Geçen fordada yazmıştım araba almakta kararsızım diye sağolasınız bayağı yadımcı oldunuz. Şimdiki sorun şu şekilde; Eleyerek 2 arabaya indirdim seçimleri. Hadi şimdi birlikte karar verelim. Arayışlarımın son neticesi şöyle 2004 fiat punto 1.3 multijet full+full (yağmur sensörü, digital klima....)29 binde 19.000 YTL (Ön kaput değişmiş) - Birde 2001 Skoda fabia Elegance 101 PS (full) ısıtmalı koltuk, klima vs ....50.000 km'de 15.250 (Sağ kapı boyalı) alacağım arabaya siz karar verin. Hangisi daha mantıklı.
arkadaşım her ne kadar gönlüm her bakımdan (tasarım,kalite,performans,donanım) fabia dan yana olsa da punto nun multijet 1.3 ekonomik motoru nedeniyle punto derim,malum devir ekonomi devri,benzine para dayanmıyo,101 hp fabia ile ortalama 7.5,8 lt benzin yakarsın+punto 2004 fabia 2001 model...madem punto ya 19.000 ytl vermeyi göze aldın fabia nında 2004 hatta zorda olsa 2005 modelini bulabilirsin
gerçi arada 4.000 ytl lik farkta var,ne kadar sıklıkta kullandığında önemi burda
ille bu 2 araç diyorsan gönlüm fabia mantığım punto diyo
Bence Skodayı alman daha mantıklı gözüküyor. Çünkü ileride satarken Ön kaputu değişmiş araç skıntı yaratabilir.
Bence alırkende sıkıntı yapması lazım ön kaput değişimi neden bi bilgi verdimi satıcı fiyatta çok makul değil yani sen 19-20'yi gözden çıkardıktan sonra fabianın temiz 2005i de bulunur bence ön kaput değişimi neden ? olmalı sendede illa senin aldıktan sonra satacağın adamda değil.
Puntonun ön kaput değişmiş fakat öyle ağır kazadan değil. Hem satıcı öğretmen onunla konuştum hemde servisi arkadaş onlarda temiz dedi.
bana kalırsa 0 araba al ama 2 sinden seçiceksen fabia daha bi şekilliymiş....hemde puntonun kaputta boya var diyosun demekki motordan darbe yemiş önden korkulur ama yandan fazla korkulmazşahsi fikrim