Şimdi Ara

Alan adı taşırken askıda kaldı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, aşağıda detaylı anlattığım konuda yardımlarınızı rica ediyorum, ne yapılabilir? ne yapmalıyım? dava konusunda önerileriniz?

    Alan adı son kullanma sürem dolmadan; alan adımı NATRO firmasından NETİNTERNET firmasına taşımak amacıyla NATRO'dan EPP kodunu istedim. NATRO'nun tarafıma gönderdiği kod ile NETİNTERNET firmasından siparişi vererek NATRO kontrol panelinden DNS ayarlarımı NETİNTERNET'in verdiği ayarlarla değiştirdim bir kaç gün içerisinde ALANTRON firmasından onay maili geldi ve bu maili bahsedildiği gibi onayladım, belirtilen sürede alan adımın taşınacağı bilgisini aldım ve beklemeye başladım. Nasıl olsa NATRO bünyesindeki alan adımın süresi dolmadan alan adımı NETİNTERNETE taşıdım bundan sonra problem olmaz diyerek beklemeye başladım.
    Yeni tasarımı siteye yüklemek için taşıdığım alan adını kullanmaya başlamak için siteme girmeye çalıştığımda alan adımın süresi bittiği için bloke olduğunu gördüm.
    Bu noktada; NATRO firması ICANN kurallarını göstererek alan adını süresi dolmadan 60 gün önce taşıma girişimi yapmadığım için taşıyamayacağımı iddia etmekte, NETİNTERNET süresine bir kaç gün kala bile alan adı taşıma işlemlerini yaptıklarını ve bir problemle karşılaşmadıklarını söylemekte, ALANTRON ise sürecin doğru başladığını, son güne kadar taşıma yapabileceğimi ancak NATRO'nun taşıma için onay vermediğini söylemekte, bu arada NATRO ile görüşmelerimden birisinde böyle bir onay'ın olmadığını bunu sistemin otomatik yaptığını söylemekte ve alan adını taşımam için tekrardan satın almam gerektiğini, 60 gün daha beklemem gerektiğini ve ondan sonra taşıyabileceğimi söylemekte.

    Bu noktada beni aydınlatırsanız sevinirim.

    Saygılarımla.







  • Domain transferlerde bitimine 60 gün kala taşımanız daha yararlı olacaktır normalde. Lakin bitimine az kalmış domainlerde bu işlemlerde biraz sorunlar olabilmektedir. Sizin domain bitiş süresine kaç gün kaldığını yazmamışsınız yanlız her domain için x firmasına hesabınızda böyle bir domain transfer talebi geldi diye mail gitmektedir. Natro çalışanları vs.. bunu iptal etmiş olabilirler.

    Şuan süreniz doldu ise uzattıktan 30 gün sonra transfer edebilirsiniz...
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.