Şimdi Ara

AİON'a başlamak istiyorum sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır MMORPG oyun arıyorum ve bir çok MMORPG oyun denedim bunların içerisinde Allods Online, ArcheAge...
    Ama hepsinde bir problem olarak gördüğüm oyunların dükkanında gerçek para ile satılan(TÜRK LİRASI İLE SATILAN) oyunun dengesini bozan bir takım eşyalar,silahlar,taşlar,zırhlar gördüm.Tamam oyunlar F2P olabilir ama oyunun dengesini bu kadar bozması beni çok rahatsız etti...
    Anlatımımdanda anlayacağınız gibi sormak istediğim soru şu AİON'da dükkanda oyunun dengesini bozan eşyalar satılıyormu ?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

EDİT
    ha bir sorum daha var Türk serverindeki player yoğunluğu nedir ??? oyuncusu fazlamı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukanturuk -- 28 Mayıs 2015; 0:10:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukanturuk

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır MMORPG oyun arıyorum ve bir çok MMORPG oyun denedim bunların içerisinde Allods Online, ArcheAge...
    Ama hepsinde bir problem olarak gördüğüm oyunların dükkanında gerçek para ile satılan(TÜRK LİRASI İLE SATILAN) oyunun dengesini bozan bir takım eşyalar,silahlar,taşlar,zırhlar gördüm.Tamam oyunlar F2P olabilir ama oyunun dengesini bu kadar bozması beni çok rahatsız etti...
    Anlatımımdanda anlayacağınız gibi sormak istediğim soru şu AİON'da dükkanda oyunun dengesini bozan eşyalar satılıyormu ?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

EDİT
    ha bir sorum daha var Türk serverindeki player yoğunluğu nedir ??? oyuncusu fazlamı ??

Oyunu bırakmış biri olarak yorum yapıyorum.

Oynadığım en geniş ve en iyi MMORPG'ydi.

- Türk sunucusunda player sayısı yetersiz fakat her şey için yeterli oyuncu bulabiliyorsun. Yabancı sunucularda oynarsan oyunu anlayamadığın gibi sana yardımcı olacak kimseyi bulamazsın.
    - Gold Pack vardır satışta onun dışında her şey skin yani görünüş olarak satılır hiçbir oyuncuya edit gibi veya silah gibi ek özellikler sağlanmaz.

Gold Pack nedir?
    - Gold pack alan kişi bir ay boyunca ticaret sınırlandırılmasından kaldırılır. Gold Pack'i olmayan bir kişi oyun içerisinde 50-70M para biriktirip ticaret ofisi(brooker)den gold pack satın alabilir.
    - Not düşmekte fayda var: 65LvL olan bir oyuncu bir ayda rahatlıkla minimum 10 adet gold pack alacak oyun parasını oyun içerisinde kazanır.

Oyun içerisinde nasıl para kazanırsın?
    - Oyuna yeni başladın ve daha bilmiyorsun. Oyunda sikke görevleri(bronz - silver - gold - mithril - seranium) olacaktır. Gümüş yani silver sikke görevi 35LVL'de başlar 41LVL'e geldiğinde Yeyaparan'da altın yani gold sikke görevlerine başlarsın. Peki bu gold sikke görevlerinin sana tam olarak getirisi ne olacaktır.

Sarı görevlerle kolay level kasarsın sikke görevleri sarı görevlerden arta kalan küçük exp eksiklerini tamamlaman için vardır aynı zamanda altın sikkeler Kişar Gözetleme Evine uçtuğunda sağ taraftaki Balaur mekanı Elyoslara geçtiğinde Manastone taşlarına çevirmek için kullanılır. Bu manataşlarını 10 adet altın sikke feda ederek deste halinde alabilirsin. Bir desteden 5 adet mana taşı çıkar bu çıkan beş adet manataşı değersizde olabilir ya da büyü güçlendirmesi gibi değerli mana taşlarıda olabilir.

Bu mana taşları düşük level manataşı olsada güncel fiyatlarını ticaret ofisinden öğrenebilirsin ve bu taşlar baya para ederler. Çünkü 65LvL olmuş her oyuncunun en az iki adet seti vardır. Birinci set PvE yani mahzenlerde kullanılır, ikinci set PvP yani Kuzey Katalam, Güney Katalam, Katalam Underground(yeraltı) ve kale savaşlarında kullanılır.

Her set yerine göre ek özellik tanır. PvP setleri oyuncular ile aranda yaptığın savaşlarda sana %'lik defans ve saldırı gücü tanır. PvE setleri ise sana fazladan zırh, büyü direnci ya da öfke artışı, öfke azalması verebilir.
    Öfke artışı setleri Gladiator ve Templar(tapınakçı) için kullanılır. Bir mahzende agro(boss veya canavarın saldırdığı kişi)yu templar veya gladyatör tutar. Bu iki class yani sınıf tank olduğundan dolayı bossun agrosunu tutmak zorundadır çünkü diğer Class'lar bu bosslardan tek veya çift yer.

Bu yüzden her karakter PvE seti bulundurur. DPS karakterlerinde öfke azalması varken tank karakterlerde Öfke artışı bulunan setler vardır.

PvP setini nasıl yaparım?
    - PvP seti 60LVL olduktan sonra Kuzey ve Güney katalamda Battlemedal yani dövüş madalyası kasarak yapılır. Bir parça hatırladığım kadarıyla 100 civari battlemedal istemektedir. Battlemedal türkçe Dövüş madalyası anlamına gelir. Bu dövüş madalyalarını Kuzey veya Güney katalamda bulunan garnizonlarda Haftalık veya Günlük görev olarak kazanabilirsin.

Kimi garnizon 8 Dövüş madalyası verirken kimi 12 Dövüş madalyası verir. Bu seti tamamladıktan sonra artık mahzenlere giriş için PvE seti dizmeye başlayacaksın.

PvE seti üç yolla dizilir:
    1- Oyun içerisinden kinah(oyun parası) ile brookerdan veya ticaretten antika sikke satın alır. Bu antika sikkeler ile Run Kabilesinin PVE zırhlarını ve silahlarını satın alırsın.
    2- Oyun içerisinden günlük ve haftalık olan Antika sikke görevlerini 65LvL'e geldiğinde yaparsın ve Garnizonlardan Kazandığın Battlemedalları 75. Garnizondan 200 Battlemedal'ı 300 Antika sikkeye eşdeğer gelecek şekilde oradaki NPC'den takaslarsın.
    3- Küçük ve kolay olan mahzenlere girip turuncu veya mor olan PvE setleri düşürmeye çalışırsın.

Bütün PvE setini tamamlamak yaklaşık 5000 antika sikke eder.
    Parayla satın almaya kalkarsan 300M - 400M arası bir fiyata makuldur.

Oyunda parayı;
    - Gold Coin(altın sikke) kasarak ve onları manataşına çevirerek para kazanabilirsin
    - Şugo etkinliği varsa günde bir sefer şugo yaparak kazanabilirsin(sandık açarsın ve içinden hediye atar)
    - Manastone moblarını Kuzey ve Güney katalamdan farmlarsın ve yüksek level manataşları düşürürsün.
    - Her gün günlük ve haftalık olan mahzenlere katılır düşen turuncu itemleri kırar ve Sihir taşı elde eder onları brooker üzerinden satarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LETHARIN -- 28 Mayıs 2015; 0:57:25 >

• açıklayıcı bi cevap oldu teşekkur ederım
  • Vay canına Globalrush1 'in açıklamasından sonra ne desek fazla kaçar, ellerine sağlık.

Ben oyuna hala devam eden biri olarak bir iki ekleme demiyelimde düşüncemi yazim, kaldıki yukarıya pek eklenecek bir sey kalmamış :)

TR sunucusu yani Zubaba sunucusunun online sayısı gayet iyi durumda. Zaten bu oyunda gerek PVE gerekse PVP mahsenleri tüm serverlardan oyuncu topluyor. Yani bir PCP mahsenine girdiğinde karşına başka serverin bir grubu çıkabiliyor. Güzel kurgulamışlar, bu sayede online oyuncu sorunu ortadan kalkmış oluyor. Kaldı ki mahsen olmayan savasş ortamlarında da yeterli online oyuncu var. Daha falası internetini ve PC ni kasmaktan başka bir işe yaramaz.

Elyos ırkında oynuyorum.
  • kucuk ama önemli bi bilgi sanada teşekkur ederım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sacred 1'de Yardım (acemiyim)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.