Şimdi Ara

Akvaryum aldım!! :) Yeni resimler eklendi. ( SS'li )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
9.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun süredir, birazdan aşağıda göreceğiniz küçücük kapta bakmakta olduğum balıklarıma bu gün gidip akvaryum aldım. Aslında o kapta bakmaya devam edecektim, fakat sabah dh akvaryum bölümünü biraz araştırınca, hayvanlara bakmaktan çok eziyet ettiğimi anladım. Aşağıya aldığım parçaların resimlerini koyacağım. Toplam 120TL'ye patladı bu iş bana sizce kazıklandımmı? :) Markalarıda üstünde umarım fazla kazıklanmamışımdır? :) Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum. Bu arada bi soru daha; akvaryumu aynanın önüne koyarsam görüntü açısından sizce nasıl durur? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler...

Yaklaşık 3 aydır baktığım kap. Bundan önce fanus'talardı fakat annem fanusu yıkarken elinde parçalandı ve eli kesildi! Kimseye tavsiye etmiyorum fanus!

Yeni aldığım malzemelerde bunlar;

Altlarınada altı poşet taş aldım fakat şu anda suda bekletiyorum tozları gitsin diye, Su ve balıkları koyduğumda da resimlerini eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner91 -- 27 Mart 2009; 15:10:07 >

• Bu arada hava motoru almadım. İç filtre olarak aldığım zımbırtı iki işi birden görüyormuş. Sizcede sadece o yeterli olurmu? İsterseniz sadece onun yakından resimlerini ekleyebilirim.

Akvaryumun boyutları; 60x32x22
  • fiyat normal sonuçta içinde filtresi de var ısıtıcısı felan da var.
    filtre bana biraz büyük gibi geldi debisi yüksek gelebilir eğer böyle bişey olursa filtreyi arka cama sabitlersiniz.su ön cama vurur.
    balıkları yoracak kadar debi yoksa normal olarak yan cama koyarsınız.

hava motoru almanıza gerek yok.satıcının dediği gibi filtre hem hava verir hem de suyu filtre eder.
  • Hadi hayırlı olsun, hevesiniz sönmez inşallah
  • @jaguar19

Kastettiğin şey galiba filtreden akvaryumun içine çıkan kabarcıklar? Tam bilgim yok kusura bakma. Ama anlattığından ondan bahsettiğini sanıyorum Onun bi ayarı var, onu ben ayarlıyabiliyorum galiba... Şu an yer sıkıntısı oldu, duvara montelemeye karar verdik. Ancak yarın su dolu resimlerini ekleyebileceğim. Ozamanda bi görürsün boyutlarını, o resimde birazda kutunun üstüne çıktı, o yüzden öyle büyük gözüküyo

@ebba
    yorumun için saol :) şuanlık hevesim biraz kırıldı yer sıkıntısı oldu. ama içine balıklarımı atınca herşey normale dönecek diye hayal ediyorum

Bir kaç soru daha sizlere;
    1. Aldığım yerde musluk suyunu 24 saat bekletip kullanabileceğim söylendi. Heryerde de okuyorum fakat suyu akvaryumda değilde bi bidonda bekletsem bir sorun olurmu?? Sonuçta filtre falan yok ya... ?

2. Bu filtre 7/24 sürekli çalışacakmı? yoksa bazı zamanlar kapatıcammı??? Bu konularda da bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner91 -- 22 Mart 2009; 21:37:25 >

• benimde fanusta 2 yıl yaşayan japon balıklarım akvaryuma koyunca öldü umarım senin başına aynı olay gelmez
  • bide ısıtıcıyı boşa almışsın japon balıkları soguk suyu sever ve başka hiçbir balıkla yaşamaz(vatos ve çöpçü balıgı hariç)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @gldyator
    Valla satıcı hiç öyle bişey söylemedi. Özelliklede gösterdik aslında bunlar var bizde diye. Ama ben içine başka balıklarda atmayı düşünüyorum Isıtıcıyı birazda o yüzden aldım. Şu neon balıkları var acaip parlayan renkte Onlar hoşuma gittide baya ufaklar, bizimkiler yermi acep
  • quote:

Orjinalden alıntı: caner91

@gldyator
    Valla satıcı hiç öyle bişey söylemedi. Özelliklede gösterdik aslında bunlar var bizde diye. Ama ben içine başka balıklarda atmayı düşünüyorum Isıtıcıyı birazda o yüzden aldım. Şu neon balıkları var acaip parlayan renkte Onlar hoşuma gittide baya ufaklar, bizimkiler yermi acep

Ben lepistesler pilatiler koymuştum da hiç iyi olmamıştı kuyruğumu ısırmaya çalışıyorlardı sürekli sakın derim.

Kovada bekletsen sorun olacağını sanmıyorum.

onlar sizinkilere zarar verebilir sanırım, valla çok ilginç küçük lepistes kovalar japon kaçardı :D

Ama en son bir pilati bir japon kalmışlardı ve o son kalanlar bir birlerine zarar vermiyorlardı hiç, taki japon kaybolana kadar

• İnşallah bi sorun çıkarmazlar. Bende bi tane pörtlek var işte, siyah olan baya dürtüyo diğerlerini ama bişi yapamıyorum şu an...
  • Çok güzel ya, onlar kendi aralarında pek sorun çıkarmamaları lazım.

Benim balıklarım hep kısa ömürlü oldu ama bunlar biraz ateşli ise yumurtalarını görmek bile nasip olabilir, bence bunu görmek bir akvuryum severin zevk alacağı bir şeydir yani yeni yavrular görmek.

Benim lepistesler yapmıştılar yavru ama büyümelerini görmek bana nasip olmadı :(

Korumaya gerek olmadan da yaşayabilr onlar ama bunlar lepistes gibi yavru yanlış bilmiyorsam kloaklarındaki boşlukta biraz gelişmeden direk yumurta şeklinde çıkıyor ve hep beraber afiyetle yiyorlar.

Ama tabi bir başlayın da onlar spesiyeller.

Ben yeterli ilgi ve şefkat timsali olmadığımdan ve evdekiler temizlemek zorunda kaldığından akvaryumu tanıdığa verdiler ama şimdi üzülüyorum o akvaryumun gittiğine balık olmadı daha neler beslerdim ben, ahh ah!

• yaklaşık üç aydır benimleler, ne zaman üreyebilirler? Bide bunların vitaminleri falan varmı ondan vereyimmi? Biraz daha büyürlermi? Saat biraz geç oldu, Sohbete yarın devam ederiz. İlgilendiğin için teşekkürler... İyi geceler...
  • Vitamin bilmiyorum, hatırlamıyorum..

Ama ilaçlar vardı, özellikle yeni balık alınca hastalanabiliyorlar. Turuncu japonlar biraz daha büyür belki onu da tam bilmiyorum . Farklı cinsler oluyor bir de bazıları uzuyor bazıları şişkin oluyor :D

Ben hiç üretmediğimden bilmiyorum ama bir arkadaşınkiler yumurtluyorlardı ama çoğaltmayı başaramamıştı

İyi geceler.
  • Yeni aldığım akvaryumumun açılışını ancak bu akşam yapabildim Yer sıkıntısının, çaresini akvaryumu duvara monte etmekte bulduk. Güzelde durdu... Aşağıda da resimleri var, elektrik kabloları biraz ortada bu akşamlık öyle bıraktık, en yakın zamanda onlarıda gizleyeceğim... Size bir sorum olacak, bu filtre sürekli 7/24 çalışsınmı? Gece kapatıyımmı?

Bu arada yeni 5 tane daha balık aldım türlerini bilmiyorum...

Filtre'nin olduğu tarafta akıntıdan balıklar su yüzeyine çıkamıyordu, filtrenin ağzını biraz daha yana doğru çevirdim, Hızınıda en aza indirdim... Umarım balıklarım yorulmaz Bi öneriniz olursada dinlerim...

Birde bu akvaryumların arkasına resim yapıştırayımmı sizce??? Çünkü akvaryum içine canlı bitki düşünmüyorum.. Anca bi kaç süs falan koyarım... Fazla sade kaldı gibi?

Son sorum şöyle bir termometre aldım. Aldığım adam yamuk yapıştırsam bile tekrar çıkartmamamı söyledi. Fakat ben yapıştırdıktan sonra tekrar yer değişikliği yapmak zorunda kaldım... Acaba bozulmuşmudur? Yani bundan ısıyı nasıl ölçücem? :S Hiç bi belirti yok... ?

Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner91 -- 23 Mart 2009; 22:25:18 >

• ısıtıcı ve termometre pek bilmiyorum

Filtre ben o kadar çalıştırmıyordum ama benden daha iyi bakan bir tanıdık çalıştırıyordu hep

Eğer yüzmekte zorlanırsa onların ağzına bir kaç liraya bir şeyler satılıyor takınca havayı yanlardan veriyo pervane gibi bir şey.

Akvaryum havada ilginç olmuş

İçine büyük taş yahut süs yahut süs bitki koyarak görsel süsleyebilirsiniz ki nette siteler var

Bildiğim kadarıyla o balıklar arasında problem çıkma riski var keşke japondan başka balık katmasaydınız.

Piranha ve Sarı Prensese benzeetim ama Kılıç gibi de duruyo sarı olanlar ama dediğim gibi o kadar da tecrübeli değilim.

Yeni balık alınca üzerinde benek benek hastalık olabiliyor bu başıma gelmişti yanlış hatırlamıyorsam beyaz benek hastalığıydı bunun ilacı var ve vitamin de satılıyordu hatırladığım kadarıyla.

Aklıma bunlar geldi.

• Saol yaa valla sende olmasan kimse cevap vermiycek heralde... :S

Filtreyi gece kapadım, rahat uyusunlar diye Bakalım belki filtrenin ağzına öyle bi aparat takarım...

Akvaryum fena durmadı Uzaktan bi kaç resimde çekerim, tam olarak konumunu anlarsınız..

İnternetten alışveriş yapmıyorum, bi petshopta ucuza bulsam direk alıcamda Biraz tuzlu fiyatları...

Sarı prenses yok, küçücük bunlar Özellikle adama belirttim bendekileri gösterdim. Oda ona göre seçenekleri sundur ben bunları beğendim Akvaryumda renk çeşitliliği istiyorum Balıkları alır almaz bi vitamin damlattım. Deep diye bişey, mantara karşı bişey galiba

Umarım başlarına bişey gelmezde, mutlu mesut bakarım

• duvara iyi dübelleseydiniz dolu akvayrum ağır olur
  • 90'lık dübelle bağladık, baya sağlam oldu bişey olacağını sanmıyorum
  • Bazı konular beklenen ilgiyi görmüyor benim de başıma geldi, bana benim gibi pek rastgelmedi

Ben beslemekte başarısızdım, o kadar çok balığım öldü ki bir ara moralim bile baya bozuldu. Ama şimdi beslemiş olsaydım lepistes pilati filan besler akvaryuma yeni yavrularla yeni balıkların katılmasını sağlamaya çalışırdım hem onların büyümesi daha zevkli olacaktır ama o balıklar da japonlar gibi büyük balıklar değil işte.
  • Evet yaa çok küçükler biraz büyük olsalar alıcamda baya minikler... Birazda göz zevkine hitap etmeli akvaryum...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.