Şimdi Ara

AIESEC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar AIESEC hakkında ne düşünüyorsunuz .Üye olanlar varsa ne yararını gördünüz.Açıkcası ben bu gün eğitime! katıldım ve kendi kendime sordum devam etmelimiyim harcadığım zamana değecek mi diye ki aranırken bunu ve bunun gibilerini buldum ben burada yaklaşık 6 ay gönüllü olarak görev aldım. evet, milleti gaza getirme ve aiesec için bir şeyler yapmalarını istemeye ikna etmekte üstlerine yok. daha ne olduğunu anlamadan, gönüllülüğe başlamanızın hemen ardından gelen eğitimler, kongreler, projeler büyük bir aşkla bağlayıveriyorlar sizi aiesec'e.

ancak aslında yaptıkları şey, bir takım erdemlerin (dünya barışı, kültürlerarası etkileşim vs) ve vaatlerin (kişisel gelişim) ardına sığınarak sermaye sahibi şirketlere bedava/ucuz iş gücü sağlayacak gönüllüler toplamaktan öteye gitmiyor. bu noktada belirtmeliyim ki sözüm aiesec ile yurtdışında staj yapmış insanlara değil, ofis gönüllüsü olarak saatlerini, günlerini-gecelerini ofiste geçiren, iki üç firmanın/okulun yetkilsiyle görüştüğü için iş adamı triplerine giren arkadaşlara. bu kadar zamanlarını ve enerjilerini harcadıkları "yüce değer"in birkaç büyük firmaya stajyer ayarlamaktan başka bir şey olmadığını kimsenin farketmemesine anlam veremiyorum.

gönüllülerini sabahın köründe havaalanına yabancı öğrencileri karşılamaya gönderen ve ulaşım parasını karşılamaya dahi tenezzül etmeyen, sonrasında haftalık toplantılarında bütçelerini, zenginliklerini, sponsorlarını ballandıra ballandıra anlatmalarından tutun da; çağırdığı yabancı öğrencileri yerleştirecek yer bulamayınca "hadi canım hadi güzelim" diyerek kendi evinizde ağırlamaya ikna ettirmeleri, "biz bir aileyiz" cıvıklığının arkasına saklanıp insanları sömürmelerinden başka bir şey değil bence.

aiesec, belki hiç kabuğundan çıkmamış, kısa süreli de olsa 2-3 işte çalışma fırsatını bulamamış/zahmetine girmemişler için kaçırılmaması gereken fırsatlar sunuyor olabilir. ancak amaç kendini geliştirmek ise gerçekten, aiesec'in rica/minnet üzerine kurulu "kölelik" tipi gönüllülük sitemi insana çok da bir şey katmayacaktır. oraya harcanacak saatlerle bir yerlerde gerçek bir iş deneymi kazanmak veya yok benim dünyaya faydam olsun diyenler için de ne biliyim bir türkiye eğitim gönüllüleri vakfı'nda çocuklarla geçirilecek 2-3 saat çok daha makbule geçecektir, hem şahıslara hem de topluma. tegv bile yeri geldiğinde gönüllülerinin yemek masraflarını karşılamasını biliyor zira.

mutlaka artı yönleri var aiesecin, zira kendi yaşıtı onlarca üniversite öğrencisinin arasında bulunmak, bir takım görevlerde aktif rol alma fırsatı yakalamak en odun adamı bile biraz olsun sosyalleşitirir. ancak be canlarım iki dakika durun düşünün ben kime ne için harcıyorum bu saatleri, değer mi kendimi hırpaladığıma... ne biliyim, belki ulvi bir amaç vardı da ben göremedim.
    Okuduklarım aslında tamsda sorularıma cevap oldu gibi ama siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flurry -- 26 Ekim 2011; 19:07:44 >

• forumun okuma özürlü olduğunu biliyordumda en azından AIESEC li de mi yok?
  • katılıyorum bir ara bana da gelmişti böyle bir teklif . saçma bir kuruluş. kıbrısta bu işi yapan arkadaşlarım var. ancak bu derneği onların okulları desteklediği için imkanları çok iyi. ofis açıldı laptoplar hediye edildi felan. ama tr de böyle değil daha çok gönüllüleri dolandırma onların üstünden prim yapma çabasındalar
  • Son katılım 28 ekim olduğu için milleti yolda çevirip gelir misin demeye başladılar.Bunun yerine girip bir yere çalışsan kendini daha iyi geliştirir insan hemde eline para geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thekurufasulye

Son katılım 28 ekim olduğu için milleti yolda çevirip gelir misin demeye başladılar.Bunun yerine girip bir yere çalışsan kendini daha iyi geliştirir insan hemde eline para geçer.

düşünüyorum yarınki eğitime devam etsemmi diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flurry

quote:

Orijinalden alıntı: thekurufasulye

Son katılım 28 ekim olduğu için milleti yolda çevirip gelir misin demeye başladılar.Bunun yerine girip bir yere çalışsan kendini daha iyi geliştirir insan hemde eline para geçer.

düşünüyorum yarınki eğitime devam etsemmi diye.

çekirdek kahveye git çekirdek çay sigara yap daha iyi

• Bizim üniversitenin önüne de stand açmışlar ne olduğunu burada öğrendim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    denizcilik
    11 yıl önce açıldı
    Mercusys MR80X OpenWRT
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açıkcası AIESEC ilk başlarda bildiğin anaokulu gibi...Saçma sapan tanışma yöntemleri,iletişim sembolleri var...Hayır asıl komik olan aslında bunları üniversite öğrencilerine yaptırıyor olmaları...

Ama ne zaman kongrelerine katılır tam üye olursan,o zaman adam yerine koyulmaya baslanıyorsun ve projelerde yer alıyorsun..Ama şunuda belirtmek isterim ki çok fazla fedakarlık yapman gerekiyor..Bazen şubelerde bile sabahlayabiliyorsun...Bu da eğitim-öğretim hayatını çok etkiliyor..Dikkat ettimde proje baskanları gibi üst birimlerde bulunan çoğu arkadaşın notları içler acısıydı...

Ama bu demek değil ki seninle öyle olucak..En iyisi kendin deneyip görmen..
  • lan ben bir lise öğrencisi olarak adamların sizi kullandığını görebiliyorum koca adam ünüversiteliler çakmıyorlar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: YanYatmışKasa

lan ben bir lise öğrencisi olarak adamların sizi kullandığını görebiliyorum koca adam ünüversiteliler çakmıyorlar mı

aynştayn mode:on
  • siz siz olun ne çalışan ne de aiesec ile bir yere gitmeye kalkmayın, rezil ötesi bir kurum.Kendiniz arasanız onlara para vermeden çokta fark yok.
  • quote:

evet arkadaşlar AIESEC hakkında ne düşünüyorsunuz .Üye olanlar varsa ne yararını gördünüz.Açıkcası ben bu gün eğitime! katıldım ve kendi kendime sordum devam etmelimiyim harcadığım zamana değecek mi diye ki aranırken bunu ve bunun gibilerini buldum [size=4][size=3]ben burada yaklaşık 6 ay gönüllü olarak görev aldım. evet, milleti gaza getirme ve aiesec için bir şeyler yapmalarını istemeye ikna etmekte üstlerine yok. daha ne olduğunu anlamadan, gönüllülüğe başlamanızın hemen ardından gelen eğitimler, kongreler, projeler büyük bir aşkla bağlayıveriyorlar sizi aiesec'e.

ancak aslında yaptıkları şey, bir takım erdemlerin (dünya barışı, kültürlerarası etkileşim vs) ve vaatlerin (kişisel gelişim) ardına sığınarak sermaye sahibi şirketlere bedava/ucuz iş gücü sağlayacak gönüllüler toplamaktan öteye gitmiyor. bu noktada belirtmeliyim ki sözüm aiesec ile yurtdışında staj yapmış insanlara değil, ofis gönüllüsü olarak saatlerini, günlerini-gecelerini ofiste geçiren, iki üç firmanın/okulun yetkilsiyle görüştüğü için iş adamı triplerine giren arkadaşlara. bu kadar zamanlarını ve enerjilerini harcadıkları "yüce değer"in birkaç büyük firmaya stajyer ayarlamaktan başka bir şey olmadığını kimsenin farketmemesine anlam veremiyorum.

gönüllülerini sabahın köründe havaalanına yabancı öğrencileri karşılamaya gönderen ve ulaşım parasını karşılamaya dahi tenezzül etmeyen, sonrasında haftalık toplantılarında bütçelerini, zenginliklerini, sponsorlarını ballandıra ballandıra anlatmalarından tutun da; çağırdığı yabancı öğrencileri yerleştirecek yer bulamayınca "hadi canım hadi güzelim" diyerek kendi evinizde ağırlamaya ikna ettirmeleri, "biz bir aileyiz" cıvıklığının arkasına saklanıp insanları sömürmelerinden başka bir şey değil bence.

aiesec, belki hiç kabuğundan çıkmamış, kısa süreli de olsa 2-3 işte çalışma fırsatını bulamamış/zahmetine girmemişler için kaçırılmaması gereken fırsatlar sunuyor olabilir. ancak amaç kendini geliştirmek ise gerçekten, aiesec'in rica/minnet üzerine kurulu "kölelik" tipi gönüllülük sitemi insana çok da bir şey katmayacaktır. oraya harcanacak saatlerle bir yerlerde gerçek bir iş deneymi kazanmak veya yok benim dünyaya faydam olsun diyenler için de ne biliyim bir türkiye eğitim gönüllüleri vakfı'nda çocuklarla geçirilecek 2-3 saat çok daha makbule geçecektir, hem şahıslara hem de topluma. tegv bile yeri geldiğinde gönüllülerinin yemek masraflarını karşılamasını biliyor zira.

mutlaka artı yönleri var aiesecin, zira kendi yaşıtı onlarca üniversite öğrencisinin arasında bulunmak, bir takım görevlerde aktif rol alma fırsatı yakalamak en odun adamı bile biraz olsun sosyalleşitirir. ancak be canlarım iki dakika durun düşünün ben kime ne için harcıyorum bu saatleri, değer mi kendimi hırpaladığıma... ne biliyim, belki ulvi bir amaç vardı da ben göremedim. Okuduklarım aslında tamsda sorularıma cevap oldu gibi ama siz ne dersiniz?

Hangi şehirdi ?

• quote:

evet arkadaşlar AIESEC hakkında ne düşünüyorsunuz .Üye olanlar varsa ne yararını gördünüz.Açıkcası ben bu gün eğitime! katıldım ve kendi kendime sordum devam etmelimiyim harcadığım zamana değecek mi diye ki aranırken bunu ve bunun gibilerini buldum [size=4][size=3]ben burada yaklaşık 6 ay gönüllü olarak görev aldım. evet, milleti gaza getirme ve aiesec için bir şeyler yapmalarını istemeye ikna etmekte üstlerine yok. daha ne olduğunu anlamadan, gönüllülüğe başlamanızın hemen ardından gelen eğitimler, kongreler, projeler büyük bir aşkla bağlayıveriyorlar sizi aiesec'e.

mutlaka artı yönleri var aiesecin, zira kendi yaşıtı onlarca üniversite öğrencisinin arasında bulunmak, bir takım görevlerde aktif rol alma fırsatı yakalamak en odun adamı bile biraz olsun sosyalleşitirir. ancak be canlarım iki dakika durun düşünün ben kime ne için harcıyorum bu saatleri, değer mi kendimi hırpaladığıma... ne biliyim, belki ulvi bir amaç vardı da ben göremedim. Okuduklarım aslında tamsda sorularıma cevap oldu gibi ama siz ne dersiniz?

Arkadaş muhtemelen recep takımından bir arkadaş, karı-kız düşürürüz diye gelmiş 6 ay devam etmiş kız başkasıyla sevgili olmuş. Yada stajyerleri kaldırma fikriyle gitmiş recep olmuş host olabilirim deyince bayan diye belirtmiş etiyopyalı gelmiş yada mısırlı bir erkek gelmiş sanırım. hangi şehir olduğunu söylersen bende memnun olurum.

• şansa bağlı. bir arkadaşım sırbistana gitti. gittikleri gibi çalışacakları proje iptal olmuş. ücra bir yerde dar bir ev vermişler, insanlar yerde yatıyormuş filan. başka bir arkadaşım ise çin'de zengin bir ailenin yanında kaldı. ve bu arkadaşım çinde de 50 kişinin bir eve tıkıldığını doğruladı. şans işi yani.
  • Work and Travel mi aiesec mi
  • Tek yaşıyorum ingilizcemi geliştirmek için host olmayı düşündüm olan arkadaş var mıdır, Nasıl önerirler mi, Yararlı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isaac Newtonu düsünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.