Şimdi Ara

AKP Çok Fena Düşüyor.. (890. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28.562
Cevap
66
Favori
520.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1406 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 888889890891892
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

4 kişilik bir aile günde 3 öğün yemek yese.. mesela 1 paket makarna 1tl..

her öğünde 1 paket yeseler günde 3tl. ayda 90tl yapar.

asgari ücret 950tl. 90tl çık, 860tl kaldı geriye.

860tl ile kirayıda ödersin geriye kalan bütün faturalarıda az para değil anlıyormusun kardeş.

Makarna yiye yiye beynin hamurlaşmış senin yazık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

quote:

Orijinalden alıntı: limpony

2 koyun güdemiyecek adamları halk seçer mi sanıyorsunuz?

Koyun gütmek marifet değildir, keçi gütmek marifettir. Koyun gütmek kolaydır, keçi gütmek zordur, bu bir. Memlekette güdülecek koyun mu kaldı? Bu memleketin koyunları Uruguay'dan, Paraguay'dan gelir oldu. Memlekette koyunları yok ettiniz. Sayın Başbakana diyorum ki: Önce şuna bir baksın. Yani keçi gütmek ile koyun gütmek arasındaki farkı bir öğrensin. Sonra da memlekette koyun kaldı mı? Bu koyunlar nereye gitti? Hangi hayvancılık politikasıyla bu memleketi bu hâle getirdiniz? Bir de buna baksın

Bu kadar zorlamasaydın kendini, öyle güney amerikalara filan gitmeseydin kardeş ben genele kısaca sormuşum sende sorunun cevabıyla ilgilenseydin.. Bir daha sorayım madem 2 KOYUN GÜDEMEYECEK ADAMLARI BU HALK SEÇER Mİ?!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

quote:

Orijinalden alıntı: yeniay58

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: high speed dirt

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

quote:

Burada Akpye oy verenler veya yakınları. Siz eşşek gibi üniversiteye girmek için çırpınırken, oy verdiğiniz parti, Suriyelileri sınavsız belki de girmek istediğiniz üniversitenin bölümüne sokacak.
    Haydi kolay gelsin..

Yav he he :)

Atmadığınız bok kalmadı :)

Hayır bu saçma yorumlara cevap yazmayacağım ama gülmekten kendimi alamayıp yorum yapmadan edemiyorum :)

Ama siz de haklısınız burada ki Ak Parti karşıtları 16-20 yaş aralığında ki Dev-Solcu gençler ee normal yani bu tür komik yazılar :)

Akp ye oy verenler sen dahil cahil bile değilsiniz ! cahiller bile bir şeyi zamanla anlar ne kadar hatalı olduğunu kabul eder ama bu aklar bildiğiniz beyinsiz zombi ! yaşayan ölüler !

Evet Cahilim :)

Elimde Ak Partinin dağıttı İşletme Yüksek Lisans Diplomam var :)

Sen de ne var Abd diploması mı ?

Şaşırmadık. Zaten ya cahiller, ya ergenler geliyor buraya Akp'yi savunmaya.

Ergenler siz oluyorsunuz sizin grup :)

16-20 yaş aralığı :)

Ya kardeşim kime oy atarsınız atın ama bunlar gerçek olanlar Gidin İzmir'e bakın ne halde buyurun gidin bakın :)

bol keseden atmak kolay zaten İstanbul ve izmire verilen bütçelere bak sonra birde izmirin dünyanın en hızlı büyüyen 2. metropoller listesine girmesini araştır. İstanbul ve ankara izmirden sonra geliyor.

Bütçeye ben değil o parayı vereceğim diyen kişi baksın :)

Veremeyeceği söylemesin sallamasın diyeceğim de SALLASIN YA sıkıntı yok o böyle salladığı sürecek sorun Ak Parti her zaman iktidar olur :)

bak ben diyorum izmir istanbul ve ankarayı geçerek en hızlı büyüyen metropoller listesinde 2. sırada oldu senin dediğin ap ayrı birşey. Kardeş akpli olduğunuzu laflarınızdan anlıyoruz biz. Ne zaman gerçekleri söylesek konuyu başka yerlere çekiyorsunuz çok yazık ya

Yav he he :)

asıl söyleneni anlayıp işine gelmeyip olayı farklı yöne çeken sizsiniz :)

Tabii 2.sıraya (buda 2.lik de senin sözün bir yerde ne duyduk ne gördük ) çıkar yatırıp yok bir şey yok 2010 da başlanan metronun çıkışları bile yapılmamış daha İzmir de millet isyan da ama sırf ideoloji yüzünden ve körü körüne Ak Parti düşmanlığı yüzünden CHP ye verdiler.
    Sana de desem anlamazsın ki.

işine geleni duyarsın zaten. Bak ankaraya bak 9.sırada melih gökçek anca transformers robotu yaptırsın

http://www.dunya.com/ekonomi/ekonomi-diger/izmir-istanbul-bursa-ve-ankara-ilk-10a-girdi-251251h.htm

Bunun Belediye ile alakası nedir ? Istihdam ve is gücünu belediye mi artırıyor yahu biz koyun diyorsunuz bir de Allah aşkına ya sen bana belediyenin yaptıklarını pardon yapamadıklarini yaz :)

transformers,kedi,dinazor heykeline para yatıracağına bi fabrika açarlar istihdam sağlarlar.

Doğru diyorsun bak burada bizde yıllarca bunu dedik bırakın Heykel yapmayı milletin karnı aç dedik kimse dinlemedi artık sizin de bunları kabul etmeniz güzel demek ki bir şeyleri görmeye başlamışsınız Şükürler olsun :)

Yav heykel yapılacaksa bile mantıklı birşeyin heykeli yapılsın transformers , kedi, dinazor heykelinin yapılma amacı yok ki

Ya her seferinde ataturk heykelleri diyorlar.ben anlamadim bu isi sanki her köşe basinda heykel var.ben mi körüm nerede bu heykeller

• quote:

bilimsel ve istatistiki örnek veriyorum kabul etmiyorsunuz. bir gün makarna yenir 2.gün domatis çorbası içilir yine aynı maliyete sahip onlarca şey sayabilirim.

ama sizlerin derdi o yüce insana hakaret etmek başka bir şey değil.

Makarnayı 1 liraya alıp hiç maliyetsiz pişiriyorsan sen uçmayı falan da biliyorsundur. Yahu bu insanlar giderlerini karşılayacak güce sahip değiller. Ülkede 12 milyon insan sosyal yardım alıyor tüik diyor bunu.

Marketlere gitmiyor musun? Fiyatlar ne halde.
    949 lira ile siz nasıl geçineceksiniz. Ezbere konuşuyorsunuz. Oku da Anla hayat pahalılığı ne halde.
    1)Kira gideri: en az 400 lira. Zeytinburnu gibi gelişmemiş bir ilçde bile köpek bağlasan durmayacak evler 500 lira (asgari ücretlinin çok az kısmı ev sahibi)
    2)mutfak gideri: aha asıl sorun burada. En kalitesiz zeytin, en ucuz peynir bile en az 5-6 lira. Zaten fakir kurban bayramı hariç et yüzü görmüyor. Çayın bile kilosu 12 lira berk çay falan. Tavuk salamların bile kilosu 10 küsür lira. Kaşar peynirinin kilosu 15 lira. Sen neden bahsediyorsun. Süt, yumurta ve yoğurt bile lüks. Hadi un, sebze ve meyveyi falan bazen memleketinden getirse işçi belki masraf biraz azalır ama o da herkese nasip olmaz. Bugün markete gitsem 2 günde bitecek kahvaltılık alsam salt zeytin, peynir ve yağ aldım 30 lira. Bal, reçel, helva falan lüks artık.
    3) yakıt gideri: kömür yardımı alıyor bazıları ama kömürler düşük kalorili ve eksik kiloda oluyor. Yetmiyor. Ayrıca kimi ailelerde ise doğal gaz var. Zaten kışın 300 liradan aşağı gelmiyor. Doğal gazı olmayanın ise tüp derdi de oluyor. Tüp 80 lira. Ayda bir alacaksın. Araba lüks zaten. Onu saymıyorum zira fakirde kolay kolay araba olmaz.
    4) Giyim :bu da en kalitesiz ürünleri seçsen bile ekonomini zorlar.
    5)telefon, elektrik ve su faturası : tasarruf bile yapsa 5 kişilik aile 3 üne en az 150 lira öder.
    6)ulaşım ve okul: çocuk okutmak ve toplu ulaşım kullanmak büyük maliyet. Ben ögrenci halimle aylık 40 lira ödüyorum .OKUL aidatı ve harçlık da dahil olmak üzere 200 lira da bu tutar aylık.

Kısacası 949 lira ile bir ay değil 1 hafta geçinemeyecek kişiler boş konuşmasın. Bu para yetersizdir. Ayıp be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartakos -- 1 Mayıs 2015; 22:13:46 >

• Olm biraz et yiyin kafanız calissin diyeceğim de kilosu 30 TL. Zaten Akp size et yiyecek para verse nasıl iktidar olacak orası da ayrı mevzu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Unduli

quote:

Orijinalden alıntı: Laboheme

quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

quote:

25 sente muhtacız diyenleri duydu, imf bizi kurtar diyenleri gördü bu gözler, Türk Lirasında 6 adet 0 gördü bu gözler, ekonomi o zaman mı zirvedeydi de şimdi dibe vurdu ..?

Benzin koymayı unuttukları için devrim otomobillerini hurdacıya satan yöneticileri gördü, uçak fabrikasını kapatanları gördü bu ülke... Üretim yok diyenler, atak helikopterini görmüyorlar sanırım, yerli uçak üretim anlaşmalarını görmüyorlar... Yerli otomobil yapacak babayiğit arıyorum diye yırtınıp duran bir lider var ve karşısında montaj imparatorluğunu kaybetmek istemeyen koç gibi sanayiciler var....

Üniversiteler ilim irfan kapısıdır, iş kapısı değil... İnsan Kaynakları sitelerine girin bakın, binlerce iş ilanı var, ancak televizyon dizilerinin ve internetin manipule ettiği gençliğimiz , maalesef iş beğenmez olmuş... Herkes mezun olur olmaz genel müdür olma sevdasında....

Peşkeş, torpil, yolsuzluk maalesef millet olarak içimize işlemiş durumda... Bir çok hükumet gördüm (sağ ve sol), yeğeni banka batıranları mı ararsınız, iskigate skandalını mı, örtülü ödenekleri mi... Bu hükumet dönemin de de devam etti maalesef bu durumlar... Ancak ben hükumetleri suçlamak yerine genel anlamda kendimizi sorgulama taraftarıyım... Eminim çoğumuz elektrik faturası kuyruğundan tutun da, hastane sırasına, maç bileti kuyruğundan tutun da çocuğunuzu işe sokma derdine derman bir tanıdık aramışsınızdır... Önce kendimizi düzelterek başlamalıyız mücadeleye.

Sonuç olarak Türkiye dünden kötü değil, ayağı çukurdaydı ve söz sahibi değildi... Ayağını çukurdan çıkarmaya ve söz sahibi olmaya çalışıyor... Yapıcı muhalefetle bu gayet mümkün... Kim ne derse desin; emekliye ikramiye ve mazot yardımı gibi günü kurtarmaya yönelik bir vizyona sahip küçük düşünen ana muhalefet partisinin vaatlerine kanacağıma, 2023 hedefini koyan ve vizyonunu belli eden bir partiye oy vermeyi tercih ederim... Ülkemi çok seviyorum ve Ak Partiye oy veriyorum...

Son sözüm bu başlığı açan arkadaşa: "AKP Çok Fena Düşüyor" oldukça iddialı bir başlık. Benim acizane görüşüm, algı yaratmaya yönelik açılmış... Ancak bu tarz bir algı bu siteyi kullanan arkadaşlar arasında zor yaratılır... Zira az çok okuyup yazan insanlar var burada. Bu tür çalışmaların eğitim ve zeka seviyesinin daha düşük ortamlarda yapılması, daha verimli sonuçlar doğurur...

Zaten şuan Akepeden ne çekiyorsak 2002 öncesi iktidarlar yüzünden bir de senin gibi Türkiye yi hala 15 sene öncesiyle kıyaslayanlar yüzünden çekiyoruz.

Sen adam gibi istihdam sağlayacaksın ne demek iş beğenmiyorlar? 3 kuruşa insan yerine konmadan beni çalıştırsalar ben de çalışmam. İnsanlık onuruna saygı diye bir şey var. Sen devletsin hem istihdam sağlayacaksın hem de ihraç edebileceğin markalar üreteceksin. Verdiğin maaşın brütü ile neti arasında da uçurum olmayacak. Verdiğimiz vergileri harcarken az ileri görüşlü olacaksın. 3 koyuyorsan 5 döneceğini bilerek yatırım yapacaksın. Ekonomini düzelt yolu havaalanını öyle yap.

Artık öğrencilerin açıkta kalma korkuları yok. Her yer üniversite. 200bindn mühendis alıyor senin üniversiten. Bu adam mezun olunca nerde iş yapacak? İşsizliği 4 yıl ötelemekten başka ne işe yarıyor. Ha sen fabrikalar kurup bunlara istihdam sağlasaydın tabiki taktir ederdik üniversiteleri. Ama garibanlar okuduğu 4 yıl ile kalıyorlar. Boşa giden 4 yıl.

Alım gücü neden avrupanın en düşük 1-2 ülkesinden biri?
    Neden en pahalı benzini eti vs. Biz alıyoruz?
    Neden fahiş vergiler veriyoruz?
    Yatırımlar hep gösteriş için gidiyor. Yolsuzluğa gidiyor. Makam arabalarına gidiyor. Bakan uçaklarına gidiyor. Bunlar senin benim vergimden kesiliyor. Zoruma gidiyor yemin ederim.

Artık Türkiye yi 15 yıl öncesiyle değil günümüz ülkeleriyle kıyaslayın. Haksızlığa göz yumdukça sömürülmeye devam edeceğiz.

Son olarak; ben de chp ye vermeyeceğim oyumu. Sırf halk paraya aç diye onlar da böyle popülist vaatlerle oy telaşesindeler. Ama oyumu akepeye verip kendi topuğuma da sıkmam. Sen de Akepenin hataları olduğunu düşünüyorsan oy verme ki bişeyleri düzeltmeleri gerektiğini anlasınlar.. Madem başımızdan atamıyoruz yola sokalım de mi? Görevimiz de bu zaten milletçe.

Aslında üç aşağı beş yukarı aynı dili konuşuyoruz sizinle, ancak bazı tespitlerinizi sadece hükumete indirgemek insafsızlık olur bence... Ben ne sosyolog'um nede ekonomist. Acizane gözlemlerim, dünyanın neredeyse tamamında üretim durmuş durumda... Dünyanın yükünü şu anda Çin çekiyor. Avrupanın yükü ise Almanya üzerinde... İngiltere ise hala sömürmeye devam ediyor.. Diğer Avrupa Birliği ülkelerinde durum malesef bizden çok daha vahim.... Yunanistan'ın durumu malum, İspanya zor ayakta duruyor, Belçika resmen bölünmeyi konuşmaya başladı... Yolsuzluklar için aynı şeyi tekrarlıyorum, önce kendimizi düzelteceğiz biz düzgün olursak bozuk olanlarda düzelir... Yoksa saraydır, makam aracıdır, uçaktır bunlarda benim bozulduğum şeyler... Oyumun rengi seçim günü belli olacak büyük ihtimalle ancak hala alternatif bulabilmiş değilim...

Bu paranın ucuz olduğu, tüm dünyada almayanın kafasına attıkları altın dönemi gerekli dönüşümleri gerçekleştirmek , Türkiye'yi orta gelir tuzağından çıkaracak uygulamalara yöneltmeleri gerekirken; maalesef AKP hükümeti bu dönemi birbirimize beton satmak, ucuz parayla tüketim toplumu yaratmak için kullandı.

Bu dönemde Türkiye'nin katma değersiz üretim desenini değiştirecek adımlar atılmadığı ve bizzatihi kendilerinin söylediği gibi Türkiye'ye biçilen rol işgücünün taşeron ile sömürüldüğü , Avrupa'nın Çin'i modeli. Türkiye'nin 1. Dünya ülkesi gibi yaşayıp, 3. Dünya ülkesi gibi üretim (sadece imalat değil, bilim, kültür, sanat) yapması sürdürülebilir değildi, olmadı da zaten.

AB ülkelerinin sorunu daha çok ekonomik yapıdan kaynaklı (ayrıca Euro zone içinde tek merkezden (ECB) yönetim ve homojenliğin düşük olması da alarm zillerini bastırdı, diğer türlü örneğin Yunanistanda drahmi devaüle olurdu yıllar önce) , bizde ise dönüşüm gerçekleştirecek ve ekonomik kalkış (takeoff) sağlayacak insan sermayesi yapısı ve altyapı yok.

Yolsuzluk konusunda ise; Fatih Altaylı'nın sevdiğim bir lafı vardır "Türkler kendisinden çok çalana hırsız der" der, baktığınız zamanda averaj Türkte kabaca doğrudur. Yolsuzluk ile ilgili AKP hükümetinin sıkıntısı, oluşturulan miti korumak ve ucu en üstlere giden düzeni açığa çıkarmamak için "sütte leke olur , bizde olmaz, Peygamber gururlanır biz gururlanmayız" şiarından şaşmamakta direnmeleri. Eğer 4 bakanın ipini kendilerince yeniden aday göstermeyip değil, yargılatıp çekselerdi samimiyete inanma şansı olurdu.

Bizde kimse yolsuzluk yapmaz , tam Asr-ı Saadet tablosu diyerek "kol kırılır yen içinde kalır" türü üstünü örteceklerine, "beşer şaşar ama cezasını çeker" demeleri gerekirdi.

Çin de asfalt yol çalışmaları kısa ömürlü olacak şekilde uygulanıyor, zira muazzam bir nüfusu var ve istihdam yaratmak zorundalar. 13 yıllık iktidar süresinde betona ve asfalta yönelmenin sebebi zannımca, vasıfsız iş gücüne istihdam yaratmak nedeniyleydi. Eğitimli işsizler arttıkça, rol modelin değişmesi gerekti... Ancak dediğiniz gibi insan sermayesi ve alt yapı eksikliği bu yönde yapılabilecek olan hamlelerin çok kısıtlı olmasına sebep oldu. Kendilerinin bizatihi söylemeye çalıştıkları şey bu sanırım. Bilim, kültür sanat, apayrı bir başlık bence... Ki bu başlıklar bireysel imkansızlıklarla ve bireysel fedakarlıklarla meyve verir...
    Avrupa da ekonominin sıkıntılı olması da büyük oranda üretim ve tüketim arasında ki dengesizlikten kaynaklanıyor bence... Özellikle Yunanistan'ın durumu hakkında ilk elden bilgilere sahibim... Özellikle adalar da ve turizme dayalı bölgelerde mesai saatleri günde 3 - 4 saate düşmüş durumda... Adamlar neredeyse tüm gün siesta yapıyorlar... Hal böyle olunca durum da malum.... 1860 da İlk defa Osmanlı için kullanılan " Avrupa'nın hasta adamı." deyimi, şimdilerde bu bahsettiğim AB ülkeleri için kullanılır olmuş...

Bunu ben demiyorum, bakın wikipedia diyor:

"1970'li yıllar boyunca Birleşik Krallık, diğer Avrupa devletlerine göre ekonomisi kötü olduğundan ve endüstriyel çekişmelerden dolayı "Avrupa'nın hasta adamı" olarak bilinmiştir. 1990'lı yıllarda da Almanya ekonomik sorunlarından dolayı bu sıfatla anılmıştır. Mayıs 2005'te The Economist, "Avrupa'nın gerçek hasta adamı" diyerek bu deyimi İtalya için kullanmıştır. 2007 yılında Morgan Stanley, Fransa'ya "Avrupa'nın yeni hasta adamı" demiştir. Nisan 2007'de The Economist, bu sefer de Portekiz'e "Avrupa'nın yeni hasta adamı" demiştir. 2008'de The Daily Telegraph, İtalya için bu deyimi kullanmıştır."

Bu arada son iki paragrafınıza dibine kadar katıldığımı söylemek de boynumun borcu...

• Akp duşer mi laaaaaaagg

• quote:

Olm biraz et yiyin kafanız calissin diyeceğim de kilosu 30 TL. Zaten Akp size et yiyecek para verse nasıl iktidar olacak orası da ayrı mevzu.

• kazuya58 kullanıcısına yanıt
    Ne düşünüyorsunuz ?
  • İktidara gelecek olası yeni bir parti ne yapar ne eder bilmiyorum, gerçi mevcut o kadar dipte ki bundan daha kötü olamaz; ama en önemli getirisi artık her yerden fışkıran cehalet kokulu insanların kaybolacak olması... Malum, ülke leş gibi cehalet kokuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.p86

Ömer üniversite işletme mezunu ve senin gibi onlarcasına işverenlik yapan bir kişiyim. Efendim neymiş 1.250 tl ye kimse çalışmazmış. Siz bu kafayla gittiğiniz müddetçe daha çoookkkkk aç kalırsınız. Bak sana bir abi tavsiyesi işe başlarken patronuna maaş sorma. Rahmetli sabancıya işe başlarken kaç lira alacağım diye soranlara "maaşını sen belirleyeceksin" dermiş.

Birkaç sene önce gençbakış ta Ahmet Nazif Zorlu senin gibi delikanlılara fırça çekiyordu. Bizi cv dolduran herkes altına bir araba, sınırsız cep telefonu istiyor ve bilmem kaç bin dolar maaş istiyor. Böyle iş varsa bende başlayım hemen diyordu. Neymiş adam odtüyü bitirmiş böyle olmaz arkadaşlar diyordu. Önce asgari ücretle başlayın sonra kendinizi ispatlayın erekli yerlere zaten 2-3 yılda gelirsiniz diyordu, kiiiii özel sektörde işler böyle yürür. Siz lafta milliyetçi, atatürkçü arkadaşlara bu ters. Yan gelip yatayım devlet dairesi olsun aylık 3 bin lira alayım derdindesiniz hepiniz. Sizin gibiler olduktan sonra bu ülke gram ilerlemez gram.

Öğrenci burs ve kredilerini kim uçurdu? Senin yaşın yetmiyor ama ben koalisyonları gördüm.

Öğrenciye gelince para yetmez. Cebinde parası olmaz ama aklıda olmaz gider levis alır.

Konumuz bi üniversite öğrencisinin mezun oldugu zaman da aldığı maaş ve kendini geliştirdikden sonraki aldıgı maaş değil yada arasındaki fark hiç değildi niye buraya çektiniz anlamadım .
    Konumuz sizin ve sizin gibilerin 1250 tlyle nasıl ev geçindirilir tezini sadece kendi cıkarlarınıza göre kagıt üstünde eflasyon oranlarını hazırlayarak algı yönetmesi.
    Sen odtü inşaat mezunu adama 1250 tl verirsen çalışmaz tabi .
    Gel gelelim zaten konumuz o değil , asgari ücretle ev geçindirmek veya geçindirmek zorunda bırakılmak . Konuları saptırarak bi yere varamazsın . Yok o kişi programda canlı yayında onu söyledi bunu söyledi O adam aylık ne kada kazanıyor yada bir kere bile 1500 tlyle cocuk okutup ev geçindirmiş mi ? Sen diyorsun ya üniversite öğrencisi maaş begenmiyo falan filan diyorsun ya abicim . Sen 1500 tlyle cocugunu üniversite okutup .yurt parası verip , evinin kirasını verip faturalarını ödeyip hem kendi ailenin hemde cocugunun okudugu ilde aç kalmaması icin cep harclıgını verdin mi ? Hayır ama kagıt üstünde verirsin dimi . 330 tl burs ve kredi veriyor . O burslarında %60 ını kimlere verdiğini ben çok iyi biliyorum ve görüyorum zaten . O yüzden bana hikaye anlatmayın . O kadar eskiye gitmeye gerek yok . Ayrıca tarihi o zamanki dönemlle karsılaştıralım şimdiki dönemle değil . Beni geçmişde yapılan hatalar değil şimdikive bundan sonra yapılan hatalar ilgilendirir.
    Alım gücü azalmış bi ülke , emeklisine ve işcisine değer vermeyen 1000 tl asgari maaşla geçindirmek zorunda bırakılan bi ülke , yarının mühendislerini asgari maaşla calıstırılan zorunda bırakılan bi ülke , neredeyse hava almaya bile vergi istenilecek kadar yüzsüz bi hükümet , o kadar vergiyle hala çalıp cırpan hırsız , ülkeyi borçlandıran bir aç gözlülük , tek adamlık sevdasına hiç gereği olmayan bi sistem icin ülkeyi ateşe atan bi hükümet . Daha sayıyımmı ? Gerek var mı ? Çalmasın cırpmasın ? Aksarayı aylık gideriyle her ay 2-3 hadtane 2-3 okul emekliye zam yapılabilir ama cumhur reisimiz tuvaletii altın çünkü poposu cok değerli . Şimdi bana kalkıp koalisyon demeyin ? Geçmişi yargılamayın bütün ülkeler gelişiyor biz gelişemiyoruz onların hızında değiliz neden ? Kendimi bildim bileli geliimekde olan ülke gelişemeyen ülke . Almanya bile ABD nin 30 yıl gerisinden geldiğini düşünürsek acaba biz kaç yıl gerisindeyiz ? Hergecen dakika kaç sene daha geriye gidicez ? Milletten çalıp ayakkabı kutusu dolduracaklarına çalmadan hizmet edin bak bakalım asgari ücret kaç tl ? Emekli maaşı kaç tl ? Odtü mezunu adama baslangıc maası kaç tl ?
    Bence abicim sana bi kardeş tavsiyesi boynuz kulagı geçiyor yeni nesil gümbür gümbür geliyorken bu senaryolarınızı kendi yaşıtlarınıza yani kıraaathane köşelerinde anlatın cünkü okuyan bir nesil bunları yemez

• sp86,

zenginler o tip fırçayı severler. Ben de sayılı zenginlerle çalışıyorum. patronum bana 50-100 TL'nin hesabını soruyor. Ama bu onun bir akşam yemeğine 10-15 bin TL harcamasının önüne geçmiyor. Sürekli kendini zeki sanıyorsun. Alaycı konuşuyorsun. Uslubunu değiştirmen lazım bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yukki

özet geçeyim. 2023'de TR diye bir yer kalmayacak.

ama akp seçilmese bile yerine geçen parti de mutlaka abd desteği alıp geçmiş bir parti olacağı için ülke yine bölünecek.

yönetim biçiminin değişip başkanlık sisteminin gelmesi ile de TR eskisinden çok da kolay yönetilen bir ülke olacak. şimdiki sistemde en azından abd ye köstek olanlar (Ecevit, Erbakan), yan çizenler (A. Menderes, Turgut Özal) veya işi yokuşa sürenler (S. Demirel) çıkıyordu arada bir hiç olmazsa.

1980 den itibaren şeriat gelecek diye partiler kapatıldı, post modern darbeler yapıldı... Ne zaman islami bir parti aradan sıyrılmaya kalksa, aman laiklik elden gidiyor, vay şeriat gelecek diye vatandaşın yüreğine korku tohumları ekildi... Bu hükumet geleli 13 sene olmuş be paşam, baktılar ki şeriat gelmedi... Yeni korkular bulmak gerek dediler... Yeni korku tohumu: "Ülke bölünecek..." Bak güzel kardeşim,1991 de shp (karayalçın) o günün hdp sini meclise soktuğunda, 2000 yılında Ecevit Ve Bahçeli apoyu asmadığında, mayıs 2011 de chp öldürülen 12 pkk lı için 3 gün yas tuttuğun da bile ülkenin bölüneceğine dair kaygı duymadım... Neden biliyor musun ? Ben halkıma inanıyorum... Sende inan. Bu ülke bölünmez, teminatı benim, benim yetiştirdiğim evladım... Ha benim gibi kararsızları etkilemek istiyorsan daha makul sebeplerle gel...

Koalisyon zamanında idam kaldırısı yönümde oy kullanan milletvekilleri şimdi akp çatısı altında siyaset yapıyor , meclis belgeleri herkese açıktır bakabilirsiniz .

Ayrıca MHPnin birtane bile idam kaldırılsın yönünde oyu yoktur çogunluk MHP de olmadıgı icin oylamadan galip gelememiştir . ve idamı kaldırıp İmralida oc astırmayanlar Şimdilerde akp koltuklarında yüce meclisi kirletmektelerdir

• quote:

4 kişilik bir aile günde 3 öğün yemek yese.. mesela 1 paket makarna 1tl..

her öğünde 1 paket yeseler günde 3tl. ayda 90tl yapar.

asgari ücret 950tl. 90tl çık, 860tl kaldı geriye.

860tl ile kirayıda ödersin geriye kalan bütün faturalarıda az para değil anlıyormusun kardeş.

Makarnayı da belediyeden alırsın zaten...beleşe karnını doyurursun!!!

Asgari ücretli rahat rahat karnını doyuruyor diyen adama, ayda kaç kg kırmızı et yiyorsun diye sormak lazım...pardon kaç gram demek daha doğru olur?
  • Melih gökçek Konuşuyor yine ama çoğu mantıklı ya koalisyon olduğunu düşünün içişleri Bakanı hdp li bu kadar polis asker hdp ye mi bağlı olacak çok korkunç bir olay sokakta dolaşamaZsın ya ....

• quote:

Orijinalden alıntı: Muz Joe

quote:

Orijinalden alıntı: hernan77

quote:

Orijinalden alıntı: Muz Joe

quote:

Orijinalden alıntı: SneakyWolf

aa buraya hikaye yazmış yine chp liler ben kime sorsam akp diyor 12 yılda gelen hizmet belli neyse siz daha çok hayal görürsünüz

aynen kardes. hdpye oy verenler bile AKPye veriyor. bunlar kendi kemalist cevresine bakiyolar. AKP %60'ın uzerine cikacak insallah. bu konuya girip dalgamizi geceriz hemen kacmazlarsa.

8 Haziran da burda ol kim kime Güler görürüz...

ben her zaman burdayim. %1 alsak bile yinede burdayim. ama onemli olan siz chplilerin burda olmasi. %20 alinca mors olucaksiniz. biz %60 ustune cikicaz. sonra oylar calindi falan dersiniz, molotofa baslarsiniz yine. sizi paralelci sehir eskiyalari sizi..

%60 mı k...c.....lan Güler'im. 12 Yıldır ayni yatakta idiniz paralel ile..kendiniz söylüyorsunuz paralel diye, kimin paraleli sizin paraleliniz....

• CHP kazanır da biz görür müyüz ki ?
    Ülkemizin ne kadar geri durumda olduğu çok çok açık. İnsanımızın bunu kabullenmesi gerek artık. Kendimizi biz ilerdeyiz, gelişiyoruz, borçlarımızı ödedik, yalanlarına inandırmayalım. Köprü, metro gibi projelerle uğraşılacağına doğal enerji projelerine gidecek olan bir hükümet istiyorum. Seçmenimiz akıllı olsaydı hükümetler de bu yatırımları yapmak zorunda kalırdı ama seçmenimiz kendi RAHATINA PARASINA baktığı için yol, köprü yapıyorlar.
    Hükümet değil de halk önemlidir. Şayet "onlar konuşur akp yapar" sloganından da bunu anlamıyor muyuz zaten.
    Alkışlayalım bakalım. Akp'nin tekrar seçilmesini alkışlamayız inşallah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iRealisT

quote:

Orijinalden alıntı: kazuya58

Bende onu diyorum işte
    Kolay kazanılmadıgına inanıyorsun,bu milletin yüceligine inanıyorsun :
    ülkenin 1/3 ünün bir adamın 2 dudagının arasından çıkacak bir lafla yada bir antlaşmanın bitmesiyle(!) hemen verileceğine nasıl inanabiliyorsun

Dolar yükseltmesiyle. Tayyip'in IŞİD'e yardım etmesiyle ( Kanıtlandı zaten ) . Tayyib'in belirli yıllar arasında ülkeyi savunmuş diger yıllar arasında bu söylediklerini inkar etmiş biri ise bölünmeye layıktır. Halkda buna inanıyor benim o haritalardaki videoyu iyi izlermisin dostum senden rica ediyorum. Orada o video var. İzlersen görürsün kardeşim aşağıdaki yazdıgım hepsinin gerçek olduğunu zaten biliyorsun ki Haberde bile bu söylendi. Adam peres'e res çekiyor bir süre sonra yapmadım diyor. BOP'un eş başkanıyım diyor bir süre sonra eş başkanı değilim diyor :D

Mesela Ahmet davutoglu çocuklar üzerinden seçim propagandası ? .

Bunun dışında. Atatürkün ilke ve inkilaplarını ve bunun dışında sosyal bilgiler dersinin ilkokul ve ortaokulda kaldırılması

ve gene bunun dışında Atatürkün anayasasını parçalaması. ( Ana yasa değişikligi ) hatta AKP li millet vekillinin azğından çıkan söz haberlerde görmüssündür.. ( Anayasayı parçaliyacağız buras tayyip'in ülkesi anayasada neymiş )

Hadi bunları geçtim

bu konuda çok önceki bir yorumda ne yazıyordu ? RTE Peygamberdir onun yolundan gitmeyen bizden değildir diyen bir adam var. Bumu yani dine bu işe alet eden adam nasıl türkiyeyi yönetir. ? ki Ahmet davutoglu camiye bile iniyor maşallah.. Oy için.

Kadının biride erdoğanın kılıyım diyor bumu yani halk ?

Biride FOX Tv sabah haberinde spiker halkın arasına inerken oradan bir vatandaş ne diyor ?C. başkanımın Başbakanımın ayağını yalayım diyor bu nasıl bir halktır

Bu milletin yünceliğine inanıyordum sağolsun herşeyi kör ettiler ilke ve inkılaplarını kaldırıcakları için..

saygılar.

Kardeşim sen hala soruma cevap vermedin, çok farklı şeylerden bahsediyorsun

RTE eşbaşkanı geçtim bizat başkan olsa ne olur
    Doların 3 degil 30 tl olsun
    ahmet davutoğlunun cocuklarını geçtim tüm sülalesi üzerinden yapsın
    Atatürke hiç girmeyeyim konu dagılır
    RTE peygamber diye inananları geçtim yaratıcı diye inananlar olsun
    g.kılı olanları geçelim bizzat g.tü olsunlar

bak senin söylediklerinin bin katını yazdım

bu tip insanlar olsa bile sen bunları referans gösterip bu halka inancım kalmadı diyemezsin, bu milleti aşağı göremezsin

bu çok anlamsız

---

Not: senin osmanlı hayran/yanlısı veya herneyse , öyle birisi oldugunu düşünmüyorum, büyük ihtimal sağ kesimden sempati toplamak için böyle strateji yapmışsın, bildigin Kemalist birisin
    benim için konu kapanmıştır.
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: zgrp

Nutuk vari söylemleri bırakalım politikacılar yapsın onların ağzına daha çok yakışıyor. Siz güneydoğunun şırnak ve Hakkârinin şu anki durumunu biliyormusunuz askerin kışlaya hapsedilmiş polisin zırhlı araçlar olmadan dışarıda gezemediğini pkk nın kendi mahkemesini kendi polis kontrol gücü olduğunu... Bütün bunlar gerçekten de son 13 yılda gerçekleşti daha önce kararlarını beğensekte beğenmesekte terörü ciddi boyutta bitirmişti yavaş yavaş mücadelenin sonuçlarını almaya başladığımız bir dönemde gelen yeni iktidar durumu hiç olmadığı kadar pkk lehine çevirdi. Bugünkü durumla geçmiş yılları kıyaslamak imkansız. İnsanımız sağ duyuludur herkesin inancını ve kültürünü yaşamasına saygımız var ama bir halkın demokratik haklarını sağlamak demek ülkenin bir kısmını teröristlere bırakmak demek değildir. Birde kalkmış halkımıza güvenliğinizi söylüyorsunuz hangi halka kandildekilere mi

1916 yılında rahmetli dedem Bitlis kuşatmasında, ruslara karşı savaşır... 1928 de rahmetli babam doğduğunda oğluna sarılabileceği tek kolu vardır... Ben 1974 Ağrı doğumluyum, eşim Bitlis doğumlu... Aydın'da yaşıyorum. Yakın çocukluk arkadaşlarım (arkadaşlığımız tüm hızıyla devam ediyor...) Şırnak'lı, Hakkari'li... Sizi bilmem ama ben doğu ve güneydoğu da ki meselelere fazlasıyla hakimim... Ben 13 yıl öncesini de biliyorum şimdiyi de.... Tayyip dillendirene kadar Sivas'tan öteye gidemeyen muhalefeti de... Bak güzel kardeşim, ben kolunu ruslara bırakan Çolak Mehmet Salih'in torunuyum... Belki sende Seyit Onbaşının torunusun... Biz bu topraklar için hep beraber savaştık. Etle tırnak gibiyiz... Almanların, İsrailin, Amerikanın kullandığı bir avuç meczup, ortalığı karıştırmak için ateşe benzin döküyor... Bu ülke ne zaman silkinip ayağa kalkmaya çalışsa aynı oyunlar farklı senaryolarla sahneye konuyor...

Son olarak, Şair Orhan Veli'nin bir şiirini yazıp öyle bitireyim:
    " Neler yapmadık şu vatan için,
    kimimiz Nutuk söyledik, kimimiz öldük..."

Size cevaptan bağımsız olarak yazıyorum... Fikrimce bu başlık, bir muhalifin temennisi olarak ve amatörce algı yaratmak için açılmış, paylaşım ve kaynaştırma amacından ziyade ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya hizmet ediyor... Aklı başında ve seviyeli olan, karşılıklı yazıştığım arkadaşlara teşekkür ediyorum. İstemeden kırdığım arkadaşlar varsa da özür diliyorum... Daha da bu konuya yazmam... :)

• 
Sayfa: önceki 888889890891892
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.