Şimdi Ara

Ailem yaşamıma çok fazla müdahale ediyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,ben 17 yaşında,bir gencim,bu sene 12.sınıfa geçmemden dolayı mıdır ailem yaşamıma aşırı derecede müdahale ediyor,odama zamansız girip neler yaptığımı kontrol ediyor,eskiden kapıyı kilitleyerek almıyordum ancak sonradan babam kapımı kırdı,dolayısı ile de istedikleri gibi girip çıkabiliyorlar,bana resmen ufak çocuk muamelesi yapıyorlar,bu da beni aşırı derecede rahatsız ediyor,bu durumdan rahatsızlığımı dile getirdiğim zaman da saçmaladığım ileri sürülüyor,ki öyle gizli saklı iş çevirme peşinde olan birisi de değilim,tek isteğim her genç gibi kafa dinlemek ve hayatına karışılmaması,bunu nasıl aileme anlatabilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ailene bu durumu anlatamazsın kardeşim. Onlar senin kendini her savunuşunda başka şeyler düşürler. Onlar için sen 30 yaşına gelsende 6 yaşında gibi hissediyorlar. şuan düzenin çarpık ve kargaşa içerisinde seni kaybetmekten korkuyorlar. Ve bunlarda sana özgürlüğünü kısıtlamak olarak geri dönüyor.
    Bence onlarla bol bol sohbet et. Seni tanımalarını sagla. Nelerden hoşlanıyorsun nelerden hoşlanıyorsun anlasınlar.
    Sıkma canını herkes bu dönemde aynı olaylara maruz kaldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o tutum kolay kolay değişmez =( sert yapsan sonuçları istediğin gibi olmayabilir.
  • Ne var girse?ailen olmasa o odan olmazdı

• niye sorun yapıyorsunki? bırak girsin ailen, odanda özel şeyler mi var yoksa? yoksa girsinler bence sorun yapma
  • Zamani gelince çok ozlersin

• Sabret seneye şehir dışında üniversite kazan.. Öyle kurtulabilirsin ancak.. bir diğer yöntem de onları odana almamak için çaba sarf etme, sanki ğer şey normalmiş gibi davran. Onları buna cezbeden şeyin arkasında senin bunu istemeyişin yatiyor olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 17 yasindayken ben.

Tek caresi seneye universiteye baska sehire gitmen. Ondan sonra da is guc bulursun.

• K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Üniversiteyi başka şehirde düşünmüyorum,ki ailem de başka şehire gitmeme kolay kolay müsaade etmez,hadi başka şehire gitmeme izin verdiler diyelim,yine bir yolunu bulur ağız tadıyla üniversite okumamı engellerler,tek çaresi üniversiteyi yurtdışında okumak olur ki,onu da ailem kesinlikle kabul etmez,böyle bir teklifi ayaklarına götürsem dahi beni okuldan alıp tamirhaneye çırak olarak verirler.

Bir şekilde ailemin benim yaşamıma müdahale etmesinin beni aşırı rahatsız ettiğini söylemem gerekiyor,yoksa işe başlasam bile maalesef evde ilkokullu muamelesi görmeye devam edeceğim.

• Baştan söyleyim Trollemek amaçlı yazmıyorum.Madem onlar laftan anlamıyo.Sende onları kendi silahınla vur.Ve bide odana kapı al.Baban kırarsa bir daha al.Nası olsa parayı baban vericek.Veya git neden böyle yapıyorsunuz diye sor ama ısrar et taki cevabını alana kadar.

• Ailenden uzak dur madem öyle.

Manyak gibi odana kapanmaktan ne anlıyosun bırak isterlerse çıkmasınlar odadan ? İstedikleri kadar karışmaya çalışsınlar hayatına ?

Sen olmadıktan sonra bunların hiç birinin önemi yok.

Bunu söylerkende evi terk et kafana sık gibisinden söylemiyorum.Sınava hazırlık dönemindesin örneğin ;

Sabah erkenden kalk çantanı hazırla çık dışarı git bir starbucksa 4 liraya eşek kadar yeşil çay alabilirsin başka bir pastanedende 2 kek börek bir şey al orda otur 2-3 saat istediğin kadar takıl kimse sana bir şey demez kahvaltını yap sonra aç internette bedava nasılsa 1-2 forumda takıl twitter vs. gündeme mi bakarsın ne yaparsın artık.Kahvaltını yaptın ıvır zıvırla uğraştın kafanı dağıttın otur ders çalış sıkılana kadar.Zaten sabah 8 de evden çıksan 12 olur.Kalkarsın ordan öğlen yemeğini yada atıştırmanı yaparsın bir yerde saat 1 olur.Kalk sonra devlet kütüphanelerine git.Yada üniversite kütüphanelerini kullanabilirsin.Vur kafayı hardcore çalış akşam 5-6 civarına kadar.Sıkılırsan çık 2 dal tüttür tekrar otur.Çık mesafe uygunsa eve yürü kafanı dağıt o kadar dersin üstüne.7-8 gibi evdesin.

12 saattir dışarıdasın yorgunsun eve gidersin vurur kafayı yatarsın.Sabah kalkarsın gene aynı rutin...

Bak günde sınava 7-8 saat cillop gibi çalıştın .Tebdili mekanda ferahlık vardır derler gün içinde tek bir yerede kapatmamış oldun kendini.Günde 10 liralık öğrenci harçlığıylada çok rahat takılabilirsin böyle.Üstelik bıktığın ailenle muhattap olmamış oldun yüzlerini bile görmemiş oluyorsun.

Bu tutumu değiştirmek kolay olmaz heleki kaç yaşına gelmiş insanlara karşı.Ama isyan etmeyede lüzum yok kendimi senin yerine koyunca direk benim direk aklıma böyle bi çözüm geldi.Hem benim işime yaradı hem problemi çözmüş oldum.Çareler tükenmez düşünen daha ne çözümler bulur

• Bu durumu malesef çözemezsin farklı şehirde üniversite kazanmalısın sen kazandıktan sonra onlar göndermek zorunda göndermezlerse araya birini sok o açıklasın durumu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.