Şimdi Ara

Airties 5650 USB Wireless Adaptör sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gün önce Tenda W522U Usb Adaptör aldım.(http://wikidevi.com/wiki/Tenda_W522U ) Cihaz, Ralink RT3572 chipsetine sahip ve dual band (2.4ghz-5ghz) destekli ve max. 300 mps kablosuz hızını destekliyor .Fakat airties modemle olan kablosuz bağlantı hızı,ne yaptıysam 144 mb/sn üzerine çıkartamadım. Elimde birde Huawei HG521 modem var.Ona bağlandığımda çok rahat şekilde 300mb/sn hızı gördüm.

Acaba Airties 5650 modem bu Wireless adaptörü mü desteklemedi?

• Güncel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airties Air 5650 modemi kullanan arkadaslar bana maksimum ne kadar kablosuz hiza ulastiklarini soyleyebilirler mi?

Birde bu modeme sahip arkadaslar hangi usb wireless adaptoru kullandiklarini ((( adaptor kullanmayi tercih eden arkadaslar icin soyluyorum ))), da yazabilirse sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu dene eğer var ise adaptorun ozelliğinde

http://airties.com/_supportdocs/1/24/1_24_20120103112408.pdf
  • Fiyatı uygun olduğu için yeni bir TP-LINK TL-WN823N 300Mbps Mini Kablosuz N USB Adaptör daha aldım. Airties 5650 ile aramdaki mesafe 2,5 metre olmasına rağmen kablosuz hızı 144,5 Mbps geçmiyor. Bu adaptörü de Huawei HG521 ile denedim sorunsuz şekilde 300Mbps ile bağlandım.

Şimdi Airties değil mi kablosuz teknolojisiyle kendini öven? Allah bilir kendi ürettikleri Air 2411 usb adaptörle bile 300Mbps kablosuz hızına ulaşılamıyordur? Ben bu modemden tam verim alamayacaksam neden 200 küsür TL verdim. Üstelik modemle aramda mesafe çok yakın.Artık bilemiyorum yazılım hatası mı var üretim hatası mı var!..

Airties yetkilisiyle konuştuğumda bana Wi-Fi Alliance sertifikasına sahip ürünleri tercih edin gibisinden, en son çözüm yolunu önerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La_Quica -- 18 Aralık 2013; 8:06:12 >

• Kardeş gösterdiğin modem ayarlarında bant genişliğini sadece 40 mhz yap. Ayrıca kanal olarak da 6 değil diğer kanalları dene mesel 8 veya 4 gibi... 300 mpbs alamamanın
    nedeni çevrende 6. kanalı kullanan fazla sayıda cihaz olması. Boş bir kanal bulman gerekiyor. Ben bu şekilde hallettim. 40 mhz kullan ve kanal değiştirerek denemelisin.,
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cchacalls

Kardeş gösterdiğin modem ayarlarında bant genişliğini sadece 40 mhz yap. Ayrıca kanal olarak da 6 değil diğer kanalları dene mesel 8 veya 4 gibi... 300 mpbs alamamanın
    nedeni çevrende 6. kanalı kullanan fazla sayıda cihaz olması. Boş bir kanal bulman gerekiyor. Ben bu şekilde hallettim. 40 mhz kullan ve kanal değiştirerek denemelisin.,
    Kolay gelsin.

ahh birader bu modem ''kablosuz'' konusunda sanırım fiyasko! delirtti beni. 1'den 13 e kadar bütün kanal numaralarını denedim. bant genişliği ayarı olarak ''Yalnızca 40 Mhz'' diye bir seçenek yok maalesef. Modemin yazılımı da güncel. yeni bir yazılım çıksa belki sorun kalmaz.

Siz wifi adaptör mü kullanıyorsunuz? Kullanıyorsanız markası nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La_Quica -- 7 Ocak 2014; 9:37:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem adaptörü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum ben aynı problemi ttnetin vermiş olduğun zte marka modemde yaşadım. Ancak o modemde sadece 40 mhz seçeneği var. Bunu yapmadığın zaman 300 mpbs ile bağlanman zor görünüyor.
  • aynı sorundan bende muzdarıbım arkadaslar. ttnetten aldım 5650 modemı kablosuz usb adaptor kullanıyorum tp-link wd8200nd 300mbps adaptoru ustunde ıkı tane 5dbi lik anten var full cekıyor modem fakat sadece 40mhz secenegı olmadıgı ıcın 20/40 mhz secılı oldugundan ancak arkadas gibi 144mbps lık sonuclara ulasabılıyorum aynı seyı bana aırtıes yetkılılerıde soledı mantıklı bı cevap gıbı gelmedı ne yapıcagımı bende bılemedım cozumu bulan bırı varsa benlede paylasabılırmı
  • Yapmanız gereken şu tahminimce ;

Windows 8.1 Kernel Driver'ı kullanıyorum Wifi kartımda.

Air 5650 Üzerinde konfigurasyonum.

Modem Üzerinde : Kanal 1
    Wifi Modu : b/g/n
    Mhz : 20/40

Bu ayarlar dışında 300 Mbps göremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osaka86

Fiyatı uygun olduğu için yeni bir TP-LINK TL-WN823N 300Mbps Mini Kablosuz N USB Adaptör daha aldım. Airties 5650 ile aramdaki mesafe 2,5 metre olmasına rağmen kablosuz hızı 144,5 Mbps geçmiyor. Bu adaptörü de Huawei HG521 ile denedim sorunsuz şekilde 300Mbps ile bağlandım.

Şimdi Airties değil mi kablosuz teknolojisiyle kendini öven? Allah bilir kendi ürettikleri Air 2411 usb adaptörle bile 300Mbps kablosuz hızına ulaşılamıyordur? Ben bu modemden tam verim alamayacaksam neden 200 küsür TL verdim. Üstelik modemle aramda mesafe çok yakın.Artık bilemiyorum yazılım hatası mı var üretim hatası mı var!..

Airties yetkilisiyle konuştuğumda bana Wi-Fi Alliance sertifikasına sahip ürünleri tercih edin gibisinden, en son çözüm yolunu önerdi.

hocam bende airties 5650 aldım ve aynı sorun bende de var.bir türlü 300 mbps ye ulaşmıyor.bu sorunu çözebilen oldumu acaba.

• bu sorunla hemen hemen her kullanıcı karşılaşır. her marka modemde olur bu.
    cihaz yayın yapmaya basladıgında etrafta başka cihazlar görürse kendini 20 mhz e ceker ve 20mhz 150mbps yayın yapar.
    40 mhz den 300mbps alabilirsin yalnızca. chanalyzer diye bi program var. bu programı yükle. boş bir kanal bul ordan. o kanala geçiş yap. diğer yorumlarda bahsedilen yalnızca 40mhz seçeneğini iki tarafta da 11n desteği olan modeme ve alıcına uygula. 300mbps alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i'm insane

bu sorunla hemen hemen her kullanıcı karşılaşır. her marka modemde olur bu.
    cihaz yayın yapmaya basladıgında etrafta başka cihazlar görürse kendini 20 mhz e ceker ve 20mhz 150mbps yayın yapar.
    40 mhz den 300mbps alabilirsin yalnızca. chanalyzer diye bi program var. bu programı yükle. boş bir kanal bul ordan. o kanala geçiş yap. diğer yorumlarda bahsedilen yalnızca 40mhz seçeneğini iki tarafta da 11n desteği olan modeme ve alıcına uygula. 300mbps alırsın.

modemde 20-40 mhz seçeneği var,40 mhz yapamıyoruz.150 mbps ye geçtiğinde sıkıntı olmuyor.ancak 54 mbps selere düşünce internet hızı çok yavaşlıyor.dediğinizi deneyeceğim,yardımlarınız için teşekkürler.
  • Bos kanal bulup gec dedigim gibi. Kanal nekadar yogunsa hiz okadar dusuyor net yavasliyor. Veri alirken kesiliyor askida kaliyor. En guzeli yeni teknoloji bir urunle 5ghz bandina gecmek. Paran varsa hatta 11ac destekli bi modem al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La_Quica kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu konuyu görünce o günlere geri gittim.
    Bu modemi aynen belirttiğin Air 2411 ile kullandım ve max hız N modunda 144mbps idi yani 300 ü hiçbir kanalda ve 20/40mhz de görememiştim.

O zamanlar o hız bana lazımda değildi fakat nette insanların 300mbps farklı marka cihazlarla bağlantı hızlarını görünce, bende niye 130-144 yazıyor lem bu ? Diye canımı sıkmıştı.

Modemi yanıma alıp (yani 2411 in 15-20cm yakınına alıp) kanal ve mod (sadece N ve b/g/n karma gibi) denemeler bile yapmıştım ve yani hem modemi hemde alıcıyı 20/40 a ayarlamaktan tut ta nette bulduğum türlü cmd komutları, tünel bağlantıları filan neler, neler denemiştim ama hiçbiri yemedi tabi, fakat bana göre yinede iyi bir modemdi, çünkü en kötü şartlarda bile (6.5-7-8 gibi düşük snr değerlerinde bile) bana maximum internet hızımı yada çok yakınını herdaim hiç sorun yaşatmadan (hiç kopmadan) verebiliyordu, çok torentini yemişimdir bu modemin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.