6 bin km önce şanzıman yağı dahil tüm bakımları yapılıp yağı ve filitreleri değişti. bnm aracım manuel değil ama selespeed modeli 2000 cc 155 hp gücünde
Ben manuel olsaydı aracınız debriyaj baskıyada baktırın diyecektimki aracınız selespeed,selespeed kullanan diğer tanıdığınız kişiler varmı?Varsa onlarada bir danışın derim ne kadar yaktığını.156 selespeed 2004 modelini satan bir arkadaşımız var onada bir sorun derim ne kadar yaktığını
baskıda falan bi sorun yok gibi çünkü arabanın performansında çekişilerinde falan bi sorun yok köpek gibi gidiyor ama içiyor işte :) bassamda basmasamda ciddi düzeyde yakıyor otomobilim :(
quote:
Orijinalden alıntı: AlperMusa
baskıda falan bi sorun yok gibi çünkü arabanın performansında çekişilerinde falan bi sorun yok köpek gibi gidiyor ama içiyor işte :) bassamda basmasamda ciddi düzeyde yakıyor otomobilim :(
Baskı balatanızda dediğiniz üzere sağlam gibi görünüyor manuel'e alıpmı kullanıyorsunuz yoksa otomatik moddamı
son 2 haftadan beri hiç otomatikte kullanmadım genel olarak manuel olarak vites değiştiriyorum genelde vites topuzunu kullanıyorum cok cok az olarak direksiyondan kullanıyorum oda çevre yolunda falan işte adrenalin yükseldiği anlarda :) yüksek hızlara çıkacağım zamanlarda sadece
quote:
son 2 haftadan beri hiç otomatikte kullanmadım genel olarak manuel olarak vites değiştiriyorum genelde vites topuzunu kullanıyorum cok cok az olarak direksiyondan kullanıyorum oda çevre yolunda falan işte adrenalin yükseldiği anlarda :) yüksek hızlara çıkacağım zamanlarda sadece
Anladım görünürde aracınıza herhangi bir şey yok.Genelde manuelden 2-3lt otomatik versiyonlar fazla yakıyor diye biliyorum.İsteğe bağlı olarak servise gittiğinizde söyleyebilirsiniz fazla yaktığını onlarda kontrol edebilir.Keyifli sürüşler
Teşekkür ederim peki 95 oktan ile 97 oktan arasında bi fark olabilir mi ben aracı aldığımdan beri sürekli 97 oktan benzin almaktayım Opet ' ten... acaba 95 oktana oranla yakıt farkından (içerisindeki katkı kimyasal , inceliği vb. ) dolayı daha fazla yakma gibi bi ihtimal olabilir mi peki ???
quote:
Teşekkür ederim peki 95 oktan ile 97 oktan arasında bi fark olabilir mi ben aracı aldığımdan beri sürekli 97 oktan benzin almaktayım Opet ' ten... acaba 95 oktana oranla yakıt farkından (içerisindeki katkı kimyasal , inceliği vb. ) dolayı daha fazla yakma gibi bi ihtimal olabilir mi peki ???
Bu konuyu tam bilemediğim için alper bey tam olarak bir şey söyleyemeceğim ama ben genelde 2.0dada 1.6dada shellden 95 oktandan alıyordum
Selam arkadaşlar,
İsmim Mehmet Dursun GÜL, geçen hafta satın aldığım 2005 Alfa Romeo 156 1.6 Distinctive ile aranıza katıldım.
Sevgiler.
selam herkese...geçen hafta satın aldığım 2005 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive ile aranıza katıldım.147 ye lpg olarak hangi markayı tavsiye edersiniz paylaşırsanız sevinirim
Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Alfa 156 tabla burcu temin etmem lazım. Alttan gelen tıkırtılar iyice arttı ve ustamın dediğine göre alt tabla arka burçlarının değişmesi gerekiyormuş. Ben Konya'dayım. Servis komple tabla değişimi yapıyor, o da 500 tl civarı bir miktar tutuyor. Sadece burçlarda problem olduğu için buna gerek yok. Yalnız burcun da orjinali satılmıyor, yan sanayisi üretiliyormuş.
Bu şekilde yaptıran var mı? Yan sanayi parça sıkıntı yaratır mı? Nerden ve ne kadara temin edilebilir?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba Arkadaşlar Sahibinden 36008566 ilan numaralı 2004 156 45.000 Km de 3 parça boyadan dolayı komple boyanmış bu araç bu fiyata alınırmı acaba Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: muratix
Merhaba Arkadaşlar Sahibinden 36008566 ilan numaralı 2004 156 45.000 Km de 3 parça boyadan dolayı komple boyanmış bu araç bu fiyata alınırmı acaba Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Fiyat bana biraz düşük geldi neden dersen 45500 deki bi otomobil için diyorum Aracın bi kazası sorunu var mı orası daha çok önemli Dış görünüşten güzel bir araç yeni de boyatmış fakat boyatma sebebi de önemli (3 parça derken hangi 3 parça ve sebepleri mümkünse fotolarını iste boyanmadan önceki ve boyanırken ki) ) Niye belden aşağısını boyatmamış sadece , tavan dahil boyatmasının sebebi nedir (takla , yan yatma veya yandan büyük bir darbe fln atma durumu söz konusumu) km orjinal kilometresi mi düşürülmüş olma ihtimali var mı motor hiç rektefiye edilmiş mi Değişen parça var mı (kaporta - boya) elektrik tesisatında sorun var mı km orjinalse bile aracın ağır bakımı yapılmışmı çünkü aracın km si düşük dahi olsa 6 yaşında bakımı yapılması gerekli km ye bakılmaksızın Bide kapı döşemeleriyle koltuk döşemeleri farklı acaba neden sonradan bir işlem yapılmış gibi görülüyor koltuklar kaplandıysa neden kaplandı 45 bin km de bir aracın koltukları hiçbir zarar görmemiş olması lazım eğer o kadar az kullanıldıysa benim aracım 2002 model ve 145 bin km de fakat koltuklarında ufak çatlaklar haricinde büyük ve gözle görülür hiç bir şey yok Çünkü alfalar güzel arabadır bakım ilgi ister eğer bakmazsan sana o kadar sorun çıkarır ki aklın almaz satmak kurtulmak istersin Ama bakarsan sana her türlü keyifi yaşatır önemli olan bakımlısını ve orjinalini bulmaktır.
Bence de olması gerekenden çok daha fazla ucuz. Sebeplerini iyi öğrenmeli.
Fakat kapı döşemeleriyle koltuk döşemeleri aynı benim gördüğüm kadarıyla. Ben bi farklılık göremedim. Diğer topikte arkadaşın dediği gibi alfistiturkey'de bu araç tartışıldı.
Arkadaşlar,
Az önce zincirlikuyu ve beylikdüzü birmot ile görüştüm. İki şubenden de "ellerinde 159 otomatik dizel versiyonu kalmadığını ve bundan sonra da gelmeyeceğini" söylediler. Dahası artık sadece 1.8 tbi versiyonu satılacakmış. Neden gelmeyeceği konusununda ısrar etmeme rağmen birşey söylemeyip TOFAŞ'la görüşmem gerektiğini söylediler. Bu zamana kadar bukadar çok tercih edilen bir versiyonun bu şekilde durdurulması çok garip geldi. Şanzıman konusunda bir sorun mu vardı yoksa pazarlama stratejisi mi? Aranızda bu konuyla ilgili duyum alan var mı? Teşekkürler,
Dizeli üretmeyeceklerini bilmiyorum, ama 1750 tbi muhteşem bi motor. Yakıt sarfiyatı da çok düşük, emisyon oranı da. Performansı da inanılmaz. tbi neden düşünmüyorsunuz?
bana kalsa, benzinli manuel alırım, ama eşim de alfa tutkunu oldı çıktı. O da kullanmak istiyor. bu yüzden ciddi hayal kırıklığına uğrayacak gibi duruyor.
ARKADASLAR MERABALAR 2005 MODEL ALFA 156 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ALFA HAKKINDA BİR SÜRÜ OLUMSUZ YORUM VAR YOK PARÇASI PAHALIDA COK ARIZA VERİYORDA 2. ELİ KÖTÜDE YA BEN BU OLUMSUZ YORUMLARA İNANMIYORUM PARCASI Bİ VW KADAR PAHALI DEĞİL 2. ELDE EVET CABUK SATILMAYAN BİR ARAÇ AMA ALFA GERCEKTEN BİR TUTKUDUR YA AKLIMA YATMAYAN TEK BİR SORUN VAR BU ARAC AKSATILMAYAN BAKIMLARLA SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE 400-500 BİN KM GİDERMİ VE VARYOTOR SORUNU NEDİR BU ARAÇLARDA
@oğuz bunları diğer topicte arkadaşlarla konuştuk onu takip edersen bu soruların cevaplarını alabilirsin.Saygılar