Şimdi Ara

AKILLI TAHTA VE PROJEKSİYON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
17.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir kampanya varmış,
    Idemark Akıllı Tahta + LG Projeksiyon fiyat oldukça iyi,
    bu ürünler hakkında bilgisi olan varsa lütfen bana yazabilir misiniz?
    2500 ansilumen projektör oldukça iyi görünüyor,
    Idemark Türk üretimi akıllı yazı tahtasıymış, sitede videosunu izledim,
    oldukça ilginç, ithal ürünlerle hemen hemen aynı şeyleri yapıyor,
    siz ne dersiniz?

• Allah kerim derim.
  • Merhaba Arkadaslar

Akıllı tahta konusunda size bazı detaylar vermek istiyorum. Piyasada bir cok akıllı tahta mevcut yanlız satin alırken bunu bir teknolojik yatırım olarak düşünüyorsanız fiyat konusunda basta önyargılı olmamanızı tavsiye ederim. Bu akıllı tahtalarda 3 çeşit teknoloji var. En düşüğü ve piyasada en ucuzu olarak satılan "Ultrosonic ve Infraned" dedikleri ses ve kızılözesi sinyaller işe çalışan sistem. Bunun en büyük dez avantajı, normal bir tahtaya uyguladıkları için projeksiyon isigini yansitirlar. Ayrica algilamada oldukca yavaslardir. Yani siz bir yazi yaziyorsunuz tahta yüzeyine sonra yazdiginiz sey algilaniyor ve ondan sonra ortaya cikiyor. Bu ürünler pratik ürünlerdir. İstediginiz yere tasirsiniz ama uzun vadeli siniflarda ve toplantilarda cok kullanisli degil. Ayrica icerdikleri yazilimlar ise son derece basittirler. Örnek vereyim. Mimio markasi adi altinda Cleverboard ve Idemark bunlardan olusur. Diger bir marka ise e-Beam markasi adi altinda EmkoTech ve yine Idemarktir. Bu ürünlerin yedek parcalari pahalidir. En basitinden kalemleri 100 USD kadar vardir ki bu kalemler son derece bozulmaya meyillidirler. Bu tahtadan kullandim ve hiç memnun degilim.

Diger bir teknoloji ise arkadaslarin dedikleri Smartboard tahtadir. Çift Hücre zar sistemi ile yapilmis bu tahta analog teklojiye sahiptir. Dokunarak ve kalem ile calismaktadir. Sınıf ortamına cok uygun degildir cunku yüzeyi zar sistemi ile yapildigindan hassastir. Egitim sektoru icin en buyuk dezavantaji dokunmatik olmasi. Yani cocuklar zaten dokunarak tahta yüzeyinde verim alamazlar, kalem kullanmaya aliskinlardir ve el yazilarini gelistirmek icin kalem tavsiye edilir. Bu tahtanin kalemide mevcut yanliz kalem ile yazarken elin avucu tahtaya dokunursa o zaman algilamada sorun yasarsiniz. Yani cok dikkatli olmaniz gerekiyor. Yinede Kizilotesi ile calisanlardan cok daha iyidir. Diger dez avantaji ise hücre zar sistemine sahip oldugundan mouse'un gezinme hareketini, hover ve rollover yapamazsiniz.

Son olarak geliştirilen yeni bir teknoloji mevcut. Pasif elektromanyetik tahtalar. Bunlarin en meshuru ve en yaygini İngiliz firması Promethean Activboard tahtalardir. Tamemen egitim kurumlarin gereksinimleri düşünülerek ortaya cikartilan bir ürün. Yüzey HPL'den yapili tahtanın ortasında ızgaralar olan bir sistem. Oldukca dayiniklidir. Üstelik pilsiz ergonomik mouse kalemi sayesinde cok rahat bir kullanimi var. Elektromanyetik demek hiz demek, algilama hassasiyetinin en üst yüksek olmasi demektir. Yazılım programı olan Activstudio tam manasiyla harika bir program İçerisinde 9.000'den fazla kaynak kütüphanesi var. Dinamik matematik araclari sayesinde pegel, cetvel, iletki, gönye ile yapacaginiz tüm cizimleri gercek olarak yapabilirsiniz. Kalemi cok ucuz ve ergonomik tasarim. İlköğretim birinci kademe için ayri bir yazilim programi mevcut. Promethean firması tarafından finanse edilerek hazırlananwww.prometheanplanet.com adresinden Dünyanin herhangi bir yerinden herrhangi bir öğretmenin hazirladi istediginiz brasta istediginiz dersi ücretsiz olarak bilgisayariniza indirebilirsiniz. 90.000 binden fazla aktif kayitli üye mevcut. Tahta ile beraber bir çok aksesuar mevcut. Oylama cihazlari, kablolu ve kablosuz grafik tabletler. Activwand dedikleri kalemin daha uzuncasi (Küçük öğrenciler kullanımı için veya işaretleme cubugu olarak düşünebilirsiniz). Tüm bu yan ürünler için ekstra program calistirmaniza gerek yok. Hepsi Activstudio ve Activprimary içerisinde mevcut. Oylama cihazi harika bir cihaz. Aninda sinifi test yapip sonuclari detaylarina kadar alabiliyorsunuz. Kim neyi cevapladi? Dogru yanlis orani, kac saniyede cevaplar. Özetler v.s...

www.aktifsinif.com adresinden veyawww.prometheanworld.com adresinden detayli bilgi alabilirsiniz. Aktifsinif adresinde bir rehber var. 21.YY İnteraktif Öğrenme Ortamı diye.. Okumanizi tavsiye ediyorum. Akıllı tahta almadan önce okunacak bir rehber..

Umarim faydali olur.

Selamlar

Thoksy

• http://www.youtube.com/watch?v=5s5EvhHy7eQ

Galiba en uygun fiyatlı çözüm bu, yaparım derseniz tabii. Mutlaka izleyin.

Gerekli yazılım-patchler de burada vermiş yapan arkadaş.

http://www.cs.cmu.edu/~johnny/projects/wii/

Saygılarımla...
  • Yapmak isteriz açıkçası ama verilen sayfadaki bütün bilgiler ingilizce. Yapabilirsem miniminibirlerimin sınıfında kullanmak isterim böyle bir sistemi. Bilgisayar ve projeksiyonumuz var. Geriye ne kalıyor acaba? ve bu elektronik parçaları türkiyede bulmak mümkün mü? Parçaları bulduk diyelim, birleştirme işlemlerini nasıl yapacağız?
  • AKILLI (İNTERAKTİF - ELEKTRONİK) TAHTA NEDİR ?
    Akıllı - İnteraktif - Elektronik tahtalar aslında beyaz tahtanın,dokunmatik bir bilgisayar ekranına çevrilmesi şeklinde algılanabilir.
    Standart beyaz bir tahtanın dokunmatik bir bilgisayar ekranına çevrilmesi olayı değişik teknolojilerle mümkün olmaktadır. Bu da Akıllı tahta teknolojilerini çeşitlendiren en temel ayrışımdır.
    Genel olarak bütün akıllı tahta teknolojileri üçlü bir yapıda kullanılır. Bilgisayar - Projeksiyon - Akıllı Tahta.
    Akıllı tahta yazılımı içeren bir bilgisayar kablolu - kablosuz olarak Akıllı tahtaya bağlanır. Projeksiyon cihazı bilgisayardan aldığı görüntüleri akıllı tahta yüzeyine yansıtır. Elektronik beyin tahta yüzeyindeki dokunmayı algılar ve bu şekilde tahta yüzeyi interaktif bir bilgisayar ekranına dönüştürülmüş olur. Artık yapabileceklerimiz bilgisayar teknolojisindeki olanaklara bağlıdır. Ayrıca kullanılan akıllı tahta yazılımları, eğitime ve sunuma yönelik özel geliştirilen yazılımlar olduğu ve sürekli kendileri yeniledikleri için kullanıcalara çok kullanışlı olanaklar sunarlar.

AKILLI (İNTERAKTİF - ELEKTRONİK) TAHTADA TEKNOLOJİLER
    Üç temel Akıllı - İnteraktif - Elektronik Akıllı Tahta Teknolojisi Vardır...
    1.)Mekanik Teknoloji: Bu teknolojide tahta özel bir zarla kaplanır. Siz tahtaya dokunduğunuzda bu zarda hareketlenme olur. Yazılım bu hareketlenmeyi değerlendirerek sizin ne yaptığınızı algılar. Bu teknolojide tahta herhangi bir elektronik kaleme ihtiyaç duymadan elle kullanılabilir. Akıllı tahtalarda en pahalı teknoloji budur. Diğer akıllı tahtalardaki sert ve sağlam yüzey doğası gereği bunlarda yoktur, dolayısıyla sert darbelere karşı dayanıksızdırlar. Mekanik bir teknoloji olması nedeniyle seri hareketleri algılayamazlar. Daha çok iş dünyasının sunum için tercih ettiği bir teknolojidir.
    (Akıllı tahta)ya adını veren Smart Board (ki ingilizce akıllı tahta demektir) bu teknolojinin öncü markasıdır.
    2.)UltraSonic ya da İnfrared Teknoloji: Ses ya da Kızılötesi dalgalarla çalışır. Elektronik bir beyin, düz beyaz bir zemin üstüne tahta yüzeyini görecek şekilde yerleştirilir ve tahtanın yüzeyi ses yada kızılötesi dalgalarla taranır. Sizin tahta üzerine yaptığınız basınç dalgalarda değişikliğe neden olacaktır. Bu şekilde hareketiniz algılanmış olur.
    Mimio ve Ebaim cihazları bu teknolojiyi kullanır. Yaklaşık bir kilo ağırlığında olan bu cihazlar taşınabilirdirler ve herhangi bir beyaz tahtayı akıllı tahta haline getirmekte kullanılırlar.
    Bu teknolojide tahtanın, emaye kaplı ve ışığı somuran bir yapıda olması dayanıklılık ve gözü yormayan bir görüntü elde etmek için önemlidir.
    Piyasada ebaim ya da mimio cihazı kullanılarak üretilen çok sayıda değişik marka bulunmaktadır. QBoard, EmkoTech ve CleverBoard bu markaların en çok duyulanlarıdır.
    En büyük dezavantajları 100-120 usdlik pilli ağır bir elektronik kalem kullanmalarıdır. Bu kalemler düşme gibi durumlarda kolayca bozulabilmektedirler.
    3.)Manyetik Teknoloji: Bu teknoloji tahta yüzeyinin pasif elektromanyetik dalgalarla kaplanmasına dayanır. Temel çalışma yapısı ultrasonic - infrared teknolojiyle aynıdır, fakat çok daha hassastır. Ebaim - mimio gibi ayrı bir aparat içermez. Elektromanyetik indiksiyon teknolojisiyle üretilen tahtalar kurşun kalem ucundan daha küçük bir alanda dokunma algılama hassasiyeti kazanmıştır. Kompak Laminant bir yüzeyle kaplandıklarından darbelere karşı dayanıklılardır.
    Promethean, Inwrite, Ipboard bu alandaki tanınmış markalardır.
    15-20 usdlik Pilsiz hafif bir elektronik kalemle kullanılırlar.

• arkadaşlar akıllı tahta ile yardımcı olacağını düşündüğüm bir site var akıllı tahta dökümanı yayınlıyor aynı zamanda power point a da çeviriyor.güzel bir site taviye ederim süreklide güncelleniyor , tr de akılı tahta yeni olduğu için akıllı tahta ile ilgili bir döküman bulmak zor araştırdım şuanda bu ite en aktif durumda olan site
    www.bilgiyolcusu.com

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Salonda Akıllı anahtar
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar artık akılı tahta mı kaldı şimdi akıllı projeksiyon var hemde çok ucuz
    wall-marker akıllı projeksiyon ile yansıttıgı heryeri akıllı hale çeviriyor (duvar,perde,tüm yüzeylerde)
    hemde Türk mühendislerin keşfi
    bence akıllı tahta alıcaksanız wall-marker bakmadan almayın derim
    akıllı tahtada son nokta :)
    en ucuz akıllı tahta diyebilirim :)

saygılarımla

detaylar websitesinde
    wall-marker.net
    made in Türkiye :)

Tanıtım Videosunu İzlemek İçin TIKLAYIN..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafery88 -- 11 Kasım 2011; 9:43:02 >

• bende wall markeri çok beğendim ama bu forumda yada başka yerde normal akıllı tahta ile kıyaslama ve artı eksilerini değerlendirecek bir kaynak bulamadım
  • insanlar bilir bilmez 300 gr altında olan cihazı 1 kg yapar ama bunlar önemli değil önemli olan

1- yüzey garantisi 50 yıl olan firmalar var
    2-yerli malımı araştırmak gerekir çinde yapılıp gelen o kadar çok çeşit varki avrupa ülkelerinin ismi ile satılan menşei önemli olan(üretim ülkesi)
    3- yazılımı geçerli belgeleri..tse, ce,iso,yazılım türk malımı inceleyiniz aldan maya açık milletiz
    4-servisi nerde firmanın geçmişi nedir kaç yıldan bu yana bu işi yapar Türkiye de Bir Söz var Ne İş Olsa Yaparım ........
    5-bolca egitim dökümanı derler toplama korsan yayınları bilğisayara yükler başınız belaya girermi,,,telif hakkı kime ait bilğisayara yüklenen dökümanlar....
    6-ucuz olsun sadece ismi akıllı tahta olsun veliyi ögretmeni belgesiz yani tse ce iso gibi belgelerden yoksun olan cihazlar lütfen inceleyiniz
    7-artık akıllı tahtalar ses hızı değil ışık hızı ile çalışmakta pilli kalemle olanlar ses hızı ile çalışır bunu unutmayınız
    8-özel okullar maalesef ucuz olanı tercih eder ve yılda 5 ila 10 adet arasında pillikalemi ya kaybedip satın alırlar veya kırarlar tekrar maliyet yüklerler....

• 1- yüzey garantisi 50 yıl olan firmalar var
    2-yerli malımı araştırmak gerekir çinde yapılıp gelen o kadar çok çeşit varki avrupa ülkelerinin ismi ile satılan menşei önemli olan(üretim ülkesi)
    3- yazılımı geçerli belgeleri..tse, ce,iso,yazılım türk malımı inceleyiniz aldan maya açık milletiz
    4-servisi nerde firmanın geçmişi nedir kaç yıldan bu yana bu işi yapar Türkiye de Bir Söz var Ne İş Olsa Yaparım ........
    5-bolca egitim dökümanı derler toplama korsan yayınları bilğisayara yükler başınız belaya girermi,,,telif hakkı kime ait bilğisayara yüklenen dökümanlar....
    6-ucuz olsun sadece ismi akıllı tahta olsun veliyi ögretmeni belgesiz yani tse ce iso gibi belgelerden yoksun olan cihazlar lütfen inceleyiniz
    7-artık akıllı tahtalar ses hızı değil ışık hızı ile çalışmakta pilli kalemle olanlar ses hızı ile çalışır bunu unutmayınız
    8-özel okullar maalesef ucuz olanı tercih eder ve yılda 5 ila 10 adet arasında pillikalemi ya kaybedip satın alırlar veya kırarlar tekrar maliyet yüklerler....

• akıllı tahta,yazı tahtası ayrıca egitim araçları,okul malzemeleri,fen labaratuarları,fizik labaratuarları ve mobilyalarını saglamak amaçlı olarak 2006 yılında türkiye'de egitim camiasında değerli ögretmenlerimize ve okul yöneticilerine hizmet için kurulmuş olan başarım egitim araçları teknoloji gereçleri ltd şti firmamız adana merkezli olarak ,antalya hom ofis olarak hizmet vermekteyiz
    sorularınız olduğu takdirde sizlere hizmet veren firmamız her zamanki gibi yanınızda olacakdır www.basarimegitim.com ayrıcawww.akillisinifim.com dan bizlere ulaşacak adresleri elde edebilirsiniz
    saygılarımızla
    başarım egitim araçları teknoloji gereçleri ltd şti
    meb ögretmen hatlarımız 0505 865 76 89 adana- 0506 860 35 55 antalya

• akıllı tahta,yazı tahtası ayrıca egitim araçları,okul malzemeleri,fen labaratuarları,fizik labaratuarları ve mobilyalarını saglamak amaçlı olarak 2006 yılında türkiye'de egitim camiasında değerli ögretmenlerimize ve okul yöneticilerine hizmet için kurulmuş olan başarım egitim araçları teknoloji gereçleri ltd şti firmamız adana merkezli olarak ,antalya hom ofis olarak hizmet vermekteyiz
    sorularınız olduğu takdirde sizlere hizmet veren firmamız her zamanki gibi yanınızda olacakdırwww.basarimegitim.com ayrıcawww.akillisinifim.com dan bizlere ulaşacak adresleri elde edebilirsiniz
    saygılarımızla
    başarım egitim araçları teknoloji gereçleri ltd şti
    meb ögretmen hatlarımız 0505 865 76 89 adana- 0506 860 35 55 antalya

• merak ediyorum kalem yada parmak okuyucusu olması çok farklılık yaratıyormu
  • aslında akıllı tahta sadece bilgisayarın ekranı yani klavye yok maus yok parmagınla bilğisayardaki tüm proğıramları parmagın ucunda tahtayı ekran olarak kabul edersen kullanabilmektesin sn arkadaşım
    www.basarimegitim.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

http://www.youtube.com/watch?v=5s5EvhHy7eQ

Galiba en uygun fiyatlı çözüm bu, yaparım derseniz tabii. Mutlaka izleyin.

Gerekli yazılım-patchler de burada vermiş yapan arkadaş.

http://www.cs.cmu.edu/~johnny/projects/wii/

Saygılarımla...

biz de buna benzer bir şey yapmıştık wii kolu ile ama asus pc lerin bluetooth una ihtiyaçımız vardı. neyse
    arkadaşlar biz okulumuz için fiyatın uygun olması bakımından 2. el akıllı tahta arıyoruz. okulumuzda projeksiyon ve pc mevcut sadece tahtayı alabileceğimiz bir yer biliyor musunuz ? yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkür ederim.

• Akıllı tahta almak istiorsanızwww.aktouch.com veyawww.akyazi.com adresine bi uğrayın isterseniz geniş bir bilgi veriyor ben inceleme yaaparak bi tane aldım güzel çalışıor ve telefon açtığımda hemen cevap verebiliyorlar.
  • gökhanbey, ayrıntıları konuşarak bir tane de sınıfa biz almak istiyoruz
    Yardımcı olur musunuz?
    saygılarımla
    mehmet toksoy
    0537 374 52 84
  • merhaba ben bireysel olarak akıllı tahta kullanımı eğitimi almak istiyorum, istanbul'da böyle hizmet yeren bir yer var mı bildiğiniz?
    genel olarak okullara kurumsal olarak bu eğitimin verildiğini duyuyorum. ancak çalıştığım kurumda böyle bir şey yok ve iş ilanlarında sıkça yer almaya başladı bu bilgi.

internetten videolarla birçok şey öğrenebilen biriyim ancak yeterli olur mu acaba onu bilemiyorum, kullananlar yorum yazabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.