arkadaslar bu ahsap evler hakkinda detayli bilgisi olan var mi? son zamanlarda tvlerde de sik sik reklami gosterilmeye baslandi ama her defasinda kaciriyorum web adresini almayi. google arattim fakat istedigimi bulamadim bu konuda bilgisi olanlar varsa paylasirsa sevinirim. ben yaklasik 90 metrekare falan birsey dusunuyorum
evet ben ahşap evlerle ilgileniyorum ,ahşap ev yangın ve depram de dahil olmak üzere ,beton binalardan her yönden daha dayanıklıdır
ama piyasa fiyatı m2 cinsinden 300 $ gibi bir fiyattan başlıyor , bu da 300 x 90 = 18000 $ eder yani 25 milyar ,bu fiyata kapı pencere ve banyo mutfak falan da dahil tabii kaliteye göre fiyat artar
ama güzel bir usta bulursan ve ağacını da sen alırsan çok daha ucuza çıkar
nerede ve kaç m2 arsa üzerine yaptıracaksın ayrıca tek kat mı yoksa dubleks veya tripleks mi düşünüyorsun ,ona göre sana tavsiyelerim olabilir
arsayi henuz belirlemedim ama muhtemelen ege veya akdenizde kucuk bir kasabada olacak ve iki katli dusunuyorum evin arsasinin tek sarti yakinlarinda dere olmali elektriginide kendim uretecegim birde arsasi buyuk olmali birseylerde yetistirmeyi dusunuyorum saygilar...
birde bu ahsap evlerin isitma teknikleri nasil oluyor nasil bir sistem kullaniyorlar acaba?
ısıtma olarak normal kalarifer sistemi olabilir veyahutta yerden ısıtma ,ama herhalükarda beton evlerden daha kolay ısınır
buarada aynen benim gibi düşünüyorsun , hatta ben elektrik üretimi için birçok topic de açmıştım daha önce
şimdi senin beklentilerin nedir , yani kaç oda kaç tuvalet veyahutta kaç adet banyo istiyosun veya toplam 90 m2 mi yoksa 90 + 90 m2 mi olacak yaptırmak istediğin ev
bence 1.kat da 50 m2
2 oda + mutfak 2 tuvalet + 2 banyo süper olur 2. kat veyahutta çekme katta veyahutta çatı katında da 2 oda + çalışma odası güzeldir
şahsen benim yapmak istediğim bu tip bir ev
dostum dusuncene katiliyorum henuz tam olarak kafamda olgunlastirmadim gerci erken daha yavas yavas sekillendirecegim. bu kalorifer sistemini neyle besliyorlar lpg ile mi yoksa fuel oil lemi combi seklindemi yani her iki durumda da bir tank lazim yaniliyor muyum?
walla benim arazide dere var altarnatörüm de var ben elektrik ile suyu ısıtıp devirdaim ettireceğim kalorifer peteklerine
ama sen ister kömür kullan ister kombi kullan ister mazotlu kazan kullan farketmez , ama kazan için oda ayarlarız sana merak etme
ayrıca benimkinde su artezyen olacak ve arıtma sistemi kuracağım , yani elektrik beleş , su beleş , ısınma beleş , kira yok ,fatura yok misss gibi geçineceğim
ayrıca bahçesinde iki adet havuz olacak biri yüzmek için diğeri ise balıklar için , bi denize gireceğim sonra havuza ,bi denize bi havuza , akşama doğru ise gireceğim Sauna'ya ohhhhhh gel keyfim gel
ama bu yapacaklarım bu yaz bir işim var eğer o olursa %90 olacak şeyler