Şimdi Ara

Akvaryum için bilgili birisine ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,

    Akvaryum olayına bir haftadır takmış durumdayım ve bunun için boşa para harcasamda önemli değil belki sevmeyeceğimde bu işi ama ciddi şekilde ilgimi çeken birşeyi yapmadan bırakmama gibi bir huyum var.

    Öncelikle düşündüğüm akvaryum ince uzun olanlardan değil. İç mimarım, sektörüm olmasa da az çok birşeyleri imal edebilme durumum var.

    1- 50X50X50 gibi ışıklı , şık ve sade bir akvaryum düşünüorum.
    2- İçerisi sade olmalı, öyle yapay çiçek gemi vs. çocuksu şeyler kesinlikle itici bana göre, içerisinde mutlaka bitki kaya vb. doğal birkaç şey istiyorum.
    3- Bu ölçü için alacağım balıklar konusunda hiç bir fikrim yok
    4- Her balık ürermi yada üremek yavrulamak zorundamıdır :) Öyle saf saf yüzen renkli balık yokmudur :)

    Bütçe çok problem olmasa da tahmini böyle birşeyi ne kadara yapabilirim sizce ? Bu projede beni bilgisiyle yönlendirecek arkadaşlara ihtiyacım var beraber birşeyler yapalım inşallah .

    Selamlar herkese







  • Örnek

     Akvaryum  için bilgili birisine ihtiyacım var
  • Merhaba

    Kurmak istediğiniz akvaryum 125 litre. Yazınıza göre de canlı doğuran ya da yavrulayan balıkları tercih etmiyorsunuz. O zaman size önerim tetra grupları olur. Hem renklerinden hem de sürü olarak hareket etmelerinden büyük zevk alırsınız.

    Neon tetra, kardinal tetra, ember tetra, kırmızı burun tetra, galaxy rasbora gibi türleri bir arada renk cümbüşü yaratarak 6lı gruplar halinde besleyebilirsiniz :) Bir araştırmanızı öneririm.

    Şuan elimde 96 litrelik bitkili bir akvaryum var. İçinde inka beslediğim ve onların yavrularını bu saydığım tetra türlerinden bazıları avladığı için yukarıda yazdığım renk cümbüşünü oluşturamadım. Fakat inkadan vazgeçersem yapacağım ilk iş olacak :)

    Bu arada yukarıda fotoğrafını paylaştığınız akvaryum sanırın tuzlu su akvaryumu. Adından da anlaşılacağı gibi bir tuzlu su akvaryumu oluşturmak ekipmanları ile birlikte baya tuzluya geliyor ki balık fiyatlarını katmıyorum.

    Tatlı su akvaryumlarını araştırmalısınız. Bilmiyorum link vermek yasak mı ama http://www.akvaryum.com/Forum/ adresinden birçok bilgi edinebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Butabi -- 3 Şubat 2017; 11:12:26 >




  • Bana ozelden yazarsaniz yardimci olurum akvaryum konusunda hemen hemen her tur bakmisimdir 400 litrelik tankimda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende size tetra tavsiye ederim özellikle neon tetra görsellik bakımından akvaristliği sevdirir bağımlılık yaptırır :) bu arada sürü ve bitkili ortamları çok sever, birde balık beslerken uzun süreli bakmak istiyorsanız doğal ortamlarında hissetmeleri gerekir, kurmuş olduğunuz akvaryumu ona göre dizayn etmenizi tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.