Şimdi Ara

Albert Camus - Yabancı abartılmış bir kitap mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Camus Sartre bunlar balondur. iyi bile olsalar abartılıyorlar.
    Suç ve ceza hepsine basar. Godot yu beklerkende şahanedir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

    Milliyetçiliğin ne kadar iğrenç bir şey olduğunu birine anlatmak isterseniz bence bu kitabı verin derim. Bir insanın pisi pisine ve yok yere milliyetçi duyguların harekete geçmesiyle katil olmasını anlatıyor

    İroni miydi?
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    Hayır, niye ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

    Hayır, niye ki?

    Kitap onu anlatmıyor çünkü
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    bir kere daha okuyun bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

    bir kere daha okuyun bence.

    Kitapta toplumsal normların nasıl düşünceleri etkilediğini; katil bir adamın cinayetle değil de toplumda kabul gören davranışlar üzerinden yargılandığını anlatıyor. Ya farklı kitaplar okuduk ya da aynı şeyi farklı adlandırıyorsunuz ama kavramların kullanımı önemlidir ve oradaki milliyetçilik değildi.
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    Arap ırkı ve ona olan nefret içeren duygularla işlenmiş bir cinayet vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

    Arap ırkı ve ona olan nefret içeren duygularla işlenmiş bir cinayet vardı

    Kitapta farklı noktaya saplanıp kalmışsınız ve asıl ana fikri kaçırmışsınız bence. Ama tartışmaya devam edilecek kadar önemli bir konu değil. Herkesin bir kitaptan beklentileri ve anladıkları farklı olabilir nihayetinde. İyi forumlar.
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Kitap absürdist felsefenin hakim olduğu bir kitap orada karakter için arap kürt türk ingiliz fransız arslan kaplan köpek ne öldürdüğünün hiçbir önemi yok
  • Vay be... Bu konuyu unutmuştum. Üç yıl olmuş açalı. O zamandan bugüne pek çok şey değişti. Yazdıklarımı okudukça utanmadım desem yalan söylemiş olurum. :) Çünkü yıllar geçtikçe insan da değişiyor ve okuyup, araştırıp belli bir seviyeye geldikten sonra da kitaplara bakışı da değişiyor. Onlardan aldığı daha farklı oluyor. Albert Camus'a bakışım aynı değil artık. Çünkü zamanında çok yanlış yorumlamışım. Neyse. Demem o ki benim gibi peşin hükümlü olmayın.
  • Yabancı en çok etkilendigim ve kendi uzerime yaptigim sorgulamamin başrolu olmuş bir kitap idi.Okudugun donem ve hayata olan bakis acindan bir parca bulmakla da ilgili bunu anlamak.Hayatimin en berbat ve "yabancilastigim" donemine denk geldigi için bir anda kitabin icinde buldum kendimi.Okurken kafamdaki başrol bir ciliz bir Camus , bir yandan da ben olarak canlanmisti kafamda.



    Mesela birkac gun evvel Kumarbaz'ı bitirdim ve kesinlikle vakit kaybi olarak goruyorum.Belki de birkac yil sonra tekrar okudugumda muhteşem bulurum.Her kitap okuyucusunun gordugu kadar iyi veya kotudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kürk mantolu madonnayı okurken de "bu muymuş" demiştim. yani güzel bir kitap ancak entellerin savunduğu kadar abartılı bir kitap değildi. yani dünyanın en çok beğenilen şeylerin bir birey tarafından beğenmemesi çok normal karşılanacak durum.
  • Bence kitapları böyle abartılmış diye ayırmamalıyız. Biz evet genellikle bu kitap okunmaya değer mi değmez mi sorusunu sorarız. Biz kitapları gerçekten okumuyoruz. Yabancı kitabında camus'un işlediği saçma kavramı yatıyor. Bir insan dünyanın içerisinde koca bir evrende bir değer yaratıyor,evleniyor,sanat yapıyor vs ama neden? her şey anlamsız değil mi? Sonsuz evrenin küçücük bir noktasında kendisine anlam vermeye çalışan insan için toplumsal kuralların benimsenmesi gibi şeyler, şeyleri olduğu gibi kabul etmek . Yani birine seni seviyorum dediğimizde onu neye göre seviyoruz. Camusun absürt felsefesi çok şey yansıtır genellikle deneyimleyenler anlar onu çünnkü o ölümün ya da intiharın insanın bir kurtarıcısı olduğunu da görür.Bizim yaptığımız kitapları olduğu gibi kabul ediyoruz. Yanlış biz bir kitabın o şey olmadığını başka bir şey olduğunu görmemiz lazım.Yazar onu deneyimlemiş hissetmiş ki yazıyor. Bize de bu insanın anlam arayışındaki anlamsızlığın anlamını aramak düşer.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.