Şimdi Ara

Ahşap parke modelleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ahşap parke modelleri estetik görünümü, temizliğinin kolaylığı, uzun ömürlü olmasından dolayı ev, ofis, iş yeri, restoran gibi mekanların vazgeçilmez bir parçasıdır.

    1.Parke Çeşitleri


    Parkeler lamine, laminat ve masif parke olarak üçe ayrılır.

    Masif parke tamamen doğal yollarla tek bir değerli ağaçtan oluşur.

    Lamine parke 3 farklı katmandan oluşur. Alt katmanlarda düşük değerli ağaçlar kullanılırken en üst tabakada değerli ağaç kullanılır. Üç kat ahşap malzeme ısı ve basınçla preslenerek kullanıma hazır hale getirilir.

    Laminat parkede ise ahşap deseni verilmiş kağıt ve ağaç liflerinin basınç ve yapıştırıcı ile birlikte preslenmesinden oluşur.

    2.Estetik Olması



    Birbirinden güzel renk ve doku alternatifleri* ile Parke, ahşapın doğal güzelliğini yansıttığı için estetik olarak yaşam alanlarının vazgeçilmez bir parçası haline gelmektedir. Eşya, mobilya,aksesuar, boya renkleri ve ışıklandırma ile birlikte ahenk sağlanırsa istenilen sonuç elde edilebilir.

    3.Sağlıklı Olması



    Özellikle masif parke doğal ağaçtan elde edildiği için son derece sağlıklıdır. Temizliğinin halıflekse göre daha kolay olması hijyen açısından tercih sebebi olabilir.

    4. Isı ve Ses Yalıtımı Sağlar



    Ev, ofis, kafe, restoran gibi pek çok mekanda kullanılan ahşap parkeler ısı ve ses yalıtımı sağlanmasına katkı sağlamaktadır.

    5. Yaşam Odası Parke Modelleri



    Ahşap parkeler yaşam odası, yatak odası, koridor, salon gibi mahallerin döşeme kaplamasında kullanılmaktadır. Genellikle ıslak hacimler dışında tüm mahallerde kullanılabilir.

    6. Yatak Odası Parkeleri




    Ahşap parkelerde doğal yapısından dolayı nefes alma özelliği vardır. Yatak odalarında duvar mobilya, aksesuar ve uygun ışıklandırma ile birlikte çok güzel bir ortam tasarlanabilir.

    7. Mutfak Parke Modelleri



    En çok vakit geçirilen mahallerden birisi olan mutfaklarda da parke sıklıkla kullanılmaktadır. Mutfak dolabı, masa, sandalye ve çeşitli aksesuarlarla birlikte kullanılacak olan en güzel parke modelleri ile mutfağın havası değişecektir.

    8. Masif Parke



    Masif parkeler tek bir değerli ağaçtan yapıldığı için diğer parke türlerine göre daha pahalıdır. Ahşapın doğal güzelliğini yansıtan masif parke, sağlıklı, estetik ve güzeldir. Uygulama süresi diğer parke çeşitlerine göre daha uzundur. Nem ve ısı değişikliklerine dikkat edilmelidir.

    9. Laminat Parke



    Ahşap deseni verilmiş kağıt, ağaç lifleri ve reçinenin yüksek basınçla preslenmesinden elde edilir. Bu tür döşeme malzemesi, tek tür ağaç kullanılarak yapılmadığından* doğal değildir. Diğer parke çeşitlerine göre daha ekonomiktir. Dayanıklı, fiyatı uygun, montajı kolay, boya-vernik istemeyen bir malzemedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyurtalan -- 15 Aralık 2020; 18:25:13 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.