Şimdi Ara

Algoritma Analizi ile ilgili yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar algoritma analizi hocamız vize sınavı için çalışma soruları verdi fakat ben içinden 3 tanesini yapamadım eğer dersten anlayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Sorular aşağıdaki linklerde..

soru 1=>>

soru 2=>>

soru 3=>>

• Soru 1 inductionla kanitlanir.

Soru 2'de soru kisminda gramer hatasindan anlamadim tam ne demek istedigini

Soru 3'de notation kullanmadan kanitlamani istiyorsa yazarsin arraye son elemandan ulastigimiz icin:
    1 < p < M <= N
    ve innermostloop da p ile M sayisi arasindaki her eleman bir sonrakiyle degistigi icin B[M] deki value B[M] olarak kalip ve bu innermost looptan once check edilir. Bu yuzden B[M-1] dan B[0] a kadarki tum elemanlar aranmamis indexlerdir

Complexity sini soyle gostermeni tavsiye ederim

Assume B [ i ] =i takes O(1)

sum_k=1 ^ N {O(1)} dan ilk loop un O(n) oldugunu goster

Ikinci looptada randomize bir deger oldugu icin acikcasi averaji nasil alinir pek bir fikrim yok. Fakat worst-case olarak dusunursen p nin 1 oldugunu dolayisiyla innermostloop O(n/x) where x is constant oldugunu otekisinin de 1 den M e kadar oldugunu where the size of M is N diyip O(n^2) verebilirsin. Acikcasi randomize de olsa O(n/x); x sabittir desen ayni seyi gorur diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 1 Kasım 2013; 21:08:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.