Şimdi Ara

Alın verin ekonomiye can verin reklamı [ ban.gif ] !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Oyuncakcılar yeteri kadar oyuncak satıyor zaten
    Simitciler Simit sarayları vs yoldakiler cafedekiler pastanelerdekiler vs derken dünyanın simiti satılıyor
    Sakız Herkes Mahalle karısı gibi sakız azından paketi cebinden eksik olmuyor

Şimdiye kadar ekonomiye bunlar vermediyse biz neden şimdi şatışları kat be kat arttırıp verip veriştirelim
  • Ekonomi simitle çiçekle gelişmez.. Devlet önce küçük yerli yatırımcıyı destekliycek iş kurulucak ithalata rakip mallar üretilecek.. Teşvik kredisi vericek.. millet bankaların elinde kaldı onlarda faizleri geçirdikçe geçiriyorlar.. Dolayısıyla bankalar sağolsun küreselleşme denilen para tuzağına düşüp parayı bi güzel dünyaya yayıyor.. Devlet işçisine, memuruna yani vatandaşına sahip çıkıcak onlara güvenecek.. Demek istediğim devlet milletine güvenmiyor o yüzden bu hallerdeyiz.. Halbuki gerekli tedbirleri alarak bununlada başa çıkabilir.. Daha saymakla bitmez.. Anca yolma politikası.
  • Zırvalık bu reklamlar!!
  • eğşınmen
  • Bu reklam daha çok kayıt dışıyı özendiriyor ,reklamdaki uygulanış biçimiyle.Ama amaç farklı orası ayrı.Ben gül aldığım zaman kadın bana fiş verecek mi ?Haydi onu geçtim bu kadın benim verdiğim paranın=onun kazandığı paranın vergisini veriyor mu? Hiç sanmıyorum.
    Oyuncak alacağım adam bugün oyuncak piyasasının%90 çin malları ile doluyken bana çin malını satarak nasıl devlete bir katkı sağlayabilir ??
    Aynen gülde ki gibi simitçide de aynı mevzu var,adam elektrik vermez su vermez vergi vermez ben ondan simit alayım o köşe olsun??

Bakkal reklamında da "neymiş adam eve giderken 1kg ıvır zıvır alsa o kazansa bu kazansa" diyor ya ben yine bildiklerimden görmedim adamın elinde evine giderken ıvır zıvır olduğunu.

Sonuç itibariyle reklam akıllıca,ama ürünler ve sektörler yanlış.Zaten bu reklama gelen eleştirilerin %60-70 bu şekilde ürünlerin yanlış olduğu söylenmiş.

• BU DEVLET İŞŞİZE İŞ EKMEK BULAMAYANA EKMEK VERSINBIZ CALISANLARADA MAASLARINA ZAM YAPSIN IKI KURUS ILE BOGAZIMIZI ZOR DOYURMAYALIM3/5 ZENGIN COCUKTA HAVALI HAVALI SOKAKTA DOLANMASIN BIZDE VERDIKLERINIZ NASIL OLSA SIZE GERI DONUYOR CANIMMMMMMM SIZ VERIN BIZDE SIZE VEREKKKK

DEVLET
  • Türkiye'de dogru düzgün ekonomi planı bile yokken hangi ekonomiden bahsediyorlar anlamıyorum nerdeyse tüm kaynaklarıyla yabancıların elinde olan kamu birimlerinin gelirleri yurt dışına akarken hazineye giren 3-5 liralık veriylemi dönecek koskoca ülkenin ekonomisi yoksa millet cebinde olmayan parayı harcayarakmı döncerecek bu ekonomiyi ?

Kamu alanları özelleştirilmeseydi bizim muhendislerimiz yöneticilerimiz işcilerimiz çalışanlarımız özelleştirme adı altında satılan kamu birimlerini yönetemez geliştiremezmiydi o birimlerin kalitesini arttıramazmıydı

En basitinden Türk telekom adsl hizmetini özelleştirilmeden veremezmiydi yeni gelenler naptı Allah aşkına kablolar döşeyip uydularmı fırlattı mevcut alt yapıyı kullanıp sömürdü sömürmeyede devam ediyor

Gelsinde ekonomi canlansın alıp vermeyle canlanıyorsa herkez bi kere versin 3ün 1 ini bakalım canlancakmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Nihonjin

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Sen %5 zam ver,
    elektriğe doğalgaza %20 zam yap sonra gel bide ekonomiyi canlandırın de. Saçmalığın daniskası. Böyle zamlarla boğuşan bir vatandaşın içinde kin nefret ve öfke vardır. bişey almak istemez ve daha çok bu reklamlar ters teper. yukarda da dedim parası olan insan mutlu olur mutlu bir insan da harcamaya çalışır o parasını çocuğunu karsını sevindirmek ister. Ama 3 kuruş maaş ile geçinen adam eve sinirle gelir, çocuk oyuncak ister kes lan sesini diye ağzına ikitane çakar.

Ben zaten verdiğim elektrik su parası ile, benzin parası ile, birde mecbur aldığımız yeme içme ürünleri ile ekonomiye katkım oluyor. Arabanın bakımı ustamı 4 köşe yapıyor zaten.

İnsanların güven duyması lazım önce harcama yapmak için. Fakat herkes gelecek kaygısına düşmüş, harcamaları kısıyor. Hükümet güven vermeli önce. Malesef krizi uzun bir süre görmezden gelerek, şu an ise zam üstüne zam yaparak, durumun kötü olduğu izlenimi uyandırıyor. Böyle saçma sapan reklamlarla birşey olmaz.

Önce devlet can verecek ekonomiye, işsizliği azaltmak için bol bol memur alımı yapacak, iş kurmak isteyenlere kolaylık getirecek, tüketim artsın diye vergi indirecek. Falan filan. Neyse

Bol bol memur alınca ekonomi mi canlanıcak.Üstüne bide vergi indirecek.Onun üstüne bide iş kurmak isteyene kolaylık getirecek.Sonra o aldığı memurlara verecek parayı bulamayacak.Sonra o parayı ya borçlanarak ya da para basarak ödeyecek.Borçlansa borcu ödemek için daha çok vergi toplaması gerekecek.Para bassa enflasyon uçacak.Bunların ikisinde de sonuç olarak üretici kaybedecek ve daha çok işsiz olacak.Sonra yine işsizliği kapamak için bol bol memur alacak.Sonra bu memurların maaşlarını ödemek için borçlanacak.Kısır döngü.Zaten bu dediğini 85 yıldır yaptıkları için ekonomi adam olamıyo.Devlete iş kapısı mantığıyla baktığımız sürece ekonomi adam olmaz.

peki n'olacak? İstihdam olmazsa eğer. Milyonlarca işsiz var, nası gitsin de adam esnaftan birşeyler alsın. Ekonominin dönmesi için insanlarda para olmalı.

Millete kömür makarna dağıtacaklarına, o parayla işsizliğe çare arasalardı. Fuzuli şeylere para var ama. Makam arabaları yenilenir mesela zırt pırt.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Swamplord

eğşınmen

eheühee tamam beyler sakin olalım tartışmanın bi alemi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dt_Mustafa

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet.Fatih

ben nedense sevdim reklamı..Gerçekten şu krizden çıkmamız gerek ( lcd monütör alcam)

Baba bu ultimate survivalın discoverydki yeni bölümleri ne zaman başlayacak haberin var mı?

Dostum kusura bakma measıjını yeni gördüm..

Aslında bakarsan yeni bölümler Discovery Türkiyede yayınlamayacak ben ümidimi kestim..Ama discovery america hala devam wediyo son süratle..bana sorarsan ben tor..enden in diriyorum her çıkan bölümü en son Alaska işte..balinalar falan var

• Birde dikkat ettinizmi bilmiyorum ama reklamda hiçbir satıcı sattığı ürün karşılığında fiş kesmiyor. Yani bir anlamda vergi kaçırıyor. Hadi simitçiler sabit vergi ödüyor.. Diğerleri?

DYH'i günde 11 kere teftiş eden maliye müfettişleri bu reklama nasıl göz yumuyor, onuda düşünmek lazım..?
  • Ekonomiymiş buğdayın yüzüne bakan yok buğday fiyatları yerlerde şu ekmeğin fiyatına bak. Adam utanır orda oturmaktan. Çiftçi mazotun gübrenin parasını amorti edemiyor bir de oyuncak alacak. Ekmek yiyemiyoruz yakında süt ürünü de tüketemeyeceğiz. Süt tesiscileri yem, küspe ve samanın parasını çıkartamıyor bu yüzden inekler doğru mezbahaya. Memura %5 zam veriyorsun doğalgaza zam üstüne zam yapıyorsun kışın ne yakacağız kendi tezeğimizi mi? Açılımdı falandı derken cırcır böcekleri gene doyacak karıncalar aç kalacak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.