Merhaba Arkadaşlar, Evimde sıkça görülen voltaj değişimleri sebebiyle alcatel modemim internetimi kesintiye uğratıyordu, daha sonra da bozuldu. Airties'in voltaj değişimlerine karşı koruması varsa onu almak istiyorum. Bilginiz var mı? Teşekkür ederim. Fatih
sanırım yok genelde adaptör bozulur..
bilgi için teşekkür ederim. Kesin bir bilgisi olan?
Ben kullanıyorum, burda voltaj sorunu pek yok iyi çalışıyor, yalnız modemlerde bu özelliği boşa arama. Sistemi korumak istiyorsan voltaj dengeleme özelliği olan güç kaynakları işini görecektir.
şöyle ucuz yollu sadece modemi koruyacak bilgisayar falan bağlanmayacak bir önerisi olan arkadaş var mı?
olmazsa alıcam şöyle gallavisinden bir kapasitör bağlıycam araya gitsin :) elektronikten anlayan arkadaş varsa bu fikir hakkındaki düşüncelerini duymak isterim.
Adaptör çıkışına uygun kapasitör bağlanabilir, en azından ani güç değişimini önler. Onun yerine 12 V batarya konabilir, online güç kaynağı gibi çalışırsa besleme çok iyi olur. Yalnız adaptöre doğrudan bağlanınca pilin ömrü çok kısalır, uygun bir devre iyi olurdu.
quote:
Orijinalden alıntı: fatihbarut
şöyle ucuz yollu sadece modemi koruyacak bilgisayar falan bağlanmayacak bir önerisi olan arkadaş var mı?
olmazsa alıcam şöyle gallavisinden bir kapasitör bağlıycam araya gitsin :) elektronikten anlayan arkadaş varsa bu fikir hakkındaki düşüncelerini duymak isterim.
Selam Anlaşılan modem sizin için bilgisayardan daha önemli.. Elektrik dalgalanmaları için en etkini UPS'dir kardeş. Hem bilgisayarınızı, hemde modeminizi korumuş olursunuz..