Şimdi Ara

akraba bulma programı (akrabalarınızı bulun ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
34.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sallamasyon tamamen. Soyad farklı çıkıyor ilk 50 tanesi
  • öncelikle bu tc nolarının giriş mantığının bilen varmı. bu program hangi mantığa göre işliyor.
  • 1887 doğumlu akrabalar cıkıyor. soy isim tutuyor ilginç. ancak bu hangi kriterlere göre buluyor? yine de güzel paylaşım...
  • Geçtiğimiz haftalarda,Said Saraçoğlu ile beraber geliştirdiğim "Akraba Bul" programı 15 günde yaklaşık olarak 350.000 kişi tarafından indirildi.Program ile ilgili soruları cevaplamak için iki kere röportaj vermeme ve Perşembe günü ulusal bir yayına telefon ile bağlanmama rağmen talepler bunun yeterli olmadığını gösterir durumda.
    Gelen yüzlerce postaya cevap olarak;akraba Bulma sistemi nasıl çalışır ve ne kadar sonuç alınır sorularını kendi köşemden cevaplamak istedim.
    Akraba Bulma sistemi ilk etapta;TC Kimlik Numaranızı kullanarak başka TC Kimlik numaraları bulur.Bunu kullanırken aslında internet ile üzerindeki bir devlet sitesini kullanarak işlem yapmaz.Çünkü matematiksel algoritmaları kullanır.Örneğin 11. yani kimlik numarasının son rakamını ailenin bir sonraki bireyinde 4 artırarak gider.
    Dolayısı ile Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan ve yaşamış herkesin kimlik numarası çift sayı ile bitmektedir.Sistem bu tarz bir çok matematiksel işlem yaparak çekirdek aileden başlayarak akrabalarınızı bulur.Burada nüfusa kayıt yıllarına göre düzenli bir şekilde geriye gider.Küçük kardeşten büyük kardeşe daha sonra ise anneye geçer.Annenin sülaleye geçişi evlilik babanın doğum olduğu için;sıralamada annenin çocuklardan sonra babanın ise başka aile bireylerinden sonra çıkması muhtemeldir.
    Program baba tarafınızdaki akrabaları bularak geçmişe doğru gider.Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri nüfusa kayıtlı olan herkese bir TC Kimlik Numarası verilmiştir.Yani sadece TC Kimlik No sistemi çıktığından beri yaşayan insanların TC Kimlik numaraları olduğu yanlış bir bilgidir.
    Örneğin Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ün TC Kimlik numarası 10000000046 dır.Akraba Bulma Programı geçmişe doğru giderken genel olarak en son 1850 li yıllarda doğmuş olan evli çifti bulmaktadır.Bu dönemde doğmuş kişilerin bir çoğunun soyadı olmadığı için devlet kayıtlarına da sadece ad ve doğum yılı ile kaydolmuş olabilmektedirler.
    Erkek çocuklar yaşamları boyunca,kız çocuklar ise evlenene kadar,devlet kayıtlarında baba tarafının sülalesinde kabul edildikleri için Akraba Bulma Programı anne tarafınızda,annenizden başka bir akraba bulmamaktadır.
    Bunun dışında bazı illerin nufüs kayıtları yangınlarda yanmış olduğu için bilgileri bulunmamaktadır.Yine koruyucu aile tarafından büyütülen bazı çocukların,Akraba Bul sisteminde akrabaları doğru olarak bulunmayabilmektedir.Çünkü Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocukların bir çocuğuna devlet ard arda TC Kimlik Numaraları vermiştir.
    Programın ikinci etabında alt taraftaki kısımdan bulunan TC Kimlik numaralarının isim ve adres bilgisi sorgulanabilmektedir.İsim bilgisi T.C Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kimlik Sorgulama Sayfası üzerinden,adres bilgisi ise Sandık Bilgisi Sorgulama sistemi üzerinden çalışmaktadır.
    Bu siteler direk olarak ayrı tarayıcılar üzerinde çalıştıkları için programın bu sitelerdeki verileri otomatik olarak aktarması veya bu sitelerin illegal bir şekilde kullanılması söz konusu değildir.
    Sandık Bilgisi Sorgulama üzerinden yaşayan kişilerin oy kullanacakları,dolayısı ile ikamet ettikleri mahalle bilgisine ulaşabilinmektedir.
    Program kaynak kodlarının da daha iyi gizlenmesi amacı ile internet üzerindeki bir sitede "Açık Kaynak Kodlu" olmayan bir şekilde çalışmaktadır.Dolayısı ile internet bağlantısı olmadan çalışmamaktadır.
    Programın vaad ettiği şekilde çalışmasına rağmen istisnai durumlar çıkabilmekte ve kullanıcıların isteklerine yanıt veremeyebilmektedir.Bunda ise programın değil devlet kayıtlarının etkisi vardır.Program ile uzak akrabalarına ulaşamayan bir kişi T.C Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kayıtlarında da bu kişiler ile bağlantılı olarak görülmemektedir.
    Programın tehlikeli olduğu ve illegal çalıştığı ise paranayok bir bakış açısından ibarettir.Key ödemelerinde devlet,resmi gazete ile milyonlarca kişinin TC Kimlik numarasını yayınlamıştır.Yine bir çok devlet kurumunda kimlik numaraları listeleri açık olarak yayınlanmaktadır.
    Sadece kimlik numarası kullanarak internette veya normal hayatta bir kişinin mağdur olması hayali bir durumdur.
    Bunun ilk başta Türkiye Büyük Millet Meclisi farkındadır.Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi internet sitesinde tüm milletvekillerinin TC Kimlik Numaralarına ulaşabileceğiniz bilgileri vardır.
    Dolayısı ile,böyle bir durum olsaydı ilk başta devletin başındakilerin çoktan mağdur olmuş olması gerekirdi.
    Hepimizin güvenliğin gerçek anlamını daha iyi anlayacağı bir internete girmek dilekleriyle..




  • ya bende sadece kimlik numaraları çıkıyo. isim yok
  • @chelick

    aşağıdaki yerden sorgulatıcaksın isim de veriyo

    ben baktım programa, dedemin nüfus kağıdı yanındaymış. ctrl + f yaptım arattım, dedemin numarası da var
  • bu program çalışmıyor artık yeni versiyonunu yükleyebilir misiniz?
  • Program mantıklı hazırlanmış yukarıdaki bilgilere göre.
    Ama maalesef şu anda çalışmıyor. ilgilenen yok mu?
  • çalışmadı bende de.
  • Link uçmuş
  • yukarıda anlatılan tekniğe göre kimlik no mu 4 azaltarak sorgulattığımda birşey çıkmıyor.
  • yukarı
  • Artık çalışmıyor bilginize
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cohannan

    Artık çalışmıyor bilginize


    niye ki? hem eskiden çalışıyor muydu?
  • elinde olan var mı bu programdan
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.