Şimdi Ara

Akaryakıt Fırsatları ve Zamları [ANA KONU] (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.860
Cevap
437
Favori
617.516
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
45 oy
Giriş
  • Bizde ucuz değil, bedava desek yeridir. Dua edelim de böyle kalsın.

Akaryakıt Fırsatları ve Zamları [ANA KONU]

https://www.tolls.eu/fuel-prices

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kikksu -- 6 Mart 2026; 17:15:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 90 doları vurdu...Akaryakıt Fırsatları ve Zamları [ANA KONU] 

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • silistreli kullanıcısına yanıt

hocam sizin maaşlar ne durumda aylık akbil mi veriyorlar yoksa hep 50 liralık yakıt mı? Bugün ötv kdv hariç yakıt en fazla 35 tl,gerisi vergi

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt
    Konu gerçekten fiyat mı yoksa canınız sıkıldığı için boş muhabbete mi sardınız? “Avrupa’dan daha ucuza mı kullanıyoruz” sorusuna kaynak göstererek cevap verdim, gerçekten dünyadan bu kadar bihaber nasıl olabiliyorsunuz anlamıyorum. İstediğiniz siteyi baz alın genel sıralamada en altlarda olduğumuz gerçeği değişmeyecek. Akaryakıttaki vergi yükü çok çok az şu an bizde. Alım gücüyle kıyaslamak ayrı bir konu. Ucuz mu diye sorulursa evet “UCUZ”. Alım gücü yerlerde, genele vurunca en çok biz eziliyoruz vergi yükünde biliyorum, sıkıntını da anlıyorum ama sorumlusu ben değilim.

Avrupa demediniz bir, bedava olduğunu iddia ediyorsunuz iki. Kime göre bedava Antartika daki penguenlere mi? Vergi yükü eşel mobile kadar %46 idi yukarıda rafineri çıkış fiyatı ile yazdım zaten. Epdk Vergi yükü değil, Rusya ile anlaşmamız sayesinde rafineriye giren ham petrolün fiyatı piyasaya fiyatının 2/3 ü. Tüpraş rafineri çıkış fiyatı ile akaryakıt satış fiyatını karşılaştırın ona göre yorum yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 6 Mart 2026; 18:26:31 >
    Sadece bir üstteki mesaja cevap verdim, siz tetiklendiniz nedense.

Bence direkt kuyudan bidonlarla çekip depoya doldurun en ucuz öyle olur, biz de onu baz alırız nerede ucuz olup olmadığının kararını vermek için.

Daha iyi bir fikrim var, ucuz olduğunu iddia eden arkadaşlar istasyonda bir depo askıya bıraksın, hem onlar biraz daha yüksekten alır hem de bizim sizi ucuz olmadığına ikna etmemiz kolaylaşır. Diğer türlü Hong Kong la falan yarıştıracaksınız asyada en ucuz bizde diye. Siz de zorlanmayın.

Muhakeme yeteneği ve finansal okuryazarlığınız sıfır. Dünya çapında zirve yapmış gıda enflasyonu, fahiş eğitim harcamaları gibi konulara dikkat çekmek yerine kafayı yıllardır yaklaşık “1” (Bir) euroya aldığınız mazota benzine takmışsınız. Brent 2022 yılındaki gibi 140 dolarları görse hangi rafineri marjını konuşacaksınız, nasıl bir sübvansiyon isteyeceksiniz anlamıyorum.

Nenemin sakalı olsaydı dedem olurdu. Sa se ile laf söylemiyorum. Aç epdk petrol piyasası sektör raporunu bak. Katıra laf anlatsam yolunu değiştirdi şimdiye kadar. Rafineri girişi belli çıkışı belli hala bahane üretiyor. Sürekli bir haltların arkasına saklanmaktan bıkmadınız. Petrolün yüzde 62si urallardan iskontolu geliyor adam yüzde 38i (gabarı saymıyorum) kuzey brenti yükseliyor diye her yerde var diyor. Ülkenin alım gücüne gelince ülke içi karşılaştırılacak zamları globalde takip edeceğiz değil mi?

Bu karşılaştırdığınız avrupa ülkeleri URAL'DAN PETROL AL MI YOR.

Aynen, beleşe veriyor o yüzden istasyonda iki katı çektir posunu sende rahat et biz de edelim.

Ha, bu arada brent 2007-2008 krizi harici hiçbir zaman 140 doları görmedi, sallamadan bi kontrol et bence.

hocam boşa açıklama yapıyorsunuz, gıda enflasyonu dünyada zirve yapmış(!) denince orada bırakmak lazım

Yarım dolar sadece 22 TL cik..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

06 Mart 2026: TR Benzin 59.18 TL / Ham Petrol 91.50 USD

TR artış: %3,5 (Yüzde üç buçuk)

Dünya artış: %40 (Yüzde kırk)

Dünya'da ABD ve büyük petrol üreticisi ülkeler dışında diğer herkes kendi ülkesindeki fiyatlardan şikayetçidir.

Bütün tantana 1 dolarlık fark için miydi yani o kadar ss falan atacak kadar? 😂 Senin gibi her önüne geleni troll diye damgalayan çokbilmişler yüzünden “koyun dediniz koyduk” diye dalga geçiyorlar işte her seçim gecesinde.

50-60 liralardaki akaryakıt UCUZ, uzun zamandır elektrik de UCUZ, gıda PAHALI, barınma PAHALI. Eğitim pahalı demiyorum belli ki mahrum kaldığınız için farkındasınız. Petrolü Ural’dan alan sanki bu hükümet değilmiş gibi bir argüman savunuyorsunuz bir de, e ucuza mal etmişler işte? Troller bile böyle savunamazdı helal olsun.

Elin Bulgarı, Yunanı bile ülkesine dönerken depoyu bizde doldurup çıkıyor, hala Avrupa’ya kıyasla ucuza kullandığımızı şu yapay zeka çağında birilerine kanıtlamaya uğraşıyoruz.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.