Şimdi Ara

AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs) (315. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.378
Cevap
175
Favori
789.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • casual kullanıcısına yanıt
    casual arkadaşım senin yorumunu destekleyen ve the_japan adlı arkadaşın görüşünü çürüten bir yorumda ben yazayım.

    Şu an istense Adil kullanım kotası tamamen kaldırılabilir. Gecenler de ülkenin İnternet hat kapasitesi açıklanmış. Kullanılan kapasite ise sahip olunun kapasitenin yarısına bile denk gelmiyor yani AKK kotası kaldırıldığında kimse açısından internet kullanımı sırasında bir sıkıntı yaşanmayacağı ve kimsenin hakkının çalınmayacağı kesin. Ama birileri sırf daha fazla para kazanmak ve interneti palı satmak için Adil Kullanım kotası denen gereksiz bir uygulamayı gerçekleştirmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 22 Nisan 2015; 20:08:36 >
  • fireforge35 F kullanıcısına yanıt
    Bende asus n12u adsl var.En uygun mtu 356-354-352.Bunun dışındakilerden %20 ve daha fazla verim düşüyor
    Düzeltme;zevkine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YüzüğüKayıpFrodo -- 22 Nisan 2015; 21:17:36 >
  • Selamlar

    Dikkatimi çekti bugün adsl hızı bende 16 mpbs akn dolalı 2 hafta oldu. Neden hız arttı bir anda bugün bayram diye mi ?
  • Arkadaşlar hızım testler de 22 Mbit çıkmasına karşın dosya indirirken ortalama 1.4 ile 1.5 arasında dosya indiriyor sebebi ne olabilir. 2 Mbit görmesi gerekmez mi?
  • Fiber internet kullanıyorum Tilgin modemli olan, 35gb AKN var, ve yetmiyor bana, bunun için bir yöntem yok mu? Elinin altında Ferrari var ama biz Murat 124 ile gidiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 24 Nisan 2015; 10:54:28 >
  • TTNET diyorki, gideceğin yolun 35 km.sini BMW ile gidebilirsin ama 35 km.den sonra Murat 124 ile gideceksin, işine gelirse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasgesci -- 24 Nisan 2015; 18:29:53 >
  • Şu AKK'den kurtulmanın "legal" veya "illegal" başka yöntemleri var mı? yetti artık
    parasını verdiğim şeyin hakkını alamıyorum. "parasıyla rezil olmak" işte tam anlamıyla budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p-216 -- 24 Nisan 2015; 18:52:36 >
  • dsmartnet müş. tem. ile görüştüm dün gece ve az önce .
    kotayı aşmışsınız , hızınız 3 e düşmüş . ayın 1 inden itibaren yine 8 hıza ulaşabilirsiniz diyor .

    şu anda modem arayüzünde ki sonuç : Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 8192 797

    modemin arayüzünde ki ,internet sekmesinde , gelişmiş sekmesinde ki , bağlantı tiplerini kurcalayın arkadaşlar

    AnnexA
    G.Dmt
    G.lite
    T1.413
    ADSL2
    AnnexL
    ADSL2+
    AnnexM
    MultiMode

    buradaki modları değiştirin . bazı seçimlerde , müş.tem. nin dediği gibi hızım 3 görünüyordu . bir kaç değişiklik yaptım , şu anda yukarıda verdiğim hız da kullanabiliyorum ;) umarım siz de işinize yarar..
  • Hocam benimkin de şu anda 12mbit görüüyor o önemli değilki, modeme gönderilen hız zaten yine aynı başka şekilde sınırlandırıyorlar. Mtu olayı da burdan çıktı zaten modeme gönderilen hız kısıtlanmadığı için bunu kullanma yolları.
  • nicosia kullanıcısına yanıt
    hız testinde de yine 8 çıkıyor ama .
  • Farklı bir şeydendir o bende de oluyordu bazen kotayı geçtiğim halde hızımın aynı kaldığı. Dediğim gibi şu an arayüzde hızım 12mbit ama testte 3 bile çıkmıyor. Hattı kaldıran herkesin şu an modem arayüzünde hızı paketi 8'se 8, 16 ise 16'dır.
  • çok ilginçtir aynı kalitede olsalar bile her torrentte işe yaramıyor. kendi zamundadan indirdiğim torrentleri deniyorum bazılarında anında 2.6mb/sn bulurken bazılarında 350kb/sn geçmiyor. Oysaki hepsi kaliteli ve seed alan torrentler. Nedenini bir türlü anlamış değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicosia

    Hocam benimkin de şu anda 12mbit görüüyor o önemli değilki, modeme gönderilen hız zaten yine aynı başka şekilde sınırlandırıyorlar. Mtu olayı da burdan çıktı zaten modeme gönderilen hız kısıtlanmadığı için bunu kullanma yolları.

    Arkadaşımız doğru diyor. Hızlarımız asla hat üzerinden düşürülmüyor. Bunun en büyük ispatıda binanıza gelen hızı test etmektir. İster 8 Mbit, 16 Mbit, 24 Mbit, 30 Mbit, 50 Mbit ister 100 Mbit kullanın binanıza kadar gelen internet hızı hattınız sağlamsa 100 Mbit olarak geliyor yani hangi hız paketine sahip olursanız olun binanıza gelen hız 100 MBit. Başka ifade ile tüm internet kullanıcılarının oturdukları binalara gelen hız aynı sonradan paketinize göre hız düşüyor.

    Binanın içindeki kutudan modeme geldikten sonra paket hızınız kaç ise bağlantı hızı o hıza iniyor. Hiper ve Fiber de kullansanız bu şekilde oluyor. Fiper veya Hiper alt yapısı olup ADLS kullananlar içinde aynı durum geçerli.

    Bu bilgiye nasıl sahip olduğumu soranlar olur diye yazayım gerçi daha önceleri de yazmışsım ama tekrar son defa yazayım. 8 Mbit ADLS kullandığım dönemde bağlantımda arıza olmuştu ve arıza kaydı bırakmıştım gelen ve Telekom ekibi 3 farklı noktada ters yaptı. Fiber Saha dolabın bulunan hattıma test yapmışlar ve oradaki hızın 100 Mbit olduğunu söylemişlerdi. Daha sonra binanın içindeki eski tip telefon hattının daireye gönderim yapan kısmına test yaptılar oradaki hız 50 veya 35 filan düşüyordu demişlerdi diye hatırlıyorum. Sonra daireye gelen kabloya test yaptılar. O testin sonucu 8 Mbit çıkması gerekirken 1Mbit çıktı ve kablo arızalı dediler. Daha sonra kablo cat 5 ile değiştirildi. Cat 5 ile değişmesini ben istedim.

    Kısa lafın özü binaya gelen hız bir arıza yoksa her zaman 100 Mbit daha sonra bina içindeki kutudan daireye gelirken sahip olduğunuz paketin hızına düşüyor. Kısaca hızınız Merkez tarafından düşülse bile şepeke üzerinden değil binanızın içindeki kutudan dairenize gelirken düşürülmekte. Tahminen o kutulara bir sinyal gönderiyorlar ve o gönderdikleri sinyal sonrası kutu çıkış anında hızı düşürüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 25 Nisan 2015; 13:32:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fonrid Tasartir

    çok ilginçtir aynı kalitede olsalar bile her torrentte işe yaramıyor. kendi zamundadan indirdiğim torrentleri deniyorum bazılarında anında 2.6mb/sn bulurken bazılarında 350kb/sn geçmiyor. Oysaki hepsi kaliteli ve seed alan torrentler. Nedenini bir türlü anlamış değilim.

    İşte benimde bir türlü anlamadığım şey.. Mtu ile bazı ülkelere erişim olmuyor sanırım. O yüzden o an seedleyen adamın ülkesine göre değişiklik
    gösteriyor heralde hız.


    Edit: Arkadaşların demek istediğini anladım ben.. Eskiden gelen hat değerleri düşürülürdü şimdi başka bir yol buldular. Arkadaşlar açıklamışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 25 Nisan 2015; 16:45:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zte zxhn h108n modemde mtu ayarları nerede acaba? tivibu'nun yanında verdiler. 50 gb akn hiçbir şeye yetmiyor. kullanan var mı acaba bu modemi?
  • Arkadaşlar kotaya baktım da altta yazan şekilde görünmekte. Hangisine göre hızı düşürüyorlar.

    76 ile başlayansa kota dün gece doldu demektir. Fakat hızım hala 24 Mbit (test yapınca 22 çıkıyor)

    76.402.691.405
    (71,156 GB)
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    trilyon kere söyledik bi trilyon kere daha söyleyelim. kota bilgisi geç algılanıyor.bazen 80gb ye e kadar çıkabilirsin. 75 i geçince şak diye düşürmüyorlar.
  • TP-LINK için MTU ve MSS değeri paylaşsanız arkadaşlar,

    en iyi değerler hangileri

    700 mtu 350 mss yaptım 600 kblara çıkabiliyor bazen 700, ama üzerine çok az çıkıyor, tarayıcıya da girebiliyor

    eskiden mtu 392 mss 352 yapardım, full hız torrent indirirdi, ama o zaman da tarayıcıya girmezdi
  • iyi geceler arkadaşlar gta five indireyim dedim torrent den kotada 200 gb olmuş malum ay sonu 3 mbitlede çekilmiyor
    en son 5-6 ay önce mtu ile tp link modemimde 15-16 mbit ile çekerdim akk ye takıldıgım halde ama şu anda aynı modem olmasına ragmen hiç bir şekilde 350kbs yi geçmiyor hız
    mtu değeri fixlendi mi son durum nedir acaba boşuna uğraşmayayım ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostweb

    daha yeni yeni şeyler keşfediyorum önce turkcellde beles internete girmeyi buldum(bunu öncedende biliyordum çoğu kişi biliyor bu yöntemi internette heryede var) bunu bilgisayara bağladım sonrada ttnet ile turkcellin beles 3g internetini tek bağlantıda birleştirdim sonuç:


     AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs)

    ttnetin tüm açıklarını biliyorum dediğimde bana sen bişey bilmiyorsun diyenler olmuştu keşke olmasaydı şimdi kendi bulsunlar ben ipucunu verdim araştırıp yapmakta size düşer artık.
     AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs)

    2 tane daha turkcell hat alsam 4 mbit upload bile yapabilirim. NOT: Lütfen bana özel mesaj atmayınız.

    Turkcell ile internete beleş girmeyi biliyorum fakat hiç yapmadım. Yapasım var bu aralar. Yakalanma ihtimalimiz, herhangi bir maddi yada hukuksal cezası var mı?




  • 
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.