Şimdi Ara

alfa romeo gt mı? mazda rx 8 mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: essser

gumus grı ıstanbulda olanmı?baktım ona arac guzel ama adam bırazzzz kucumsedı benı dınlemedı bıle...
    ne olur dıye soracaktım.tek lıra ındırım yapmam bu aracta trde 5 tane var dedı.gormek ısterım dedım.aynen sunu soyledı pazarlık yapacaksan gorme bıle arkadasım dedı.bende artık dusun ıcımden neler dedım:D

telefonda pazarlık olmaz zaten her pazarlık için arayanı dinlemeye kalksan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dısıturbo

Iki aracida kullanmak digerini aklindan cikartip atmak diyorum

bu nedemek :DDDDD

telefonda pazarlık etmek ıstemedım aynen sorum suydu: telefonda pazarlık etmek ıstemem ama son rakamınız degıldır umarım dedım.adam aynen soyledıgım cevabı verdı:D
    neyse ben yarın bıde gt ye bakıcam :D
  • Alfa sahipleri araçlarına tek kelimeyle aşıktır. Size telefonda o cevabı veren birisi mutlaka başka bir alfa alacağı için (muhtemelen Giulietta QV veya 159tbi) satıyordur, yahut ihtiyaçtan satıp en yakın zamanda uygun fiyatlı bir 156 alır.

Bu yüzden Alfa'nın o büyülü şoför koltuğuna oturmadan önce çok iyi düşünün derim. Çünkü bir kere aşık olursunuz, ondan sonra etrafınızdan geçen bütün 4 tekerleklilerin hepsi gözünüze tofaş gibi gelir. Markası ne olursa olsun.

Tahmin ettiğiniz gibi bir alfa sahibiyim. Alfanın bütün modelleri alfisti için rüyadır, mümkün olsa tüm modellerinin sahibi olmayı ister, o yüzden gerçekten çok istemiyorsanız bence GT'yi gönülden isteyenlere bırakın Tabi sol koltuğa oturduğunuzda siz de o topluluk içine girmezseniz..

Şimdiden seçiminiz hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

Alfa sahipleri araçlarına tek kelimeyle aşıktır. Size telefonda o cevabı veren birisi mutlaka başka bir alfa alacağı için (muhtemelen Giulietta QV veya 159tbi) satıyordur, yahut ihtiyaçtan satıp en yakın zamanda uygun fiyatlı bir 156 alır.

Bu yüzden Alfa'nın o büyülü şoför koltuğuna oturmadan önce çok iyi düşünün derim. Çünkü bir kere aşık olursunuz, ondan sonra etrafınızdan geçen bütün 4 tekerleklilerin hepsi gözünüze tofaş gibi gelir. Markası ne olursa olsun.

Tahmin ettiğiniz gibi bir alfa sahibiyim. Alfanın bütün modelleri alfisti için rüyadır, mümkün olsa tüm modellerinin sahibi olmayı ister, o yüzden gerçekten çok istemiyorsanız bence GT'yi gönülden isteyenlere bırakın Tabi sol koltuğa oturduğunuzda siz de o topluluk içine girmezseniz..

Şimdiden seçiminiz hayırlı olsun.

aynen
    alfayla herhangibir diğer araç mukayese edilmez benim için(ben de alfa kullanıyorum). ya alfa alırsınız ya da almazsınız.
    ha bi de gt yi tercih ederseniz(özellikle 3.2) başka arabaya araba demez, vazgeçemezsiniz. gt yi tercih etmeden önce bu riski(!) de göze alın

• yarın gorecem net bı sekılde askı...

sloganı begendım :

bız mucevher takmayız mucevher kullanırız

yarın bellı olacak sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: essser

yarın gorecem net bı sekılde askı...

sloganı begendım :

bız mucevher takmayız mucevher kullanırız

yarın bellı olacak sanırım.

Aşık olursan alıp dönebilirsin bile
  • Mazda 12.500 devir çevirebiliyor ve gücünü de yüksek devirlerde veriyor. Daha keyifli olacaktır fakat bir petrol istasyonuna sahip olmanız daha iyidir.

Bu nedenden ötürü sesini de dahil ederek Gt diyorum
  • Yakıt konusunda iki otomobilde farklı değil Rx-8 daha hızlı ve vergi avantajı var
  • Mazda RX-8'in devirli kullanmasan da fazla (14-15lt) yaktığını bu aracı kullanmış olan bir arkadaşım söylemişti.O aracı sakin kullanmak zaten ayrı bir konu.Ama Alfa'nın da Mazda'dan aşağı kalacak bir yanı olmadığını varsayarak(hızlı kullanımda),madem ki benzin sorun değil (?) oyumu Mazda'dan yana kullanıyorum.
  • Spor araç alırken mantıklı olmak istiyorsanız gidip alman araçlarına bakabilirsiniz

Biz mantıklı değiliz, kabul ediyoruz. Umarım hiç bir zaman da mantıklı olmayız Allah bizi bu araçlardan ayırmasın. Hayırlısıyla..
  • ALMAN ARABASI DIYORSUNUZ ABI ALMAN ARABASINA BINDIM SATTIGIM BI ALMANDI.
    SIMDI BU IKI ARACTAN BIRINI ALICAM.
    SIKILIRSAM 2 3 YADA 5 LIRA ZARARINA SATAR ALMANA DONERIM.:D
  • Tavsiye veren arkadaşlara diyorum
  • Halen Rx8 kullanan biri olarak size onu alma bunu al yerine kullandigim arabanin artilarini ve 2. el alacaksaniz nelere dikkat etmeniz gerektigini soyleyeyim.
    Artilar az vergi 6.4sn de 100 km ye cikan bir araca TR de verilebilecek en az vergiyi odersiniz.
    arkadan itis olmasi
    Yol tutus basarisi geyik testi vs diye aratin google da surpriz verilerle karsilasacaksiniz.
    gerektiginde 4 kisi de binebilmek ve kabul edilir bir bagaj hacmi bunlari alfa ya kiyasla degil s2000 celica eclips vs nissan 350 z vs tarzi araclara kiyasla soyluyorum
    wenkel renesis motora has duz tork cizgisi egri demiyorum cunku belli bir devirden sonra duz bir cizgi izleyen sadece kendine has bir yapisi var pistonsuz olmasi nedeniyle.

eksileri benzini cok yakar ama bu araci alan keyif icin aliyor 16 litre ve ustune hazirlikli olun sabah 8 aksam 6 ise git gel arabasi tabi ki degil.

motor kesinlikle 100bin gormez vs laflarina bakmayin onun yerine motora iyi bakilmis mi dogru yag kullanilmis mi onu ogrenerek alin. Dexelia yag kullanmalisiniz rx8 icin ozel bir yagdir ve Mermerler rx8 leri getirdigi donemlerde bu yag TR de yoktu mineral temelli bu yag yerine sentetik yag konularak cogu rx8 motor bitirdi. Kimileri Turbo takti oyle bitirdi. Benim tavsiyem motruna yagina ozen gostermis 2000-3000km de bir yagi eksildiginde eklemeyi sektirmemis birinden alin. Modofiyeli kurcalanmis olanlarindan kacinin. Bu konulara dikkat ederseniz normal bir araba motoruna yakin bir omru oldugunu goreceksiniz kaldi ki motoru patlatip sandik motor takilacak en ucuz motor da gene bu arabanindir 8000 tl civarina yenisi geliyor. Yag eksiltmesi bir kusur degil motorun dogasindan kaynaklidir bu konuya ozen gosterdiginiz surece sikinti yasamazsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saracen -- 23 Kasım 2010; 1:35:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Mazda 12.500 devir çevirebiliyor ve gücünü de yüksek devirlerde veriyor. Daha keyifli olacaktır fakat bir petrol istasyonuna sahip olmanız daha iyidir.

Alkollu olmadikca 12.5K rpm donmez renesis
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saracen

Halen Rx8 kullanan biri olarak size onu alma bunu al yerine kullandigim arabanin artilarini ve 2. el alacaksaniz nelere dikkat etmeniz gerektigini soyleyeyim.
    Artilar az vergi 6.4sn de 100 km ye cikan bir araca TR de verilebilecek en az vergiyi odersiniz.
    arkadan itis olmasi
    Yol tutus basarisi geyik testi vs diye aratin google da surpriz verilerle karsilasacaksiniz.
    gerektiginde 4 kisi de binebilmek ve kabul edilir bir bagaj hacmi bunlari alfa ya kiyasla degil s2000 celica eclips vs nissan 350 z vs tarzi araclara kiyasla soyluyorum
    wenkel renesis motora has duz tork cizgisi egri demiyorum cunku belli bir devirden sonra duz bir cizgi izleyen sadece kendine has bir yapisi var pistonsuz olmasi nedeniyle.

eksileri benzini cok yakar ama bu araci alan keyif icin aliyor 16 litre ve ustune hazirlikli olun sabah 8 aksam 6 ise git gel arabasi tabi ki degil.

motor kesinlikle 100bin gormez vs laflarina bakmayin onun yerine motora iyi bakilmis mi dogru yag kullanilmis mi onu ogrenerek alin. Dexelia yag kullanmalisiniz rx8 icin ozel bir yagdir ve Mermerler rx8 leri getirdigi donemlerde bu yag TR de yoktu mineral temelli bu yag yerine sentetik yag konularak cogu rx8 motor bitirdi. Kimileri Turbo takti oyle bitirdi. Benim tavsiyem motruna yagina ozen gostermis 2000-3000km de bir yagi eksildiginde eklemeyi sektirmemis birinden alin. Modofiyeli kurcalanmis olanlarindan kacinin. Bu konulara dikkat ederseniz normal bir araba motoruna yakin bir omru oldugunu goreceksiniz kaldi ki motoru patlatip sandik motor takilacak en ucuz motor da gene bu arabanindir 8000 tl civarina yenisi geliyor. Yag eksiltmesi bir kusur degil motorun dogasindan kaynaklidir bu konuya ozen gosterdiginiz surece sikinti yasamazsiniz.

sakın kullanımda 16 lt. yakmadıgını okumustum ama sız kullanıyorsunuz? sakın kullanımdada 16 lt.yakarmı?
    alacagım arabada modıfıye yok 20.000 kmde servıse 4 kere gıtmıs.ama adam ole genc bı kullanıcı degıl sırket sahıbı bır adam...(hanı bu bıraz ıcımı rahatlattı)

• Mazda daha Sportif ve İlgi çekici, Alfa daha ağırbaşlı ve donanımlı . Tercih kişisel beklentiler ile alakalı. 2'side iyi araçlar ama birbirlerine yakın olduklarını düşünmüyorum.

alfa romeo gt  mı? mazda rx 8 mı?

alfa romeo gt  mı? mazda rx 8 mı?

• Takip ediyorum.. Bakalim ne alicaksiniz
  • istanbul trafiginde dur kalk bekle derken yakiyor ama benim honda civigim de 13 yaktigi oluyor istanbulda fabrika verilerinde tuketim yapiyorum diyene ben inanmam her arac ne yaziyorsa sabah aksam trafikte yolculugun yarisini bekleme ve . vites giderek alan her arac normalin cok cok ustunde yakar. Benim birakin 16 litreyi otoshow dan donerken trafige saplandigim gun rx8 20 litre yakti ama duran hareket etmeyen bir trafikte bu 30 da olur 40 ta sonucta yol yurumuyor oyle bekliyorsunuz. Ankara ya istanbuldan giderken 13-14 litreye dustu ustelik 160 220 araliginda gitmeme ragmen. Kisa kesersem istanbulda sehir ici 16 litre yakarsiniz cunku surekli duruyor cok nadir hareket ediyorsunuz. Bunun markayla ilgisi az. Rx8 fabrika verisini asla tutturamazsiniz sehiricinde ama baska marka model de tutturamaz tutturacagim diye kendini kasan da arabadan zevk almak yerine kanser olur benim tarzim degil. Tasarrufisteye dizel alir Tork um cok devrim yok der gezer bu aracla tasarruf degil keyif beklentisi alacaksiniz.

• Tasarruf isteyen dizel alir Tork um cok devirim yok der gezer

Bu sozu tuttum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 24 Kasım 2010; 4:33:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.