Şimdi Ara

Alıcıya yeni uydu eklemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
35.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cihazıma yeni uydu tanımlamak istiyorum bunu nasıl yaparım?

Menüde kayıtlı uyduların listelendiği bir bölüm var. Ordan "yeni uydu ekle" yi seçiyorum, sonrada uydu ismini yazıp sonrada derecesini yazıyorum. Örneğin 5 derece doğu.

Bu işlemi yapmam uydunun eklenmiş olmasına yeterli mi? Çünkü menüde anten ayarlarına girdiğimde, sinyal şiddeti ve kalitesinde 0 yazıyor..

Ayrıca sormak istediğim; şuan apartmanın hotbird ile türksata çevrilmiş bi çanağı var (belki başka uydulara dönük çanaklarda var, bilemiyorum). yukarıda bahsettiğim anten ayarlarına girdiğimde Eutelsat, Astra ile Arapsat'da da yüksek sinyal alıyor. Ama TV ve radyo kanal araması yaptığımda nedense her 3 uyduda da Digitürk'ün şifreli kanalları çıkıyor. Şifresiz olarak da sadece TRT'nin birkaç kanalı, DenizTV vs vs.. Tüm uydularda da aynı kanallar çıkıyor. Yani burda kesin bi hata var gibime geliyor ama çözemedim.. Buna bi fikir yürütebilecek birisi varmı? Kısacası, 3 uydu daha çekiyor gözüküyor ama kanallar her 3 uydudada hatalı çıkıyor.

Bu arada Dsmart abonesiyim.

Biri yardım ederse sevinirim.

• Uydu alıcıları uydu isimlerini okumaz uydunun içindeki frekansları algılar eğer uydu ekliyeceksen örnek:Turksat bu uyduyu ekledin diyelim mutlaka Turksattaki frekanslarıda eklemelisin,Eğer türksattan arama yapacaksan frekans:11844
    polarite:Dikey(V)
    sembol oranı:2222 bu frekans tüm kanalları yükler dısecq ayarlarını kontrol et belki bu yüzden digi kanalları gelıyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diseq ayarları her uyduya özel mi? yani her uyduda değişiyormu? birde nerden değiştirebilirim bu ayarları?
    şuan hotbird ve türksat normal olarak çalışıyor. diseq'i değiştirerek bu uyduları da bozmayız değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Diseq ayarları her uyduya özel mi? yani her uyduda değişiyormu? birde nerden değiştirebilirim bu ayarları?
    şuan hotbird ve türksat normal olarak çalışıyor. diseq'i değiştirerek bu uyduları da bozmayız değilmi?

eğer türksat ve hotbird çekiyorsa dısecq ayarlarıyla oynama hocam onuda kaybedersin,eğer bir uydu daha ekliyeceksen dısecq ayarları yapılmalıdır eğer dsmart cihazına ekliyeceksen menuden sistem ayarlarına gir ordanda LNB ayarlarından yapılıyor ama yinde ayarlarla oynama derim bilen biri yapsın.Ve her zaman dıseqc ayarları turksat (A) hotbirt B) olmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaralı kalp

quote:

Diseq ayarları her uyduya özel mi? yani her uyduda değişiyormu? birde nerden değiştirebilirim bu ayarları?

eğer türksat ve hotbird çekiyorsa dısecq ayarlarıyla oynama hocam onuda kaybedersin,eğer bir uydu daha ekliyeceksen dısecq ayarları yapılmalıdır eğer dsmart cihazına ekliyeceksen menuden sistem ayarlarına gir ordanda LNB ayarlarından yapılıyor ama yinde ayarlarla oynama derim bilen biri yapsın.Ve her zaman dıseqc ayarları turksat (A) hotbirt B) olmalıdır.

şimdi işin açıkcası, apartmanın tepesinde kaç çanak kaç lnb var bilmiyorum.. binaya yeni taşındığım ve daha henüz kimseyi tanımadığım için bunları soracak kimse de yok.
    Derdim şu aslında; hangi uydular çekiyor onu öğrenmek istiyorum. Eski evimden getirdiğim uydu alıcısını yeni evime taktim, hotbird ve türksat otomatik olarak çıktı. ama bu yeni apartmanda belki asta'yı falan da izleyebilirim onu denemek istiyorum.

Bunu nasıl yapacam?

Uydu ekleme ayarlarından isim olarak Astra'yı oluşturdum. sonraki aşama ne? TP'mi eklemek? Örneğin Türksat'da şuan bende 100 tane TP listesi var. Astra için de 100küsür tane el ile mi girmem lazım? Bunun otomatik bulma modu gibi bişeyi yokmu? Hadi diyelim TP'leri el ile girdim. Sonra yapmam gereken birşey varmı? Yoksa hepsi bu kadar mı?

• quote:

quote:

quote:

şimdi işin açıkcası, apartmanın tepesinde kaç çanak kaç lnb var bilmiyorum.. binaya yeni taşındığım ve daha henüz kimseyi tanımadığım için bunları soracak kimse de yok.
    Derdim şu aslında; hangi uydular çekiyor onu öğrenmek istiyorum. Eski evimden getirdiğim uydu alıcısını yeni evime taktim, hotbird ve türksat otomatik olarak çıktı. ama bu yeni apartmanda belki asta'yı falan da izleyebilirim onu denemek istiyorum.

Bunu nasıl yapacam?

Uydu ekleme ayarlarından isim olarak Astra'yı oluşturdum. sonraki aşama ne? TP'mi eklemek? Örneğin Türksat'da şuan bende 100 tane TP listesi var. Astra için de 100küsür tane el ile mi girmem lazım? Bunun otomatik bulma modu gibi bişeyi yokmu? Hadi diyelim TP'leri el ile girdim. Sonra yapmam gereken birşey varmı? Yoksa hepsi bu kadar mı?

Astra uydusunun çekdiğinden emin olun bence bunun için astraya bakan bir çanağn olması gerekir evet astra için yeni tpler eklemelisin onun arama modu yok Eğer astrayı ekliyeceksen dıseqc ayarlarından C veya 3'ü seç yoksa bulman zor olur yeni tpler istersen kingofsat sitesini ziyaret edebilirsın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bunu nasıl yapacam?

Astra uydusunun çekdiğinden emin olun bence bunun için astraya bakan bir çanağn olması gerekir evet astra için yeni tpler eklemelisin onun arama modu yok Eğer astrayı ekliyeceksen dıseqc ayarlarından C veya 3'ü seç yoksa bulman zor olur yeni tpler istersen kingofsat sitesini ziyaret edebilirsın.

Anladım teşekkür ederim..

Dediğim gibi, önceden tanımlı uydular içinde astra için sinyal seviyesi ve kalitesi yüksek gösteriyor. Ama tarattığımda Digitürk'ün kanalları çıkıyor. Akşam eve gidince birde yeni TP ekleyeyim. Bakalım bir işe yarayacak mı.

Aynı şekilde birde Hotbird 9 ve başka uydular içinde denemek istiyorum.

Teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rıca ederim hocam kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.