Alarko marka kombi yaklaşık 10 senedir kullanıyoruz, her sene bakımınıda yaptırırız. Canavar gibi çalışırken şimdi enteresan bir durumu var, kombi yanıyor devirdaim motoru çalışıyor, fakat çok ilginç 2 peteğe su gidiyor diğerlerine gitmiyor. Bütün peteklerdeki suları tahliye ettim yeniden su verdim, havalarını aldım. Çalıştırıyorum yine aynı, devirdaim çalışmasa 2 peteğe su gitmez? madem çalışıyor diğerlerine niye gitmiyor? tıkalı olsa peteklerdeki suları boşalttık tıkalı biryer görünmüyor. Bacayı kontrol ettim süper çekiyor, gaz geliyor açtığımda cayır cayır yanıyor. Dikkatimi çeken şu oldu, 50 dereye ayaladım çalıştırdığımda çok kısa süre içersinde hemen 50 dereceye ulaşıyor ve otomatikman yanması duruyor. Çünkü içindeki su diğer peteklere gitmediği için sıcak su yayılmıyor, pompası arızalı olmuş olsa diğer 2 peteğe neden su gidiyor? 3 peteğe gitmiyor? Şaşılacak bir durum var ortada, pazartesi gününden evvelde servis gelmez. Benim için sorun değilde çocuklar üşüyüp hasta olmasından endişe ediyorum. Gecenin bu saatindede elden başka bişe gelmiyor...
Başından böyle bir olay geçen varsa paylaşsın, sorun nerden kaynaklandığı hakkında fikir edinmemize yardım etmiş olursunuz. Sağolun var olun..
Not: evde battaniyeden başka (Katalitik, elektrik sobası) herhangi bir ısıtma aracı vs. bulunmuyor.
arkadaşım sana bişiy solim en kaliteli kombinin bile ömrü 10 yıldır bence siz kombiyi yenileyin
domainci kardeş, vanalardabir sorun olmasın bildiğin üzere her petekte 2 vana ikiside açık mı onu kontrol et bi...