakartlarda örnek Gigabyte 990XA-UD3 ACC özelliği yok diye biliyorum yeni bios ile destek geldimi bilgim yok.

ACC özelliği önemli, Çünkü şu andaki işlemcim 2 çekirdekten 4 çekirdek çalışıyor :) Aslında sıfır ASUS M5A97 (düz, pro ya da evo versiyonu) almayı düşünüyorum ama benim ramlari destekler mi bilmiyorum. Şu andaki kartımdan memnuınum ama yeni aldığım 8GB HyperX ramlarla çalışmadı. Malum iki gün sonra da Buldozer çıkar nasılsa değiştirirz diye yeni bir AM3+ kart alayım dedim.
  • Elinizde kullandığınız ramler varsa bence Buldozer çıkınca kadar değiştirmeyin.

Ramlerinizin çalışmamasıda ilginç normalde Kingston ile uyum yaşayan anakart pek görmedim. Ramleri geri iade etme veya farklı anakartta deneme şansınız varmı?
  • Ramları iade etme şansım var ama uygun fiyatlı aldığım ve Mekanik disk kullandığımdan sistem performansını artırmak için Sabitdiskteki sistem belleğini kapamak istediğimden pek iade etmek istemiyorum. Malum, halihazırda kullandığım 4GB lık bellekle bunu yapınca oyunlarda bellek uyarısı veriyor... O yüzden beklemek yerine şimdi alayım dedim. Uygun fiyatlı bulabilirsem Asusun 8. nesil anakartlarının da bir kısmı bios update ile buldozer destekli hale geliyor, rami çalıştırırsa onlardan da düşünebilirim. Aksi halde bu 3 anakarttan birini almayı düşünüyorum:

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a97-m5a97-amd-970sb950-am3+-ddr3-2133mhz-%28o.c.%29-usb-3.0-sata-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55742

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a97-pro-m5a97-pro-amd-970sb950-am3+-ddr3-2133mhz-%28o.c.%29-usb-3.0-sata-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55747

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a97-evo-m5a97-evo-amd-970sb950-am3+-ddr3-2133mhz-%28o.c.%29-sata-3.0-usb-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55744

Bir arkadaşım Evo olanından kullandığını ve çekirdek açtığını belirtti, ASUSun sitesinde ise bu konuda bilgi yok!

• Anladım.

Asuslar güzel duruyor ama çekirdek açma konusunu kesinleştirmek gerekiyor. Çizgiye mail atıp sormanızı öneririm.

Bide bu anakartların sıfırları bile henüz stoklara yeni girmişken 2.el bulmanız çok zor. :)

Kolay gelsin.
  • illa AM3+ olacak diye bir şey yok, özellike asusun üst seviye 8 serisi kartları bios update ile buldozer destekli olmakta, ayrıca bir ay kadar önce am3+ kart da satıldığını gördüm forumda. Tavsiyeniz için teşekkürler, çizgi elektroniğe email yolladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alınık Q9650 775 pin işlemci
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.