Şimdi Ara

ALES girenler bilgi verebilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sene sonu ALES’e gireceğim. Yüksek lisans başvurusu için 80 puan almam gerekiyor en az. Daha önce giren varsa nasıl çalışılmalı, neler yapılmalı, varsa kullanmadığınız kaynak/ikinci el kitap, deneme vs varsa alabilirim. Video önerisi de alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nickin hoşuma gitmedi.

• ALES ve KPSS gibim sınavlar çalışılması gereken sınavlardan deeller

ben ALES den 64 almıştım

1 puan daha alabilsem direkt doktora yapacaktım

• çalışmadan girmiştim ve yapabilmiştim. Matematik kolay oluyor TR'de paragraf soruları var. Neye çalışacaksın tam olarak paragraf sorularına mı?

• Türkçe-matematik.

Aman Türkçeyi yaparım diye düşünme zorluyor. Bol bol deneme çöz

Matematik kpss matematiği.

Bu sınavda süre biraz sıkıntılı gibi. Sğre tutup deneme çözerek öyle hazırlan

50 türkçe 50 matematik sorusu var. Türkçenin hepsini yapsan anca 80 alıyorsun sözel puandan. Matematik yapman lazım biraz. Puan türleri vadçr sözel eşit ağırlık sayısal diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM01_VXG -- 18 Eylül 2020; 12:12:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de alese nasıl çalışmalıyım bilmiyorum. çıkmış sorular üzerinden mi ilerleyeyim sizce

• Ben daha girmedim lakin önümüzdeki alese deneme amaçlı gireceğim. Şuan günlük 1 saat yarım saat çalışıyorum. Genel izlediğim videolardaki tavsiyeler :

Bir Ales konu anlatımlı kitabınız olsun

Soru Bankası

Çıkmış sorular özellikle son yılların

kitap okumak

Ales sonuçları gelince hortlatırım. tahminimce bu çalışmayla 70 civarı alırım. 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel Ders mi Dershane mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ales konu anlatimli ne demek arkadasim. Aleste konu mu var ki Turkce paso paragraf ve mantik matematikte lise matematigi. 2018den 3 tane 2019dan 3 tane 1de 2020deki sinav 7 sinav yapar bunlari sure tutup coz ondan sonra durumunu soyle yol yordam ogretelim. Basarili bir ogrenci degilse matematik calis iste sagdan soldan klasik matematik yani test coz bol bol. Dinlemeyle matematik ogeenilmez zaten pratik lazim. Turkcede kitap oku algilari aç. Oldukca basit bir sinav aslinda kendini hizlandirman yeterli 80 puan icinde oyle ahim sahim bir sey yapmana da gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş sınavların sorularına bakın, daha da efor gerektiren bir sınav değil bence. Hele sakın kurs için falan para ödemeyin. Yüksek lisans için prosedür bir lisans aslında. Hocalar kontenjanlarına alacakları öğrenciyi zaten öncesinde kendi lisans öğrencilerinden seçiyorlar genelde. Ben Ege'de yüksek için 3. denememde falan kabul edildim. Ya da iş bağınızın olduğu bir üniversiteden hocalar gel seni yüksek lisansa alalım diyorlar iş yaptırmak için. O yüzden sınava çok büyük anlam yüklemeyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.