Şimdi Ara

Alerji Belirtileri ve Alerji Doktoru Tarafından Yapılan Değerlendirmeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
40
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alerji Belirtileri ve Alerji Doktoru Tarafından Yapılan Değerlendirmeler


    Alerji doktoru tarafından yapılan değerlendirmelerde, şikâyetleriniz arasında birtakım hususların varlığı halinde alerji teşhisi konması gündeme gelebilmektedir. Şu belirtilerin varlığı durumunda alerji akla gelmelidir:
    Her yıl benzer dönemlerde ve alerjen ile temas edildiğinde şikâyetin ortaya çıkması ve uzun sürmesi
    Burun, boğaz ve kulaklarda kaşıntı
    Sık hapşırma, yoğun burun akıntısı, gözlerde kaşınma, sulanma ve kızarma
    Şikâyetlerin görüldüğü dönemde veya geçmişte egzama veya kurdeşen ataklarının olması
    Yakın aile bireyleri arasında benzer şikâyetlerin varlığı


    Alerji Doktoru ve Doğru Teşhisin Önemi

    Alerji doktoru tarafından yakınmalarınız üzerine yapılacak değerlendirme sonucunda doğru teşhis konması oldukça önemli bir husustur. Soğuk aylarda ya da mevsim geçişlerinde yaşanan grip ve nezle gibi rahatsızlıklar bazı durumlarda alerji ile karıştırılabilmektedir. Bu durumda belirtilerin ortadan kaldırılması için ilaç tedavisi uygulanmakta hatta tedavinin bir parçası olarak hiç gerek olmadığı halde antibiyotik kullanılmaktadır. Yaşanan rahatsızlığın tespitinin iyi yapılması gereksiz ilaç kullanımının da önüne geçecektir. Uluslararası dernekler tarafından belirlenen ölçütler temel alınarak bazı sorular cevaplandırıldığı takdirde üst solunum yolu enfeksiyonlarının alerjiden kolaylıkla ayrılması mümkündür.

    Alerji Doktoru ve Semptomların Değerlendirilmesi

    Alerji doktoru tarafından yapılacak değerlendirmelerde sorunun kaynağının alerji olup olmadığı belirlemeye yönelik incelemeler yapılmaktadır. Akıntı ve tıkanıklık gibi semptomların burnun sadece bir tarafında görülmesi, koku hissinin kaybolması, akıntının sarı yeşil olması, koyu mukus ve postnazal akıntı durumunda, üst solunum yolu enfeksiyonlarının varlığı akla gelmektedir. Mevsimsel durumlarda çoğu günde semptomların görülmesi ya da günde asgari bir saat semptomların var olması halinde alerji düşünülmektedir. Sulu burun, kriz şeklinde hapşırma, burun tıkanıklığı ve kaşıntısı, gözlerin kaşıntılı ve kızarık olması alerji düşündüren belirtiler arasında yer almaktadır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.