Şimdi Ara

AirTies 5341 ve ZyXEL VMG3312-B10B modemlerini köprüleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar arkadaşlar.Başlıkta belirttiğim gibi Ana modem olarak kullandığım ZyXEL VMG3312-B10B(modem arayüzü 192.168.1.1) modemin çekim gücü tüm eve yetmediği için 2.modem olarak AirTies 5341(modem arayüzü 192.168.2.1 ve ipsini 1.modeme uygun olarak 192.168.1.2 yada 1.100 vs gibi değerler ile değiştirince modem kulanılamaz hale gelip arayüze dahi girmiyor reset gerekiyor) kullanarak köprülemek ve wifi çekim gücünü arttırmaya çalışıyorum. Şuana kadar MESH yada WDS kullanarak kablosuz köprülemeyi, ve ethernet kablosuyla kablolu köprülemeyi denedim. Benim için kablosuz daha cazip olsa da ikisi de farketmez lakin hiçbir türlü başaramadım. Sanırım şuana kadar google de bulunan tüm yazıları okudum, tüm videoları izledim lakin sonuç bulamadım.Nedir bunun yolu yordamı ilgili, bilgili, saygılı arkadaşlardan öneriler bekliyorum. Denediğim yöntemleri yazayım;

1. 2.modemi dhcp moduna aldım, lan ayarlarından dhcpyi kapattım ve ethernet yolu ile denedim, olmadı
    2. 2.modemi bridge moduna aldım, lan ayarlarından dhcpyi kapattım ve ethernet yolu ile denedim, olmadı
    3. 2.modemin wifi ayarlarını aynı yaparak mesh ile 1.modeme tanıttım(hatasız olarak oldu) ve 1.modemden wds yi açıp kablosuz köprü modunda 2.modemin MAC adresini yazarak kablosuz köprüleme denedim, ana modemdeki wifi kayboldu(ayarlarda sorun yok fakat diğer cihazlar o wifiyi görmüyor) ve yine olmadı.

Sizden ricam bu işin yolunu bilen arkadaşlar olarak yardım etmeniz. Cevap kısmından önerilerde bulunarak bana ve benzer sorunlar yaşayan arkadaşlara yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdiden ilgili arkadaşlara teşekkürü borç bilir, iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaomss -- 4 Haziran 2016; 21:26:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaomss

Herkese merhabalar arkadaşlar.Başlıkta belirttiğim gibi Ana modem olarak kullandığım ZyXEL VMG3312-B10B(modem arayüzü 192.168.1.1) modemin çekim gücü tüm eve yetmediği için 2.modem olarak AirTies 5341(modem arayüzü 192.168.2.1 ve ipsini 1.modeme uygun olarak 192.168.1.2 yada 1.100 vs gibi değerler ile değiştirince modem kulanılamaz hale gelip arayüze dahi girmiyor reset gerekiyor) kullanarak köprülemek ve wifi çekim gücünü arttırmaya çalışıyorum. Şuana kadar MESH yada WDS kullanarak kablosuz köprülemeyi, ve ethernet kablosuyla kablolu köprülemeyi denedim. Benim için kablosuz daha cazip olsa da ikisi de farketmez lakin hiçbir türlü başaramadım. Sanırım şuana kadar google de bulunan tüm yazıları okudum, tüm videoları izledim lakin sonuç bulamadım.Nedir bunun yolu yordamı ilgili, bilgili, saygılı arkadaşlardan öneriler bekliyorum. Denediğim yöntemleri yazayım;

1. 2.modemi dhcp moduna aldım, lan ayarlarından dhcpyi kapattım ve ethernet yolu ile denedim, olmadı
    2. 2.modemi bridge moduna aldım, lan ayarlarından dhcpyi kapattım ve ethernet yolu ile denedim, olmadı
    3. 2.modemin wifi ayarlarını aynı yaparak mesh ile 1.modeme tanıttım(hatasız olarak oldu) ve 1.modemden wds yi açıp kablosuz köprü modunda 2.modemin MAC adresini yazarak kablosuz köprüleme denedim, ana modemdeki wifi kayboldu(ayarlarda sorun yok fakat diğer cihazlar o wifiyi görmüyor) ve yine olmadı.

Sizden ricam bu işin yolunu bilen arkadaşlar olarak yardım etmeniz. Cevap kısmından önerilerde bulunarak bana ve benzer sorunlar yaşayan arkadaşlara yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdiden ilgili arkadaşlara teşekkürü borç bilir, iyi forumlar dilerim.

Ana modemin İP bloğu 192.168.1.1 ise Airties 'in İP bloğu 192.168.2.1 olmalı. 1.2 değil yani. Bunun dışında Airties modemi köprü moduna alıp DHCP sunucusunu devredışı bırakman yeterli. Ana modemin lan portundan çıkan kabloyu Airties modemin lan portuna takarak kullanabilirsin.

• Unique111 U kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dediğinizi inanın kaç kere denedim bilmiyorum. Tamam iplerde sorun yok o zaman, airtiesin arayüzünden internet ayarlarına girerek modemi bridge moduna alıp ağ ayarlarından dhcp sunucusunu kapatıyorum. Kablo bağlantısını yapıyorum fakat sonra bişi olmuyor,bu işlemi yaptıktan sonra airtieste konfigüre ettiğim kablosuz ağa ayrı olarak mı bağlanmam gerekir, yoksa 1.modemde hali hazırda konfigüre edilmiş ağın mı mesafesi artar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.