Şimdi Ara

***ALBEA SİYAH DUMAN ATMA PROBLEMİ*** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
29.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: buraknu

o nu bilmiyorum kardeşm ya

Eger katalizor yoksa ondan dolayi da yapar bi nevi filtredir çünkü. Yakiti surekli ayni istasyondan alıyorsanız bir sure degistirin yakit aldiginiz yeri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli aynı yerden değil ama yolda opet gördüğüm her yerden alıyorum.Ama Shell e geçmeyi düşünüyorum artık Shell daha kaliteli gibime geliyor
  • Bir de bakımlarını aldığımız arkadaş hep servisinde paptırmış katalizor olmasa görürlerdi bence kardeşm.
  • buraknu B kullanıcısına yanıt
    Eğer kurum çok fazla değilse yani devir çevirerek oluşacak yüksek ısı ve hareket ile çözülebilcek düzeydeyse, ara ara devir çevirterek kullandıkça kendi kendine temizlenebilir. Fakat carbon clean de çok masraflı birşey değil paranız varsa yaptırın gitsin :)

Turbonda arıza yok ise yüksek devirde yakıtı yakamama gibi bir sorun olmaz. Turbonun amacı o zaten devirlendikçe motor daha fazla yakıt isteyecek, ona oranla daha fazla hava isteyecek ve turbo bu havayı besleyecek.
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim turbo da hiç bir sıkıntı yok fakat ani yüklenip turboyu devreye soktuğumda arkadan bir duman görüyorum.Bakayım bir mersinde nerede var carbon clean.Bazı servisler yapıyormuşBazı BOSCH bayilerinde de var diyorlar.Zaten katkı maddesi 30 yada 35 TL den aşağı değildir. Carbon clean daha mantıklı :)
  • Belirttiğiniz siyah duman olayı tüm dizel motorlarda gaza ani yüklenince olur. Mazotun tutuşma sıcaklığı düşük, yanma sıcaklığı ise yüksektir benzine göre. Bu nedenle turbo basıncı ani yüklenmelerde tam artamadan gerçekleşen tahrikli yanmalarda yakıtın hepsi yanmaz. Bu da kısa süreli kara duman oluşumuna neden olur. Gazda ayağı sabit tutup turbo basıncı korunduğunda ise, duman ortadan kalkar.

İlave olarak, gaza ani yüklenip bir saniyeliğine ayağı çekip tekrar ani yüklediğinizde de turbo basıncı pek düşmediğinden bu ikinci yüklenmede o kadar duman atmaz mesela.

Bu arada dizel motoru uzun süre kesinlikle değil ama arada sıkıştırarak kullanmak iyidir. O sana gülen ustalar halt etmişler, en kötüsü de bunlar gibi bilmediğini bilmeyen tipler zaten.

• MaTaDoR kullanıcısına yanıt
    Vites devrini yükseltmem lazım biraz o zaman :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraknu

Vites devrini yükseltmem lazım biraz o zaman :)

http://forum.donanimhaber.com/m_22026445/tm.htm
    bu konuyu incelemeni öneririm kardeş.benim ve konu hakkında bilgi sahibi değerli arkadaşlarımızın da yazıları ve yorumları mevcut.turbo dizel'e bakış açın değişecek okursan.her gün bir sayfa okumanı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 12 Aralık 2013; 18:18:21 >
  • Yakıt pompasına, enjektöre ve hava filtresine baktırın.

Bir de şunu sorayım aracın çekişin de herhangi bir düşüş var mı?

Eğer var ise Bujileriniz aşınmış ve ya Bujileriniz ayarsızdır. Bujiler ayarsız ve ya aşınmış ise egzoz siyah duman atabil
    ir.
  • Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Aracın çekişinde flan hiç bir şey yok. Aracı 3 gündür yüksek devirde kullanıyorum siyah duman gözle görülebilir derecede azaldı.Hatta minimum seviyeye indi.Ben az yaksın diye 2000 devirde flan vites atardım. Fakat şu 3 gündür vites değiştirme devrini 3200 ile 3500 devire yükselttim. Hem araba kendine geldi hem de duman atma olaı yok denecek kadar azaldı. Demekki düşük devir yaramıyor dizellere.
  • Başlık stili duman atanlar kulübü gibi gözüküyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çok fazla teori öne sürülmüş ama kesin sebebi m75 basınç sensörü yada hava akış metrenin bozuk olması yada turbo arızası yada enjektör arızası bunların dışında bi ihtimali yok aracı arıza tespite bağlarsanız bu yazdıklarımdan birinin değişmesi tamir görmesi gerektiğini söyleyecektir bende sanayiciyim bu arıza basit çözümü olan bir arızadır bunların yanı sıra katalizör iptali temizliği veya değişimide gerekebilir
  • arkadaşlar ben enjektörleri yeniledim sırf dumandan dolayı sıfır enjektör halen aynı ...
    çaresi yok dedi ustamız ve böyle devam edecem gibi gözüküyor..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.