Şimdi Ara

'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
7.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer destek olan olursa hergün sabah 8 de 5 dakikalık kontak kapatma eylemi yaptırılsa. En öndekiler örneğin 3 şeritya Emniyet şeridi dahil arabalar tamamen kapatacak Yolu. Açacak pankartı millet mırın kırın etsede katılır.
  • Cari acigin sebebi Gezi olaylari falan degil. Bu sadece koyunlari gutmek icin one surulen bahane. Bir ulkenin ekonomisi sadece bir iki gosteri oldu diye yerle bir olmaz. Oyle olsaydi koca Kore iflas etmeliydi gecen sene K.Kore ile neredeyse savasin esigine gelmislerdi ama gordduk mu G.koreden boyle bir performans? Yooo.

Acigin bu sene bukadar artmasinin tek sebei sevgili hukumetimizin beceriksiz dis politikasi. Bu ulke suan icin butun komsulari ile kavgali. Bir tek Gurcistan kaldi bozusmadigimiz. Onunlada nezaman bozusuruz Allah bilir.

Malesef artik ihracat yapamiyoruz. Daha once rekorlar(!) kirdiklari ticaret hacmi ucan ulkeler ile papaziz. Bunun hem enerji hemde ham madde hemde bankacilik sektorleri uzerinde cok buyuk negatif etkileri var. Ustune ustluk multecilere baglanan maaslar. Doguda cocuk yardimi adinda her cocuk basina 200 lira para odenmesi vs. Artik oyle bir delik haline geldiki kapatilamiyor. O nedenle cari acik artti, o nedenle hukumet vergilere bindirdikce bindiriyor.

Bakiniz analizler akaryakit kullanimin dustugunu soyluyor. Dusu varken hala dusurmek neyin kafasi? Yuruyerek mi gidelim? Toplu tasima araclari su mu yakiyor? Onlar bedava mi goturuyor? Bu artislar bize hicmi etki etmeyecek toplu tasima kullansak.

Ama bunu sorgulayacak kapasite yok. De gitsin adamlar hakli...

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Robin hood partisi gelmeden ben hemen gerekli cümleyi alıntılayayım:
    quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

"Bu yüksek vergiye rağmen 60 milyar dolarlık ithalat var. Bu da cari açık üzerinde etkili oluyor. Türkiye geçtiğimiz yıl petrol ve doğal gaza para vermeseydi 13 milyar dolar cari fazla verecekti, ama 48 milyar dolar açık verdi."

Adam noktayı koymuş aslında,gerçi maliye bakanı kadar tahsilli olmasak da biz yıllardır bu noktayı koyuyoruz.
    Ne demek istemiş?
    Millet bunca akaryakıt kazığına rağmen 60 milyar dolar ithalat yaptırdı memlekete,halen arabaya binip tuvalete bile onunla gitmeyi bir statü sembolü falan zannediyor.
    Hatta az yakıyo muhabbetine dizel arabaya fazladan minimum 10 bin lira bağlıyorE bir de kredi çekiyor bu dizel için,etti mi sana 20 bin.Bankalarımızı da zengin ediyosunuz canlarım benim.
    Biz de ne yapalım cari açık verdiğimiz için kazığı size ödetiyoruz.Gerçi binmeniz işimize geliyo,ne kadar binerseniz o kadar güzel vergi ödüyorsunuz amma velakin,halkçı da olmak lazım o açıdan Tavsiyemiz de hazır:
    Az binin,kazıklanmayın.Zira kazıktan şikayet edip toplu taşımaya binemem şekerim kokuyo tıkış tıkış ayyy diyen kardeşlerimiz çoğunlukta.
    E bunlar çoğunlukta olduğu için de biz kazığa,siz depoyu doldurmaya devam ediceksiniz.Tamam mı canımsınız?
    Demek istemiş.
    Başka yoruma gerek var mı?Bence yok.

Shadow yine bosuna kurek cekiyorsun, millet basligi gorunce zaten konuya baltayla giriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil'
     'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil'

• quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

Eğer destek olan olursa hergün sabah 8 de 5 dakikalık kontak kapatma eylemi yaptırılsa. En öndekiler örneğin 3 şeritya Emniyet şeridi dahil arabalar tamamen kapatacak Yolu. Açacak pankartı millet mırın kırın etsede katılır.

3 tane arkadasin yok mu? Hadi sen yap yiyorsa! Ama herkes birbirinden bekliyor, kimse kilini kipirdatmiyor maalesef.

• Toplu tasima suan icin cozumde degil hadi herkes birakti araclarini toplu tasimaya yoneldi diyelim. Suan bile bir is cikisi saatinde metrobusun hali ortada insanlar ustuste gidiyor.Bide bu kafileye yuzbinlerce, belki milyon insanin daha.katildigini farzedin. Nasil binilcek o toplu tasimalara? İstanbul icin konusacak olursak zaten toplu tasima nerdeyse maksimum seviyesinde insan yogunluguma sahip daha fazlasini zor kaldirir.

• Türkiye'de dünyanın en pahalı akaryakıtının satılmasının hiç bir mantıklı açıklaması olamaz.Ki bu ülkede az da olsa petrol de çıkıyor.
  • Başlığa bak pes doğrusu resmen devlet .....
  • Adam kısaca demiş ki; Yersen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefa Ayrılmaz

Cari açık Grafikte bahsedilen dış ticaret açığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimence

Bu veriler hi bir şey ifade etmez. 2000-2013 arasın da ki brent petrol varil fiyatı farkı, döviz kurları, enflasyonist etkiler göz önün de bulundurulmalı.

• bakan olarak çözüm yok diyor kısaca vergileri dayamaya devam
  • Ve son olarak son zamların ardından döviz kurların da gevşeme, brent tipi ham petrol varil fiyatın da gerileme yaşandı. Zamları hemen yapıştıran TÜPRAŞ'ın indirimler de niye gecikme yaşatıyor.

Kimse de çıkıp bunu sorguladığını görmedim. Hep devlete bindiriyoruz da , özel sektöre niye baskı kurmuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 24 Temmuz 2013; 20:30:28 >
  • Bilader petrolun fiyati gunluk degisiyor bugun inmis yarin cikmis sorun o degil. Sorun devletin FAHIS VERGILNDIRMESI. Devet akaryakit vergilerini fahis bir oranda %60-65 gibi yuksek ayarlayinca petrolun fiyati artsada azalsada, dolarin kuru ciksa da dusse de kazik hala ayni kazik olmaya devam ediyor. Yani dememiz o ki Haticeye degil neticeye bakmak lazim.

Son olarak. Ozel sektor kur dalgalanmasi, varil fiyatinda ki oynamalari fiyata eklemesi-cikarmasii tartisilacak konunun ozu degil sonucta 100 liralik benzinin 60-65 lirasi vergi olunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMhMt -- 24 Temmuz 2013; 20:37:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akaryakıtta vergi yükünün yüksek olduğunu ancak düşürmeyi düşünmediklerini söyledi.
    Bakan Şimşek, akaryakıt fiyatlarına uygulanan verginin düşmesinden yana olmadığını söyledi.

2002 yılında benzin üzerindeki verginin yüzde 70 düzeyinde olduğunu, bugün ise bu oranın yüzde 59,5'e gerilediğini aktaran Şimşek, Türkiye'nin benzinde vergi yükü sıralamasında Avrupa'da üçüncü sırada olduğunu kaydetti.

Aynı süreçte motorindeki verginin de yüzde 60'tan 51,5'e indiğini söyleyen Şimşek, motorin vergisinde ise Türkiye'nin dünya beşincisi olduğunu aktardı.

"Vergi yüksek kabul ediyorum. Bunu düşürebilir miyiz diye bir beklenti var. Ben düşürülmesinin doğru olmadığı kanısındayım" diyen Bakan Şimşek konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu yüksek vergiye rağmen 60 milyar dolarlık ithalat var. Bu da cari açık üzerinde etkili oluyor. Türkiye geçtiğimiz yıl petrol ve doğal gaza para vermeseydi 13 milyar dolar cari fazla verecekti, ama 48 milyar dolar açık verdi."

"Benzin fiyatı niye peki dünyanın en yükseği dendiğinde sektör yapısına bakmak gerekir" diyen Şimşek, "Ham petrol maliyeti var onun üzerine rafineri kârı, ana dağıtım payı ve nihai satış var" şeklinde konuştu.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25456766

vergi indirilince benzininin fiyatı aynı kalacak. Gıdada vergi %18'den %8 e düştü, aynı gün gıda firmaları %10 zam yaptı fiyatlar aynıydı. Petrolde de durum aynı. Ever devletin aldığı vergi hayvan gibi yüksek, benim gibi vergisini tam ödeyenlerde vergisini kaçıran çok şerefli vatandaşlar yüzünden fazladan veriyorum ancak bu durum direkt vergi almaya yönelmeden değişmez. İktidarını pembe tablolarla sürdürenlerin devlete hadi vergisini ver deme cesaretini gösteremeyeceği ise aşikar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

Kusura bakma ama senin yaptığın hakkını aramak değil ve hakkını aramazsan devlet sokacak kazık bulur merak etme.

bak orada kankaa yürü bee modunda takıldığın bir vatandaş var,o vatandaş gibiler bu ülkede siyasal yorum yaptığı müddetçe akaryakıt falan ucuzlamaz.Senin benim gibi vatandaşlar da bu soygunlardan kaçmak için elinden geleni yapmalıdır.
    Bak ne diyor adam?
    Sen benim arabaya binme özgürlüğümü kısıtlayamazsın. diyor.
    Bu ne demek?
    isterse 10tl olsun benzin.Tuvalete bile giderim arkadaş! demek.
    Toplu taşıma için eylem yapmam! ama köprü kanal baraj yaptırmamamaya gelince en kral demokratım Atatürkçüyüm Milliyetçiyim! demek.
    Benzini bırakalım yiğite bakalım koyun olmayalım isyanlardayız hayde hübülü muhabbeti çekmek demek.
    Bak ben yukarda çözüm de sundum.
    Mümkün olduğu kadar az bineceğiz arkadaş dedim,soyulmayacağız dedim,soyguna ortak olmayacağız dedim,dizel otomatik kazığına 10 20 bin liramızı bağlamayacağız dedim.
    Eylem yapacaksak yol köprü için baraj için kanal için değil toplu taşımanın ucuzlaması kaliteli olması için yapalım dedim bugüne kadar bunu yapmadık dedim.
    Eylem yapacaksak oligarşiyi makam araçlarını fahiş emeklilikleri konuşalım dedim bugüne kadar konuşmadık dedim.
    Ne cevap verdi bu malum vatandaşlar?
    Yandaş seni hükümetçi seni seni seni seni!

Peki sence neden böyle diyorlar?Bende onun da cevabı var.
    Çünkü bu tiplerin tuttuğu partiler de aynı fahiş akaryakıt soygunlarını yaptılar-ve yapacaklar,aynı fahiş emekli maaşlarını aldılar-ve alıyorlar,aynı meclisin devletin kaynaklarını vampir gibi sömürdüler-ve sömürüyorlar.
    Peki dertleri ne bunların?
    İktidar gitsin de isterse pkk gelsin başa,yeter ki gitsin bu bilader.
    E şimdi bu kafadaki adamın muhalefetim diye gezdiği memlekette sence akaryakıt soygunu,oligarşi,vurgun,soygun biter mi?
    Bitmez.
    İşte bunu söylediğimiz için biz iktidar yandaşı koyun olarak nitelendiriliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 24 Temmuz 2013; 20:58:34 >

• #çare cem uzan :)

• 5 Liralık benzini savunan ya yalakadır ya vatan haini, o kadar!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

Kusura bakma ama senin yaptığın hakkını aramak değil ve hakkını aramazsan devlet sokacak kazık bulur merak etme.

bak orada kankaa yürü bee modunda takıldığın bir vatandaş var,o vatandaş gibiler bu ülkede siyasal yorum yaptığı müddetçe akaryakıt falan ucuzlamaz.Senin benim gibi vatandaşlar da bu soygunlardan kaçmak için elinden geleni yapmalıdır.
    Bak ne diyor adam?
    Sen benim arabaya binme özgürlüğümü kısıtlayamazsın. diyor.
    Bu ne demek?
    isterse 10tl olsun benzin.Tuvalete bile giderim arkadaş! demek.
    Toplu taşıma için eylem yapmam! ama köprü kanal baraj yaptırmamamaya gelince en kral demokratım Atatürkçüyüm Milliyetçiyim! demek.
    Benzini bırakalım yiğite bakalım koyun olmayalım isyanlardayız hayde hübülü muhabbeti çekmek demek.
    Bak ben yukarda çözüm de sundum.
    Mümkün olduğu kadar az bineceğiz arkadaş dedim,soyulmayacağız dedim,soyguna ortak olmayacağız dedim,dizel otomatik kazığına 10 20 bin liramızı bağlamayacağız dedim.
    Eylem yapacaksak yol köprü için baraj için kanal için değil toplu taşımanın ucuzlaması kaliteli olması için yapalım dedim bugüne kadar bunu yapmadık dedim.
    Eylem yapacaksak oligarşiyi makam araçlarını fahiş emeklilikleri konuşalım dedim bugüne kadar konuşmadık dedim.
    Ne cevap verdi bu malum vatandaşlar?
    Yandaş seni hükümetçi seni seni seni seni!

Peki sence neden böyle diyorlar?Bende onun da cevabı var.
    Çünkü bu tiplerin tuttuğu partiler de aynı fahiş akaryakıt soygunlarını yaptılar-ve yapacaklar,aynı fahiş emekli maaşlarını aldılar-ve alıyorlar,aynı meclisin devletin kaynaklarını vampir gibi sömürdüler-ve sömürüyorlar.
    Peki dertleri ne bunların?
    İktidar gitsin de isterse pkk gelsin başa,yeter ki gitsin bu bilader.
    E şimdi bu kafadaki adamın muhalefetim diye gezdiği memlekette sence akaryakıt soygunu,oligarşi,vurgun,soygun biter mi?
    Bitmez.
    İşte bunu söylediğimiz için biz iktidar yandaşı koyun olarak nitelendiriliyoruz

Peki yukarıda Erkyuo isimli arkadaşın yazdığını okudun mu? Benzin tüketiminin geçen seneye göre yarı yarıya düştüğünü yazmış adam. Peki benzin fiyatlarında yarıya yarıya bir azalma oldu mu? Adamlar zaten 'madem tüketim azaldı bari geri kalanlara zam geçirelim de ordan kurtaralım' mantığıyla devlet yönetiyor.

Yani demem o ki senin dediğin yöntem doğru ama bu ülkede işlemez! Toplu taşıma artarsa ona da zam gelir merak etme. Nasıl firmalar kendi mallarına talep artıkça fiyat artırıyorlarsa bu da öyle. Çünkü artık bizim devletimiz ticarethaneye dönüşmüş!!!

Ayrıca bu toplu taşıma hizmetiyle de senin dediğin protesto teknikleri yapılamaz. Yukarda 20 tane adam yazmış çekilen çileyi...

• Adam hala ayni sloganlari atiyor...

Otomobil kullanmayin, Dizel diye 10bin lira fazla vermeyin, Toplu tasima araclarini kullanin fasa fisooo...

10'laca kez soyledik hala almiyor. Kimin neye binecegine, neye para verecegine sen kara veremezsin. Kaznilan parada ortak degilsin, kimse senin insiyatifin altinda yasam surmuyor. Ister dizel alir ister benzinli, Ister evden ise gider ister tuvalete dahi arabayla gider orasi seni ilgilendirmez. Bu kisinin ozgur radesidir ve kimse heniz ozgur iradesini senin emrine ipotek etmedi bildigim kadari ile. Hatta hukumetimize ve sayin(!) basbakanimizada ipotek eden yok. Toplu tasima aracini kullanmak bir secenektir. Ama devletin adil vergilendirmesi zorunluluktur. Vatandasa zulm edecek oranda vergilendirmek ne insan onuruna nede sode sillerinden dusurmedikleri Islam onuruna sigar. Burasi senin bir kac hafta dusunup kendince tahalul etmen gereken bir gerecek ancak anlarsin diye tahmin ediyorum.

Efendim toplu tasima araclari fiyatlari icin, daha iyi hizmet icin gosteri yapalim blaahhh blllaaaahhhh. Toplu tasima araclari dedigim gibi secenektir begenirsen kullanirsin begenmezsen kullanmazsin. Yarin onu protesto etseler senin kafa yapindakiler cikar." ulan bunun icin protesto edilir mi? Begenmiyorsan kendi arabani alir gider gelirsin. Memlekete verdiginiz zarara bak? Vandallar, haydutlar, teroristler hulllooogggg !!!" Sende kapasite bu noktadan uzaga gitmiyor guzel arkadasim bosa zorlama...

Hala ayni pilav isitip isitip geliyor. Kopru icin, havalani icin su icin bu icin eylem yapacagina... Yahu bugun bunlari dikte eden sevgili basbakanimiz muhalefette iken 3. kopruye karsiyiz yapirtmayiz, 3. kopru katliyamdir, dogal kiyimdir diyorken hic sesiniz cikmiyordu. Simdi cikmis partizanlikla sucluyorsun onu bunu. Hani kim burada a partisi b partisi demis? Yahu piskolojik sorunlarin oldugu asikar...

Sen kendi kendine bir hayal alemi yaratmisin arkadasim orada toz pembe gordugun sacmaliklari burada gercekmis gibi bize dikte etmeye calisiyorsun. Bak bir tek sen cok zeki varsin su koca forumda.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.