Şimdi Ara

Akıllı saatler ilk defa klasik Swiss saatleri geride bıraktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Klasik saatler asla ölmez ıkısının kullanıcı kıtlesı ayrı zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç saat takmayan biri olarak bende 2 senedir akıllı saat kullanıyorum. Oldukça işimi görüyor otobüste, yolda vs. telefonu çıkarmak yerine gelen smsleri bildirimleri vs okuyabiliyorum.
  • bu saatten sonra iyice yaygınlaşacak...

  • hem kocaman ekranlı telefonları tercih ederler, hem de o telefona cepten çıkarmaya üşenip koldan kontrol etmek isterler. ilginç geldi biraz

    saatin o tik tak atışını duyacağım arkadaş şimdi gelip akıllı saatler o sesi de taklit ediyor demeyin bozuşurz
  • Ahaha, iki saat mantığı karıştırılıyor yahu. :D

    İki saat mantığı diyorum, çünkü ikisinin kullanıcı kitlesi de ayrı kişiler. Adam klasik saat kullanır, görünüşüne hayrandır, içindeki mekaniğe, o bir sürü dönen çarkın oluşturduğu uyuma, o tik tak sesine hayrandır, toplum içinde kendisine verdiği o karizma duygusuna hayrandır vs.

    Akıllı saat kullanan adam saatten fonksiyon bekler, saati tek saate bakmak için kullanmaz, o saatin bir işe yaramasını bekler ki zaten saate bakmak için cebinde telefonu da vardır. Klasik saat düşkünlerinin saatlerini karşılaştığında güzelmiş dese de onun için çok bir anlam ifade etmez. Hani pazardaki 5 TL'lik bir saatle binlerce liralık saatin çok bir farkı yoktur fonksiyonellik açısından.

    Yine de iki grup olarak ayırmak da doğru değil tabi, kaba taslak bir şey. Mesela akıllı saat kullanırım ama Youtube'da klasik saat videolarını da izlerim. Çok iyi modeller var. Hatta HYT'nin, Devon'un, tam olarak klasik de olmayan dehşet değişik saatleri var. Ama koleksiyonluk ya da aksesuarlık olma ötesinde bir şey katmıyor bana.

    Hani saatlere bir ton para akıtacak klasik saat seven bir adam iyisinden bir klasik saatini koluna takar, arada da işe yarar belki diye isterse bir de yarım akıllı bir saati çekmecesine atabilir.

    Kişisel olarak fonksiyonaliteden yanayım. Askerde kullandığım çakma kasyodan sonra bir bileklik kullandım, artık Garmin Fenix 3 yeterince işimi görüyor. Fenix 4 çıkıp da etkilemedikçe değiştirmem herhalde.

    Bu mesaja eklenen görseller:

    Akıllı saatler ilk defa klasik Swiss saatleri geride bıraktı




  • Dijital saatler çıktığında Swiss te üretiyordu ama Japon dijital saat firmalarına kaymıştı çoğu kullanıcısı. Swiss başkadır, akıllı saatlerin çözülmesi gereken çok sorunu var. 100 yıl sonra torununuza kalamayacak şeyler bunlar.
  • Akıllı saat üreticileri satışlarda meknanik saatleri geçmiş olabilir ama Swiss Made ürünler zengin sınıfa hitap eden üünlerdir. Cebinde saat için 50-100bin doları olan kimse gidip 500 dolarlık akıllı saat almaz çünkü bu ürünler teknolojik olarak dikkat çekse de çöptür, hiç bir değeri yoktur. Bu konuda mekanik saat üreticisi ünlü Tag Heuer'den ilk ciddi atak geldi ve yeni saatindeki 1100 poundluk fiyat etiketiyle bu alandaki rakiplerini de üçe beşe katladı. Ürün en gelişmiş akıllı saat değil ama Tag Heuer etiketiyle geldiği için imaj meraklısı kullanıcıların gözünde prestij sembolü durumunda.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.