Şimdi Ara

Aktif olarak izlediğiniz her pozisyondaki (ya da roldeki) en iyi 3 oyuncu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle teşekkürler, son günlerde muazzam bir konu sıkıntısı çeken foruma farklı çehre getiren konu olmuş. Hepsini okudum, emeğe saygı bağlamında ben de uzun yazmak istiyorum.

    * GK = Neuer, Buffon, Casillas ( Arada kaldığım isimler senin de ilk üçe yazdığın gibi Kahn ve Van der Saar. Cech'e de kesinlikle saygısızlık edilmemeli elbette. Açıklamalara gelirsek Neuer benim gözümde tarihin en büyük kalecisidir, elbette Doğu blok ülkeden menşeili olduğu için Da Saev ve Yashin'in stillerine %100 kimse hakim değil. Ama gerek sahaya hükmetmesi, gerekse istikrarıyla ben çok büyük bir makas açtığı kanaatindeyim. Casillas'ı kariyerinin son 5 senesidir inanılmaz fazla eleştiriyorum,düşüşe geçtiğini düşünüyorum. Ama kesinlikle canlı olarak izlediğim zirve kaleciler arasındadır prime performansıyla.Buffon ise senelerdir çok büyük istikrarla mücadele ediyor.)

    * CB = Cannavaro, Ramos, Puyol ( Nesta'yı bu ekibin bir tık aşağısına aldım, Hierro'yu da almayı çok istedim ama kariyerindeki komple istikrar kıstasını baz alınca Puyol bir adım daha öne geçti. Açıklamalara gelecek olursak Cannavaro oyunun değişme geçirdiği yıllarda bir savunma takımına kaptanlık ederek dünyanın en iyisi olmayı başardı , Real Madrid'in yediği gol rakamlarından dolayı sık sık Madrid kariyeri küçümsenir ama ben bunun kesinlikle yanlış olduğuna inanıyorum. Ramos gözümde dünyanın en komple savunma oyuncusu, Puyol ise partnerlik yaptığı herkesin performansını yukarıya taşımış bir stoper. Haricinde Rio Ferdinand,Vidic,John Terry,Boateng,Lucio ve Pique gibi oyuncuların da oyuna büyük katkılar verdiğini düşünüyorum.)

    * RB = Alves, Cafu, Zanetti ( Alves ve Cafu'yu yazmamana şaşırdım açıkçası. Biz gerçi bek konusunda bir türlü anlaşamıyoruz seninle. Alves'in Barcelona'da Messi,Xavi ve Iniesta iskeleti kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Messi'nin kariyerinin çok büyük çoğunluğunda da Alves'in kritik rolü olmuştur ki zaten günümüz Barcelona kadrosunda bile Roberto'nun performansındaki olumlu yönde dalgalanma Messi lehine gelişiyor. Cafu da kafamızdaki o 'sağ bek yerinde bekler' algısını kıran adamlardan biriydi ve oyuna büyük değişim getirdi. Zanetti ise senelerden beri istikrarıyla benim kalbimde hep ayrı yere sahip oldu. Prime Maicon çok özel olsa da istikrarından dolayı almadım ki bu arada Thuram daha önde Maicon'dan bence, Lahm'ı ise Zanetti veya Cafu'nun yerine alabilirim belki başka bir gün o da aynı şekilde hayran olduğum bir oyuncu. )

    * LB = Marcelo, Roberto Carlos, Maldini ( Geçen günlerde sol bek konusunda detaylıca yazmıştım, tekrardan yazmayacağım.)

    * CDM = Busquets, Redondo, Makelele ( Gerçekten çok aday var bu liste için. Busquets benim için tarihin en iyi defansif orta sahası ve zor görünen çoğu şeyi bizim için çok kolay gösteriyor. Redondo tüm hayatım boyunca izleyiş stili olarak favori 3 oyuncumdan biri ve ciddi bir hayranlığım mevcut kendisine. Makelele tipleme olarak Redondo ve Busquets gibi değil aslında ama kariyerinde hep hücum takımlarının işçiliğini layıkıyla yerine getirdi ve hep en hakkı yenen oyunculardan biri oldu. Kendi açımdan bir iade-i itibar yapmak istedim. Alonso, Roy Keane, Vieira, Mascherano, Yaya Toure, Essien ( prime dönemi elbette) ve Davids de özel adamlardı. )

    * CM = Scholes, Seedorf, Xavi ( Bu oyuncular hakkında yazılacak pek bir şey yok zaten. Hepsinin ne olduğu ortada.Bu arada hazır Mendieta demişken Kily Gonzalez ile tandem olup Effenberg ve Hargreaves'e karşı oynadıkları Şampiyonlar Ligi finali desem Efsaneler ve sakatlıklara heba olanlar yan yana resmen.)

    * CAM = Zidane, Kaka, Iniesta ( Djorkaeff, Inter'deki performansını daim kılabilse Sneijder ve Müller'i de yazmak içimden gelmedi değil ama en sağlıklı listenin böyle olduğunu düşünüyorum. Bu arada ben David Silva'yı yazana da itiraz etmem sanırım. Değeri futbolu bırakınca anlaşılacak. Listeye gelince Zidane tüm hayatım boyunca en çok izlemeye doyamadığım oyuncu. Kaka'nın prime'ı bence hala tek, Iniesta ise çok özel. )


    * W = 6 tane say demişsin. Figo, Ronaldinho, Neymar, Nedved, Giggs ve Robben. Aslında Pires, Overmars ve Mcmanaman'ı da yazmak istedim yalan değil ama prime-istikrar terazisine göre bunlar daha önde.

    * FW = Raul, Henry ve Del Piero. ( Raul için ayrıntıya girmeye gerek yok. Real Madrid'e kattığı şeyler o kadar fazladır ki Raul Madrid olarak adlandırıldığı bir dönem bile olmuştur Real Madrid'in. Buraya Bergkamp,Zola ve Totti de yazılabilirdi ama benim için öyle.)

    * ST = Ronaldo, Sheva, Batistuta ( Aguero'yu en iyiler arasına yazabiliriz yazdığın hariç her şeye katılıyorum.)

    * Menajer = Sir Alex Ferguson, Pep Guardiola, Jose Mourinho. ( Oyunun zirvesinde yıllardır istikrarlı kalabilen tek adam, oyunu baştan aşağı değiştiren adam. Oyunu baştan aşağı değiştiren adamın panzehrini bulan tek adam. Yeterince ifade ediyor hepsini sanırım. Alex Ferguson'un kariyerinde kaybettiği onlarca finalin günümüz ergenlerinin ağzına 'loser' diye sakız olmamasının tek sebebinin de o zaman internetin bu kadar yaygın olmamasına bağlıyorum bu arada. Eminim ki günümüzde görev yapsa SAF sıklıkla istifaya davet edilecekti. Haricinde Vicente Del Bosque, Marcelo Lippi, Jupp Heynckess, Ottmar Hitzfeld, Diego Simeone, Massimilano Allegri, Marcelo Bielsa, Jürgen Klopp, Zinedine Zidane, Carlo Ancelotti, Louis Van Gaal gibi isimler de gerek kupalar olsun gerek felsefe olsun oyuna kendi bakışlarını taşıyabilen adamlar. )




  • GK: Neuer , Buffon , David de Gea



    RB: Lahm , Daniel Alves , Maicon



    CB: Ramos , Nesta , Lucio



    LB: Carlos, Patrice Evra , Marcelo



    CDM/CM/CAM: Iniesta , Lampard , Xavi



    RM/LM/RW/LW: Sanchez , Salah , Silva



    ST: Fernando Torres , Didier Drogba , Van Persie

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afonso54

    Ben dahada (1-2 efsane serpiştirebilirim) son döneme doğru oynamış futbolcuları koyacağım..

    Kale : 1- Cech 2- Buffon 3-Casillas

    Sol Bek : 1- R.Carlos 2- Marcelo 3- Fabio Coentrao (farklılık olsun)

    Stoper : 1- Sergio Ramos 2- Pepe 3- Pique

    Sağ bek : 1- Lahm 2- D.Alves 3- Bellerin

    Orta Saha : 1- Zidane 2- Pirlo 3- Gerrard

    Sol Kanat: 1- Neymar 2- A.Sanchez 3- Ribery

    Sağ Kanat: 1- Figo 2- Robben 3- M.Salah

    Forvet : 1- F.Ronaldo 2- Zlatan 3- Suarez


    (CR ve Messi katılmadı biraz zevkine yapıldı..)
    Bellerin baya kötü hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afonso54

    Ben dahada (1-2 efsane serpiştirebilirim) son döneme doğru oynamış futbolcuları koyacağım..

    Kale : 1- Cech 2- Buffon 3-Casillas

    Sol Bek : 1- R.Carlos 2- Marcelo 3- Fabio Coentrao (farklılık olsun)

    Stoper : 1- Sergio Ramos 2- Pepe 3- Pique

    Sağ bek : 1- Lahm 2- D.Alves 3- Bellerin

    Orta Saha : 1- Zidane 2- Pirlo 3- Gerrard

    Sol Kanat: 1- Neymar 2- A.Sanchez 3- Ribery

    Sağ Kanat: 1- Figo 2- Robben 3- M.Salah

    Forvet : 1- F.Ronaldo 2- Zlatan 3- Suarez


    (CR ve Messi katılmadı biraz zevkine yapıldı..)
    Abi kusura bakma da şu tarz listelere Coentrao,Bellerin ve Alexis yazan adam maksimum 12 yaşında falandır. Açıkla da yaşını rahat edelim bizde.
  • Herkes Peleyi bilir, ama Garinchayı bilmez,takım arkadaşıdır, Pele ile aynı dönemde oynadı, açın, bakın, youtube da videoları var sanırım,

    Peleden iyidir, hak ettiği yeri alamamıştır, Peleyi Pele yapan adamdır, videoları, belgeselini izlerseniz anlarsınız.
  • https://m.youtube.com/watch?v=0p2w01BWLsQ

    Burada kisa bir video var, yorumlari okuyun, 1000 den fazla yorum var, herkes Garincha Peleden daha iyi demis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 8 Mayıs 2018; 23:41:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2CE6EA6FE

    GK: Neuer, Buffon

    RB: Cafu, Lahm, Carragher

    CB: Puyol, Lugano, Lucio, Agger

    LB: Carlos, Ashley Cole

    CDM/CM/CAM: Gerrard, Beckham, Xavi, Pirlo, Mesut Özil

    RM/LM/RW/LW: Salah, Reus, Ronaldinho, Milner

    ST: Fowler, Owen, Torres, Totti
    sanirim liverpool maclari disinda cok az avrupa maci izlediniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok ama Liverpoolda oynayan ve oynamış futbolcuları daha çok beğendiğim için yazdım. Zaten bunların birçoğu farklı takımlarda da oynadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Real Madrid

    Abi kusura bakma da şu tarz listelere Coentrao,Bellerin ve Alexis yazan adam maksimum 12 yaşında falandır. Açıkla da yaşını rahat edelim bizde.

    Alıntıları Göster
    Zaten o yaşta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GK: Dida, Buffon, Neuer

    DR: Cafu, Zanetti, D.Alves

    DC: Maldini, Stam, Nesta,

    DL: Roberto Carlos, Marcelo, Lahm

    MC: Davids,Vierra, Pirlo (Defansif yönlü)

    MC: Seedorf, Gerard, Hamsik

    ML: steve mcmanaman, Nedved, Ronaldo(CR7)

    MR: Figo, Di Canio, Griezmann

    AMC: Bergkamp, Zidane, Recoba

    ST: İbrahimovic, Ronaldo(BRE), Henry
  • Real Madrid kullanıcısına yanıt
    Bazen şaşırtıyorsun beni.

    'Nesta'yı bu ekibin bir tık aşağısına aldım'
    Şu olacak şey değil mesela. İkisinin de İtalya'da oynadığı sürede Nesta sürekli 'sezonun savunmacısı' ödülünü farkla kazandı Cannavaro'nun önünde ki o dönemler ödüller pazarlama taktiği değildi. Hani Nesta'nın Ramos ve Puyol'un arkasında olmasına değinmedim bile. Nesta'nın doğrudan siklet üstünlüğü var diğer isimlere.

    'Neuer benim gözümde tarihin en büyük kalecisidir'
    Neuer böyle bir statüyü hakedecek n'aptı kariyerinde, gerçekten merak ediyorum.

    Cafu'yu unuttum açıkçası. Yazarken birini unutuyordum diye düşünüyordum zaten, Cafu'ymuş. Dediğim gibi, ulaştıkları seviye / sahada yarattıkları fark şeklinde düşünerek yazdım. O yüzden Maicon sadece Thuram'ın gerisinde benim için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

    Bazen şaşırtıyorsun beni.

    'Nesta'yı bu ekibin bir tık aşağısına aldım'
    Şu olacak şey değil mesela. İkisinin de İtalya'da oynadığı sürede Nesta sürekli 'sezonun savunmacısı' ödülünü farkla kazandı Cannavaro'nun önünde ki o dönemler ödüller pazarlama taktiği değildi. Hani Nesta'nın Ramos ve Puyol'un arkasında olmasına değinmedim bile. Nesta'nın doğrudan siklet üstünlüğü var diğer isimlere.

    'Neuer benim gözümde tarihin en büyük kalecisidir'
    Neuer böyle bir statüyü hakedecek n'aptı kariyerinde, gerçekten merak ediyorum.

    Cafu'yu unuttum açıkçası. Yazarken birini unutuyordum diye düşünüyordum zaten, Cafu'ymuş. Dediğim gibi, ulaştıkları seviye / sahada yarattıkları fark şeklinde düşünerek yazdım. O yüzden Maicon sadece Thuram'ın gerisinde benim için.
    İlkine gelirsek Ramos'un artık 1990'dan beri oyunun gördüğü en komple savunma oyuncusu olduğuna hemfikirsek itiraz edilecek ne var pek anlamıyorum. Nesta'yı eleştirmiyorum ama işi sadece savunmak olan bir adamın oyunun çok daha gelişip farklı bir yöne evrildiği yıllarda hemen her şeyi yapabilen adamın önünde gösterilmesine şüpheyle bakıyorum. Kariyerindeki kritik maçlarda da sakatlıklar sebebiyle yer alamamıştır misal, Cannavaro'nun direkt başarının merkezinde olduğu 2006 Dünya Kupası var. Puyol'a gelirsek hem süpürücü, hem eğitici hem de savunmayı da işin layıkıyla yapabilen adam. Nesta'nın önünde bundan dolayı benim için. Allegri geçtiğimiz günlerde İtalyan futbolundaki gol değişimlerini 'savunmacılar modernleşmeye başlıyor' kalıbıyla açıklamak istedi. Benim tercihim modern stoperler, yelpazeyi işi direkt savunmak olan stoperlere indirgersek bu listeye yazılacak adam sayısı iki kat artar. Benim gözümde böyle.

    Neden Neuer ? Yazdığın tüm kalecilerden profil olarak farklı bir kaleci en basiti. Buffon,Kahn,Cech ve Casillas ; bunların hepsi yukarıda yazdığım gibi işi oyunu kurmaktan daha çok asıl görevini yapmaya odaklanan kaleciler. Benim odaklandığım parametre kendisinden talep edilenin fazlasını da layıkıyla yerini getirebilmek. Neuer dünyadaki çoğu merkez orta sahadan daha üst düzey oyun görüşüne sahip mi ? Sahip. Pas dağıtım oranları en iyiler arasında mı ? Evet. Set hücumunun ana planı özellikle Pep'in Bayern'in de direkt kendisi miydi ? Evet. Bir kaleci için olağanüstü bir lütuf bu. Kalecilerin önemi eskiden sadece kaleye top geldiğinde ayyuka çıkarken şimdilerde Neuer'in açtığı yol sayesinde kalecilerin yaptığı her şeye dikkat ediliyor. Ter Stegen, Alisson, De Gea, Ederson ve hatta kısmen Oblak'ın bu kadar ön planda olmasının sebebi Neuer. Oyun içinde neden hak ediyor açıkladım bu statüyü. Eğer kupa bazlı soruyorsan Casillas'ın hepsini süpürmesi lazım zaten ama benim kıstasım o değil.

    Altta kendin yazmışsın zaten, Maicon'un sadece Thuram'dan daha az fark yarattığına inanıyorum diye. Ben de aynı şekilde Ramos ve Puyol'un Nesta'dan ; Neuer'in de herhangi bir kaleciden daha çok fark yarattığına inanıyorum futbolda.




  • Neuer , Cech , De Gea
    Cafu , Thuram , Lahm
    Carlos , Maldini , Ashley Cole
    Nesta , Cannovaro , Vidic(aslında prime t.silva da bu listeye girebilir )
    Edgar Davids, De Rossi , Pirlo
    Iniesta , Modric , Schweinsteiger
    Ronaldinho , Kaka , Zidane
    Beckham, Nedved , Bale , Robben, Hazard, Neymar
    Rivaldo, Henry, Villa
    Ronaldo, Shevcencko,Drogba (salt golcülüğün kitabını yazan diego milito yuda bu listeye belkide ilk 20 ye giremicek olmasına rağmen burda bi anmak istedim)
  • Treble yapan inter kadrosu. Her mevkide 3 Adam vardi zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Aktif' olarak dediğin için eski topçuları koymayacağım çünkü derinlemesine futbolu 2006-2008 yılları arasında izlemeye başlamıştım. O tarihten gelecek olursam

    Kaleci : 1-Buffon 2-Casillas 3-Neuer (Bence 2. ama sakatlıktan dolayı 3'e attım.)

    Sağ Bek : 1-Dani Alves 2-Ramos 3-Lahm

    Sol Bek : 1-Marcelo 2-Carlos 3-Alaba (Hiç nostalji mastürbasyonu yapamayacağım modern futbolda Carlos eski tarz futbolda oynadığı gibi hayatta oynayamazdı )

    Stoper : 1-Ramos 2-Cannavaro 3-Puyol

    Defansif orta saha : 1-Pirlo 2-Vieira 3-Xabi Alonso (Stilleri farklı olsa da formasyon bakımından yerleri DOS'tu)

    Orta Saha : 1-Iniesta 2-Scholes 3-Gerrard (1-2 sezon iyi oynayıp sonra bozulan futbolcular yerine kariyerinin büyük kısmını zirve seviyede olan futbolcuları seçtim. Yoksa harika orta sahalara şahit olduk)

    Sağ Kanat : 1-Messi 2-Ronaldinho 3-Robben

    Sol kanat : 1-Ronaldo 2-Ribery 3-Silva (Sneijdar tarzı solda oynadığı için)

    Forvet : 1-Ibra 2-Villa 3-Eto




  • Kaleci: 1)Neuer 2)Casillas 3)Buffon

    --

    Sağ bek: 1)Cafu 2)Carvajal 3)Lahm

    Stoper: 1)Sergio Ramos 2)Jaap Stam 3)fabio cannavaro

    Sol bek: 1)Roberto Carlos 2)Marcelo 3)Maldini

    --

    Ön Libero: 1)Patrick vieira 2)Xabi Alanso 3)Javi Martinez

    Merkez Orta Saha: 1)Pirlo 2)Modric 3)Iniesta

    On Numara: 1)Ronaldinho 2)Kaká 3)Mesut Ozil

    Sol Kanat: 1)Cristiano Ronaldo 2)Ribery 3)Eden Hazard

    Sağ Kanat: 1)Messi 2)Robben 3)Di María

    --

    Santrafor: 1)Ronaldo 2)Thierry Henry 3)Agüero

    --

    Teknik Adam: 1)Jürgen Klopp 2)José Mourinho 3)Sir Alex Ferguson



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA6EED738 -- 11 Mayıs 2018; 15:32:54 >
  • Kaleci: Gianluigi Buffon, Dida, Oliver Kahn


    Sağ Bek: Daniel Alves, Cafu, Gianluca Zambrotta

    Stoper: Fabio Cannavaro, Paolo Maldini, Giorgio Chiellini.

    Sol Bek: Roberto Carlos, Marcelo, Fabio Grosso


    Ön Libero: Andrea Pirlo, Patrick Vieira, Sergio Busquets

    Göbek Ortasaha: Xavi, Andres Iniesta, Edgar Davids

    Ofansif Ortasaha: Zinedine Zidane, Kaka, Ronaldinho


    Sağ Kanat/Açık: Lionel Messi, Luis Figo, Mohamed Salah

    Sol Kanat/Açık: Cristiano Ronaldo, Neymar Jr., Pavel Nedved

    Forvet Arkası: Alessandro Del Piero, Raul Gonzalez, Wayne Rooney

    Santrafor: Ronaldo, Thierry Henry, Andriy Shevchenko (+ Zlatan Ibrahimovic eklenebilir, Karasız kaldım.)


    Kadroyu kurduktan sonra tekrar baktımda, Zidane ayrı bir ağırlık, hava katıyor.




  • Ñolofinwë kullanıcısına yanıt
    Adam gayet haklı. Ramos ve Puyol konusunda. Nesta ile Ramos ile karşılaştırılır belki de Nesta'nın ikisine de net olarak üstün olan neyi var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.