Şimdi Ara

ALFA 156 2.0 TS IMDA JANT BÜYÜTME YAPTIM BİRKAÇ SORU?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ALFAMDA(2.0 TS 155 HP) 195-60-15 OLAN JANT LASTİK BOYUTUNU 215-40-17 YE ÇIKARDIM..VE ÇOK GÜZEL OLDUANCAK KONFOR DÜŞTÜ...
    ANCAK KONFOR KONUSUNDA BRİKAÇ SORUM OLACAK:
    1-İNSİGNİA C5 BMW 3-5 AUDİ A4A5 V.S ARAÇLARDA 17-18- 19 İNÇ VE 35-40-45 YANAK FABRİKA ÇIKIŞLI MODELLERDE BENİM YAŞADIĞIM SORUNU YAŞIYORLAR MI?
    YOLLARDA ÇOK GÖRÜYORUM VE MERAK EDİYORUM

2-BÜYÜK JANT ALT TAKIM VE KAPORTADA İLERİDE SORUNLAR YARATIRMI?

3-ÇEKİŞ DÜŞER DİYORLARDI AMA DÜŞMEDİ BU SADECE BİR SÖYLENTİMİ YOKSA MOTORLA İLGİLİ BİR DURUMMU?
    TEŞEKKÜRLER...

• buda foto..

ALFA 156 2.0 TS IMDA JANT BÜYÜTME YAPTIM BİRKAÇ SORU?
  • Dediğiniz araçlarda sorun olmaz ona göre dizayn edildiğinden onlarda bi sorun çıkmaz.Çekişin düşmesi lazım 15 janttan 17ye çıkmışsınız artı ön takımın yorulmasına sebeb olacağını düşünüyorum.Sizin yerinizde olsaydım 16 jant takardım en ideali bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_RS

Dediğiniz araçlarda sorun olmaz ona göre dizayn edildiğinden onlarda bi sorun çıkmaz.Çekişin düşmesi lazım 15 janttan 17ye çıkmışsınız artı ön takımın yorulmasına sebeb olacağını düşünüyorum.Sizin yerinizde olsaydım 16 jant takardım en ideali bence.

çekiş düşmedi 17 jant ancak yollar çok bozuk olduğun çukura girdik dikkatli olmama rağmen ve sol üst salıncak değişecek dediler:(...
    16 göstermiyor malesef. şu an orj jant ve kış lastiklrtini taktım..bakalım usta halledecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Orijinalden alıntı: MRT_RS

Dediğiniz araçlarda sorun olmaz ona göre dizayn edildiğinden onlarda bi sorun çıkmaz.Çekişin düşmesi lazım 15 janttan 17ye çıkmışsınız artı ön takımın yorulmasına sebeb olacağını düşünüyorum.Sizin yerinizde olsaydım 16 jant takardım en ideali bence.

çekiş düşmedi 17 jant ancak yollar çok bozuk olduğun çukura girdik dikkatli olmama rağmen ve sol üst salıncak değişecek dediler:(...
    16 göstermiyor malesef. şu an orj jant ve kış lastiklrtini taktım..bakalım usta halledecek...

banada 17 guzel durur digerleri modifiye istiyorsan guzel durmaz dedi bende durmasın o kadar guzel dedim o zaman jantları cıkar kullan aynı dedi yani 17 altı gorsel olarak guzel durmazmıs dogrumudur

kafam iyice karıstı

birde şu araçın fiyatı uygunmu bendeki nerdeyse 200 bin olucak degistirme vakti geldide bu araçta 100 binde

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/2815658

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 29 Aralık 2010; 23:50:34 >

• Ben genelde jant büyütme taraftarı değilim üzerinde ne olursa ona uygun jant almışımdır.İlandaki 156 güzel gibi görmek lazım.ön tampon boya istiyor yanlız.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-156-yakisikli-ve-makyajli-30042286/detay

buda sonradan makyajlı kasa olmuş

tabihttp://www.arabam.com/IKINCIEL/Ilan/Detay/2815658 bu daha çok ilgimi çekti 2004 olan modeli

alfası olanlar hangisini tavsiye edersiniz bendeki dedigim gibi 200 bin km oldu artık degistirmem lazım hazır sorunsuz ken

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12 hava yastıgı var sunrof var 2004 model 156 da ya 2008 opel astra twinport hb sıfır almıştık aileden birisine onda bile 2 hava yastıgı vardı
  • Songurlardaki 2004e bakmanızı tavsiye ediyorum.Sonradan makyajlıya çevirileni asla bakmazdım sonuçta kazalı alıp yapmış arıza çıkarması yüksektir kazalı araçların markası ne olursa olsun
  • 2004'ün fiyatı piyasa fiyatının 3-4000 altında. Bunun sebeplerini sorun.

2001 modele ben olsam bakmazdım. 2001 yılında o burun yok. mk1 kasa dediğimiz kasa yani ilk çıkan 156'lar 2002ye kadar değişmedi. Bu ilanda ön taraf değiştirilmiş. Ayrıca ön koltuklarda havayastığı var. 2001de böyle bir şey yoktu. Çıkma takılmış olabilir. Arka koltukların basamakla birleştiği yer de 2002 sonrası 156lardaki gibi. Kısacası çok falsolu bir araç gibi gözüküyor bana. Ben olsam uzak dururdum. Bir de kazalıymış... Ayrıca yazdığı bakım masraflarının fiyatları da hiç doğru değil. 150tl'ye varyatör varmış da biz mi duymamışız :)) Aklınızda olsun varyatör orjinali 500-600 arası bir parçadır. 150 liraya değiştirdim diyen insandan uzak durun.
  • Scudetto hocam 2004 model mk2 23-24 civarından düştü o fiyata.Alfa ilanlarını bayağıdır takip ediyorum ordan biliyorum.Arkadaşım 2001i dediğim gibi es geç yeni kasaya çevirmiş ön tarafı zaten.Varyatör denilen parçayı scudetto hocam adamın dediği fiyatlara tamir edilebiliyor belki tamir etmiştir.
  • Tamirli olması daha da kötü. Yeni sahibine kalır değiştirmesi.
  • Ben o mk2 çevirilmiş 2001 yerine orjinal mk1 almayı tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joz

ARKADAŞLAR ALFAMDA(2.0 TS 155 HP) 195-60-15 OLAN JANT LASTİK BOYUTUNU 215-40-17 YE ÇIKARDIM..VE ÇOK GÜZEL OLDUANCAK KONFOR DÜŞTÜ...
    ANCAK KONFOR KONUSUNDA BRİKAÇ SORUM OLACAK:
    1-İNSİGNİA C5 BMW 3-5 AUDİ A4A5 V.S ARAÇLARDA 17-18- 19 İNÇ VE 35-40-45 YANAK FABRİKA ÇIKIŞLI MODELLERDE BENİM YAŞADIĞIM SORUNU YAŞIYORLAR MI?
    YOLLARDA ÇOK GÖRÜYORUM VE MERAK EDİYORUM

2-BÜYÜK JANT ALT TAKIM VE KAPORTADA İLERİDE SORUNLAR YARATIRMI?

3-ÇEKİŞ DÜŞER DİYORLARDI AMA DÜŞMEDİ BU SADECE BİR SÖYLENTİMİ YOKSA MOTORLA İLGİLİ BİR DURUMMU?
    TEŞEKKÜRLER...

Aracınız için fabrikanın önerdiği 17" lastik ölçüsü 215/45'dir.
    Bu ölçü konforda meydana gelecek azalmayı en az hissettirecek olan optimum ölçüdür.

Siz 40 serisi lastik takarak yanak ölçüsünü 86 mm'e indirmişsiniz, eğer 45 taksaydınız yanak 96 mm olacaktı.
    1 cm hissedilen konfor açısından önemli bir farktır.

17" opsiyonel olarak fabrikanın da taktığı bir jant ölçüsüdür, yürüyen aksamda bir sorun yaratmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 3 Ocak 2011; 0:36:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

12 hava yastıgı var sunrof var 2004 model 156 da ya 2008 opel astra twinport hb sıfır almıştık aileden birisine onda bile 2 hava yastıgı vardı

2008 model arabada 2 airbag gerçekten az.. fakat makyajlı 156 ve 147 lerde de 12-16 arasında değişen airbag sayısının nedeni aşırı kötü crash videoları. sıkışmayı olabildiğince indirmek için heryere airbag koydular resmen :D
  • dediğiniz ölçüde yani 215-45-17 taktık önce ama- arkaya 3 kişi bindiğinde kasislerde ses geliyordu yani sütüyordu-geri götürdüm aldığım jançıya araba bir kusur bulamadılar 40 lık yanak lastik taktılar (daha kaliteli bir lastik) ve ses kesildi-konfor farketmedi ama sol ön jant yamuldu ve düzeltildi
    VALLA 16 TAKTIM İNANIN ÇOK BİŞEY DEĞİŞMEDİ AMA 17 DE GERÇEKTEN ÇOK YAKIŞTI-ŞİMDİLİK ORJ JANT KIŞ LASTİKLERİYLR GEÇİRİYORUM KIŞI MART SONUNDA 17 LERİ GERİ YAKACAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: VuLTuRe*

quote:

12 hava yastıgı var sunrof var 2004 model 156 da ya 2008 opel astra twinport hb sıfır almıştık aileden birisine onda bile 2 hava yastıgı vardı

2008 model arabada 2 airbag gerçekten az.. fakat makyajlı 156 ve 147 lerde de 12-16 arasında değişen airbag sayısının nedeni aşırı kötü crash videoları. sıkışmayı olabildiğince indirmek için heryere airbag koydular resmen :D

AŞIRI CRASH NE YA?
    TÜRKÇEYİ KATLETMEYELİM 1
    NERDEYMİŞ O AŞIRI OLAN ÇARPIŞMA VİDEOLARI BRİ LİNK ATSANA LİNK AT AMA KAFADAN ATMA

• ALFAYA OLAN BU SAÇMALIK DÜZEYİNDEKİ DEĞERLENDİRMELERİN DOZUNU AYARLAYALIM ARKADAŞLAR VE AYARLAMALARINI SAĞLAYALIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: VuLTuRe*

quote:

Bilmiyorsak bari atmamak lazımdır. Birincisi Alfa Romeo 156 98-00 yılları arasında 2 havayastığı, 00-02 yılları arasında 4 havayastığı, 2003 yılında üretimin durduğu 2006 yılına kadar da 6 havayastığı vardır. 12 havayastığı var demek gerçekten komedi... 2 adet ön, iki adet yan(koltuğa monte) ve iki adet te perde havayastıkları vardır.
    Araçtaki airbag sayısını anlamak için yapılan işlem üzerinde "airbag" yazan etiketleri saymak mıdır?

Öte yandan piyasada çok daha fazla sayıda airbag olan araçlar var, kötü crash test sonuçları sebebiyle mi koyuyorlar yani? Çok komik yahu...

Gelelim asıl konumuza.

98 model 156 2.0 T.S orjinal fabrika ölçüleri 195-60-15 değildir. Orjinal ölçü 205-60-15'tir. Bir üst ölçü ise 205-55-16'dır. Bahsedilen 17" lik ölçü ise 215-45-17'dir.
    Bu ebatta lastik kullandığınızda lastiklerinizin sürtme sebebi orjinal olmayan ya da başka tabirle uygun kalınlıkta jant kullanılmamasındandır. 7J olması gereken ölçüyü 8-8,5 takmaya kalkarsanız sürtme yapması kaçınılmazdır.
    Zaten fabrika çıkışı opsiyon imkanını kullanarak 17" ile aracını satın alanlar 215-45-17 lastikle alırlar. Bu durumda lastiğin sürtmesi kabul edilebilir mi sizce?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.