Geçtiğimiz aylarda Akortek distribitörlüğünde ülkemiz pazarına da resmen giriş yapan özellikle overclock severlerin yakından tanıdığı soğutma, kasa ve çevre birimleri üreticisi Akasa, 22cm'lik başka bir deyişle 220mm'lik yeni kasa fanını duyurdu. Akasa'nın yeni fanı boyutu itibariyle düşük devir hızına paralelinde sessiz çalıştığı iddia edilen bir yapıya sahip. Zira 600rpm'lik dönüş hızına sahip olan yeni kasa fanı 220 x 220 x 30 mm boyutlarında. 23.48dB'lik gürültü oranına sahip olan 22cm'lik kasa fanı performans anlamında ise 95.63CFM'lik hava üfleyebiliyor. 5 adet Mavi renlik LED ile desteklenerek görsel anlamda da iddialı hale getirilen Akasa'nın yeni kasa fanı yurt dışında 14 Avro'luk etiket fiyatı üzerinden satışa sunuluyor.
kasanınn yan kpağına koydunmu anakart ram işlemci hepsini soğutur ama yan kapakta büyükçe bir delik açmak gerek
Kasamız uçmasın
benim kasanın kapağında işlemciye doğru hava veren 8cm lik ve ekran kartına doğru hava veren 12 cmlik 2 fan bulunuyor. ve ayda 1 temizlik istiyor. çok fazla toz alıyor içeri.
peki bunu taktığımızda ne olacak düşünemiyorum
Benim aklıma takılan nokta şu, bu tip ışık, böceklerin en sevdiği ışık türlerinden. Bu ışık, karanlıkta bilhassa sinek türlerinin kasaya yönelmesine sebep olmaz mı?
çok fazla tutulacağını sanmıyorum kasa üreticileri bukadar büyükbir fan için yer bulundurmuyorlar kasalarında.Ayrıca fan her önemli donanımı soğutacağını düşünmüyorum işlemcinin üzerindeki fan dışarı doğru hava hava üflüyor intel işlemcilerde bu standart..... işlemciden çıkan sıcak hava arka egzoz fanıyla dışarı atılıyor bu büyük fan işlemci ve egzoz fanları arasındaki ilişkiyi bozabilir.
bu kasanın kapağındada 25 cmlik fan bulunmakta aslında yeni bişe değil
bu kasanınkı 25 cd lik fan var ama ledsiz ( bende kendım taktım ama )
thermaltake 9003 bws kandaf
kardeş sadece kasayı ve fanı alabilmişsin galiba ! anakart, cpu, ekran kartın yok ! ya da bir almış haberin olsun !
quote:
Orjinalden alıntı: @marki
quote:
Evet normalde Kandalf'ta öyle bir fan yok (kendimden biliyorum)
Elektrik süpürgesi gibi toz toplar o fan...
Bence en iyi soğutma harici su soğutmalar ama yüksek fiyat insanın hevesini kursağında bırakıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: saidakkas
Benim aklıma takılan nokta şu, bu tip ışık, böceklerin en sevdiği ışık türlerinden. Bu ışık, karanlıkta bilhassa sinek türlerinin kasaya yönelmesine sebep olmaz mı?
Bence komik değil. Benim hoşuma gitti bu renk aydınlatmalı fanları ilk gördüğümde. Ama ardından hemen böcekler geldi aklıma. Bilhassa uçabilenler, karanlıktaki ışık kaynağına giderler. Mavi-Mor da favori renklerindendir. Toz pisliği temizlemek bitti de, bir de böceklerle mi uğraşacağım dedim.
Ankara'da Nerede Bulabiliriz Bilen Var Mı?
Cok sacma yorumlar gelmis bence...
quote:
Orjinalden alıntı: EAedp çok fazla tutulacağını sanmıyorum kasa üreticileri bukadar büyükbir fan için yer bulundurmuyorlar kasalarında.Ayrıca fan her önemli donanımı soğutacağını düşünmüyorum işlemcinin üzerindeki fan dışarı doğru hava hava üflüyor intel işlemcilerde bu standart..... işlemciden çıkan sıcak hava arka egzoz fanıyla dışarı atılıyor bu büyük fan işlemci ve egzoz fanları arasındaki ilişkiyi bozabilir.
Evet cok fazla tutulmaz ama 1haftadir arkadasa seffaf 25cm lik fan ariyoruz ve bulamadik hicbiryerde... Ayrica fan islemci uzerine dugru uflyor islemciden disariya dogru degil. Eger oyle taktiysan duzelt. Egsoz fani da kasa icindeki hava akimini duzgun tutabilmek icindir...
quote:
Orjinalden alıntı: numerik
evet ama tek oalrak satilmiyordu bu tur fanlar
quote:
TT ni nyeni modellerinde standartinda 25cm lik fan var isterseniz o modeli alabiliyorsunuz
ben bu kasayı kullanıyorum enermax chakra kendinden 25 cm lik fanı var hem içeri hem dışarı üflemesi için ayar düğmesi var o kadar da fazla toz almıyo içeri bide supply e direk bağladım sıcaklığa göre çalışıyo fazla da ses çıkardığı sölenemez çalıştığını anlamam için kasaya bakmam gerekiyo
Güzel bir ürün en azında böyle fanların olması iyi ihtiyacımız olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: numerik