Bildirim
Algoritma Analizi ile ilgili yardım!!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
Soru 1 inductionla kanitlanir.
Soru 2'de soru kisminda gramer hatasindan anlamadim tam ne demek istedigini
Soru 3'de notation kullanmadan kanitlamani istiyorsa yazarsin arraye son elemandan ulastigimiz icin:
1 < p < M <= N
ve innermostloop da p ile M sayisi arasindaki her eleman bir sonrakiyle degistigi icin B[M] deki value B[M] olarak kalip ve bu innermost looptan once check edilir. Bu yuzden B[M-1] dan B[0] a kadarki tum elemanlar aranmamis indexlerdir
Complexity sini soyle gostermeni tavsiye ederim
Assume B [ i ] =i takes O(1)
sum_k=1 ^ N {O(1)} dan ilk loop un O(n) oldugunu goster
Ikinci looptada randomize bir deger oldugu icin acikcasi averaji nasil alinir pek bir fikrim yok. Fakat worst-case olarak dusunursen p nin 1 oldugunu dolayisiyla innermostloop O(n/x) where x is constant oldugunu otekisinin de 1 den M e kadar oldugunu where the size of M is N diyip O(n^2) verebilirsin. Acikcasi randomize de olsa O(n/x); x sabittir desen ayni seyi gorur diye dusunuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 1 Kasım 2013; 21:08:41 >_____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler