Şimdi Ara

Akvaryum aydınlatma tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 85 cm. eninde bir akvaryumum var. Bitki akvaryumu yapmaya çalıştım, bir kaç çeşit bitki var. Bazıları çoğalıyor ancak bazıları öldü. Sanırım ışık gereksinimi yüksek olan bitkiler dayanmıyor. Şu an aydınlatma olarak bildiğimiz lamba duyuna taktığım 60W'lık enerji tasarruflu ampüllerden kullanıyorum. Bu da akvaryumun sadece bitkilerin bulunduğu yarısını ancak aydınlatıyor.

Komple aydınlatma sağlayacak bir çözüm önerir misiniz bana? Fiyatı uygun olmalı, 50 TL civarında falan.

• Bende bu konuda bişeyler sorucam. Akvaryumlarımın aydınlatmasını (küçük olan 2 tane) kendim yapıyorum. Bir tane 12V luk 3 tane ledli, beyaz ışık (araba bagaj, torpido, tavan lambası için normalde) veren ama fazla ışık vermesin diye 9DC ile çalıştırdığım var. Bir tane normal sarı ışık veren 12Vluk klasik tip minik ampul var, onada 9DC veriyorum çok ışık vermesin diye. Gece tabiki kapatıyorum ışıkları ama gündüz genelde açıklar. Akvaryum için özel ışıklar olmadığından, balıklara bir zararı olur mu? Birde daha içini doldurmadığım büyük akvaryumum var, ona ~12 Dc ışıklar yetmez sanırım. Akvaryum için ayrı floresan alıcam 220AC ile çalışan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackwinterday

85 cm. eninde bir akvaryumum var. Bitki akvaryumu yapmaya çalıştım, bir kaç çeşit bitki var. Bazıları çoğalıyor ancak bazıları öldü. Sanırım ışık gereksinimi yüksek olan bitkiler dayanmıyor. Şu an aydınlatma olarak bildiğimiz lamba duyuna taktığım 60W'lık enerji tasarruflu ampüllerden kullanıyorum. Bu da akvaryumun sadece bitkilerin bulunduğu yarısını ancak aydınlatıyor.

Komple aydınlatma sağlayacak bir çözüm önerir misiniz bana? Fiyatı uygun olmalı, 50 TL civarında falan.

Normalde bitkili akvaryumlarda lt başına 0-5...0-8 oranında ışık gücü olmalı diye biliyorum.
    yani 85 cm lik cm lik akvaryum atıyorum 100 lt olsa sizin elinizdeki ışık yeterli diyebilirdim ama bu ışık dediğin gibi ışığı akvaryumun tamamına yaymıyor.

bunun için en uygun yöntem daylight ve grolüx ışıkları kullanmak.
    2 tane 18....25 watt daylight bi tane de pembe grolüx yeter grolüx bitkileri de güzel gösterir.
    bunlara da iki tane elektronik balast alırsınız 2 tanesini 40 watt lık balasta paralel bi tanesini de 20 watt lık balasta normal bağlarsınız istediğinizi yakarsınız.

daylight lar 60..75 cm leri felan 4 liradan başlar 30..40 a kadar gider.arada ne fark var dersen bilmiyorum
    ben malawi akvaryumunda 4 liralık osram kullanıyorum gayet de memnunum.
    golüx ise 8..10 ytl civarı balastın tanesi 4....4.5 lira.
    yani 30 liraya güzel bi ışıklandırma yaparsın

• quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Bende bu konuda bişeyler sorucam. Akvaryumlarımın aydınlatmasını (küçük olan 2 tane) kendim yapıyorum. Bir tane 12V luk 3 tane ledli, beyaz ışık (araba bagaj, torpido, tavan lambası için normalde) veren ama fazla ışık vermesin diye 9DC ile çalıştırdığım var. Bir tane normal sarı ışık veren 12Vluk klasik tip minik ampul var, onada 9DC veriyorum çok ışık vermesin diye. Gece tabiki kapatıyorum ışıkları ama gündüz genelde açıklar. Akvaryum için özel ışıklar olmadığından, balıklara bir zararı olur mu? Birde daha içini doldurmadığım büyük akvaryumum var, ona ~12 Dc ışıklar yetmez sanırım. Akvaryum için ayrı floresan alıcam 220AC ile çalışan.

sarı ve beyaz ışığın balıklara zararı olmaz.
    sadece mavi ve tonları tatlı su balıklarını stese sokar ayrıca acayip yosun yapar.

büyük akvaryuma gelince boşuna 12 volt kullanmanıza gerek yok uğraşmanıza deymez çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 3 Mart 2009; 3:13:56 >

• hocam size gün ışığını tafsiye ederim 2 seneden beri çinden su altı lambaları geliyor baya kullanışlı fiyatlarıda 80cm boyutlaı 15 tl bi bakın derim kapak derdi yok balans derdi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackwinterday

http://www.akvaryumklubu.org/vbulletin/showthread.php?t=40731

Şöyle birşey yapsak?

3 flo+2 balastın elektirik tesisatı yapamayacaksan bu da olur tabi.
    herkez yapamaz zaten bu işi.

senin gösterdiğin şekil çok kolay ayrıca lambalar bozulduğu zaman sıkıntı çekmeden kolaylıkla değiştirebilirsin ama bu ışıklar bembeyaz ışık verir.
    ben bitkilerde daylight(lambalarda böyle yazıyor diye daylight yazıyorum normalde bildiğimiz güneş ışığı gibi) ve grolüxün daha iyi sonuç verdiğini bilyorum.
    onu yapan arkadaş da günışığı ve grolüxün yanına ek olarak koymuş zaten tasarruflu ampulleri.

ÖLÜM42 nin dediği su altı ışıklarına gelirsek bunların da montaj derdi yok yanlız suyun içinde yandıkları için balıkları strese soktuğunu daha da önemlisi
    yazın odanız sıcak oluyorsa bu ışığın suyu daha fazla ısıttığını duydum.yazın akşamları odalar zaten 35..40 derece oluyor gündüz serinliğiyle akvaryum 30..32 derece arasında geziniyor
    zaten bu sıcaklıklara zor dayanan solmaya başlayan bitkiler su altı ışığı da koyulursa yavaş yavaş gebermeye başlarlar ne yazıkki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Salon için Avize Tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Banyo İçin Isıtıcı Önerisi?
    10 yıl önce açıldı
    Oda içi aydınlatma önerisi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.